Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Μήνυμα Μέρκελ στους πρόσφυγες: Προσωρινή η διαμονή..Όσοι λαμβάνουν προσωρινή άδεια παραμονής «θα πρέπει να επιστρέψουν όταν επιτευχθεί ειρήνη στη Συρία και το Ιράκ»



Police-Voice blog ➤
Επιχειρώντας να κατευνάσει τις έντονες αντιδράσεις που έχει προκαλέσει στο εσωτερικό της Γερμανίας η πολιτική για το προσφυγικό, η γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε το Σάββατο πως όσοι λαμβάνουν προσωρινή άδεια παραμονής «θα πρέπει να επιστρέψουν όταν επιτευχθεί ειρήνη στη Συρία και το Ιράκ».
Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές ημέρες η γερμανική κυβέρνηση κατέληξε σε ένα δεύτερο πακέτο αλλαγών για το άσυλο.

Μιλώντας σε κομματική συγκέντρωση του CDU η κ. Μέρκελ ανέφερε: «Χρειάζεται να πούμε στον κόσμο πως πρόκειται για προσωρινό καθεστώς διαμένοντα και περιμένουμε πως όταν υπάρξει ειρήνη στη Συρία, όταν νικηθεί η ISIS στο Ιράκ, θα επιστρέψετε στην πατρίδα σας γνωρίζοντας πως έχετε κερδίσει».
Η κ. Μέρκελ πρόσθεσε μάλιστα πως το 70% των προσφύγων που έφτασαν στη Γερμανία κατά τη διάρκεια του πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία έχουν επιστρέψει σήμερα στις χώρες τους.

Οι δηλώσεις Μέρκελ έρχονται μερικές μόλις ημέρες μετά τις απειλές του επικεφαλής του συγκυβερνώντος βαυαρικού κόμματος CSU Χορστ Ζέχοφερ πως εάν δεν μειωθούν οι προσφυγικές ροές προς τη Βαυαρία θα υποβάλει αγωγή εναντίον της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. 

Την ίδια στιγμή πάντως και η γερμανική κοινή γνώμη φαίνεται να πιέζει την Α. Μέρκελ, καθώς σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση περίπου το 40% των Γερμανών θέλει την παραίτηση της καγκελαρίου ξαιτίας της πολιτικής της στην κρίση των προσφύγων.

Αυξάνονται οι πωλήσεις όπλων αυτοάμυνας στη Γερμανία

Από τις αρχές του Ιανουαρίου, έχει σημειωθεί τριπλασιασμός των πωλήσεων όπλων αυτοάμυνας στη Γερμανία, όπως μεταδίδει η DW.

Από τις αρχές του Ιανουαρίου, έχει σημειωθεί τριπλασιασμός των πωλήσεων όπλων αυτοάμυνας στη Γερμανία, όπως μεταδίδει η DW, σε μια στιγμή που οι πολίτες της χώρες δείχνουν να φοβούνται για την ασφάλειά τους.

Η αυξημένη ζήτηση για μικρά όπλα αυτοάμυνας παρατηρείται στον απόηχο των σεξουαλικών επιθέσεων στην Κολωνία, με τον γερμανικό σύνδεσμο εμπόρων όπλων να κάνει λόγο για τριπλασιασμό των πωλήσεων αεροβόλων, πιστολιών κρότου, όπλων ηλεκτροσόκ, αλλά και σπρέι πιπεριού. Διπλασιασμός παρατηρήθηκε και στις αιτήσεις για την λεγόμενη «μικρή άδεια» οπλοφορίας πιστολιών κρότου.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η DW, κερδισμένοι από την ανησυχία και τους φόβους του πληθυσμού βγαίνουν και όσοι προσφέρουν μαθήματα αυτοάμυνας. Σε πόλεις όμως η Κολωνία για παράδειγμα είναι εξαιρετικά δύσκολο αν όχι αδύνατο ένας ενδιαφερόμενος να βρει στην παρούσα φάση θέση σε ένα από τα μαθήματα.

Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου