Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Πανευρωπαϊκός συναγερμός για τρομοκρατικές επιθέσεις...Θα τίναζαν στον αέρα εμπορικό κέντρο «Westfield» του Λονδίνου...ΕΥΤΥΧΩΣ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ...



Police-Voice blog ➤

Πανευρωπαϊκός συναγερμός και μέτρα για την αποτροπή τρομοκρατικών επιθέσεων την Πρωτοχρονιά σε όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

 Μετά τις συλλήψεις στο Βέλγιο δύο ατόμων που φέρονται να ετοίμαζαν επίθεση στις Βρυξέλλες, παραμονή Πρωτοχρονιάς συλλήψεις έγιναν και στο Λονδίνο. Ο λόγος για ένα ζευγάρι τον 25χρονο Μοχάμεντ Ρίμαν και την 24χρονη σύζυγό του Σάνα Αχμέντ Καν που σύμφωνα με δικαστήριο του Λονδίνου,  ήταν πολύ κοντά στην πραγματοποίηση του σχεδίου τους στα πρότυπα των επιθέσεων αυτοκτονίας τζιχαντιστών του Iσλαμικού Κράτους καθώς το τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας τους, το τεστάρισμα του αυτοσχέδιου εκρηκτικού υλικού στην πίσω αυλή του σπιτιού τους, είχε ήδη ολοκληρωθεί. 

Στόχοι του ζευγαριού ήταν το εμπορικό κέντρο «Westfield» στο Λονδίνο ή, εναλλακτικά, κάποιος σταθμός του μετρό. Σύμφωνα με τις κατηγορίες, το ζευγάρι ήθελε η επίθεση να συμπέσει με την 10η «επέτειο» των βομβιστικών επιθέσεων που είχαν αιματοκυλίσει  το 2005 το Λονδίνο.

Τα σχέδιά τους όμως ματαιώθηκαν όταν ο Ρίμαν άρχισε να ζητά... συμβουλές μέσω twitter από τους οπαδούς του για το ποιος ήταν ο καλύτερος στόχος: «Το εμπορικό κέντρο Westfield του Λονδίνου ή το μετρό;» ρωτούσε μέσω ενός προφίλ με το ψευδώνυμο «σιωπηλός βομβιστής», το οποίο είχε φωτογραφία του διαβόητου Τζιχάντι Τζον.

Σε έφοδο της Αστυνομίας στο σπίτι του ζεύγους στο Μπερκσάιρ, βρέθηκαν μεταξύ άλλων 10 κιλά εκρηκτικών ενώ στα κινητά και τους υπολογιστές τους βρέθηκαν εγχειρίδια κατασκευής βομβών.

Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου