Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

ΒΑΡΥΣ και ΑΣΗΚΩΤΟΣ ο ΠΕΛΕΚΥΣ τς δικαιοσύνης: Ισόβια στον πρώην ταμία του Δήμου Ιωαννίνων για την υπεξαίρεση “Μαμούθ”!!



Police-Voice blog ➤
Ένοχο για την υπεξαίρεση από τα ταμεία… του Δήμου Ιωαννίνων, έκρινε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τον πρώην ταμία και του επ´έβαλε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης. Τον αθώωσε για την άλλη κατηγορία. Αντίθετα, στα..μαλακά έπεσε η πρώην Διευθύντρια Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου, στην οποία επιβλήθηκε ποινή τριετούς φυλάκισης, με αναστολή.
Σύμφωνα με το ενημερωτικό μπλοκ epirusate: Η υπεξαίρεση είχε αποκαλυφθεί το 2013 και το συνολικό ποσό το οποίο έκανε φτερά από το ταμείο του Δήμου έφτανε στο ποσό του 1,3 εκατομμυρίου.Ο ταμίας του Δήμου, κατά την διάρκεια της χθεσινής του απολογίας, υποστήριξε ότι είναι αθώος, κάνοντας λόγο για “κατασκευασμένες λογιστικές αλχημείες” ενώ επέμεινε ότι στόχος της όλης υπόθεσης ήταν να καλυφθεί η διπλή τραγωδία στο Πέραμα, συνδέοντάς την ουσιαστικά με το έλλειμμα, το οποίο χαρακτήρισε εικονικό.
Παράλληλα άφησε αιχμές ότι δέχονταν πολιτικές πιέσεις, λέγοντας μεταξύ άλλων, ότι “μας πίεζαν να πληρώνουμε χωρίς να έχουν εκδοθεί εντάλματα…”. Κατά την απολογία του δε, αμφισβήτησε ακόμη και τα πορίσματα των τεσσάρων ελέγχων ενώ χαρακτήρισε αναξιόπιστη την πραγματογνωμοσύνη του Προέδρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δημήτριου Φίλη.
Από την πλευρά της η έτερη πρώην Διευθύντρια Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Ιωαννιτών, υποστήριξε ότι η ίδια δεν είχε τη δυνατότητα να ασκήσει έλεγχο στην ταμειακή υπηρεσία, αφού δεν είχε άμεση σχέση με τα μετρητά του ταμείου. Ανέφερε ότι προπληρωνόταν επιταγές χωρίς εντάλματα, ωστόσο, όπως είπε, η ίδια το έμαθε μετά από πολύ καιρό.


Σε δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ,ο δικηγόρος του πρώην ταμία κ. Δημήτρης Δήμος, ανέφερε πως ο εντολέας του δηλώνει σε κάθε στάδιο της διαδικασίας αθώος και θα προσβάλει την απόφαση στο Εφετείο,προκειμένου να δικαιωθεί. Τόνισε ακόμη πως ο πρώην ταμίας ζητά να συμπεριληφθούν στην δικογραφία,τα αντίγραφα όλων των παραστατικών,με βάση τα οποία έλαβε την απόφαση η επιτροπή που έκανε την έρευνα για το έλλειμμα.
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου