Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

ΑΦΙΕΡΩΜΑ...Άγιος Βαλεντίνος 2016: Όσα δεν γνωρίζετε για τον Άγιο των ερωτευμένων,,Διαβάστε περισσότερα για τον Άγιο Βαλεντίνο.



Police-Voice blog ➤

Σήμερα, 14 Φεβρουαρίου, γιορτάζει ο Άγιος Βαλεντίνος. Η ημέρα εορτάζεται από πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο, αν και δεν είναι ημέρα αργίας. 

Ηημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι μια γιορτή που λαμβάνει χώρα τις 14 Φεβρουαρίου. Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ξεκίνησε ως ο λειτουργικός εορτασμός ενός ή περισσότερων Χριστιανών μαρτύρων που ονομάζονταν Βαλεντίνοι. Πολλές ιστορίες μαρτυρίων δημιουργήθηκαν για διάφορους Βαλεντίνους οι οποίες έλαβαν χώρα 14 Φεβρουαρίου και προστέθηκαν αργότερα στους βίους των αγίων. Μια δημοφιλής αγιογραφική αναφορά τουΑγίου Βαλεντίνου της Ρώμης αναφέρει ότι φυλακίστηκε επειδή πάντρευε στρατιώτες οι οποίοι απαγορεύονταν να παντρευτούν Χριστιανές, καθώς ο χριστιανισμός ήταν υπό διωγμό στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία.


 Σύμφωνα με το θρύλο, κατά τη φυλάκισή του, θεράπευσε την κόρη του φύλακά του, Αστέριου. Ένα καλλωπιστικό στοιχείο της ιστορίας αναφέρει ότι πριν την εκτέλεσή του της έγραψε ένα γράμμα υπογράφοντας «ο Βαλεντίνος σου». Σήμερα, η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι επίσημη γιορτή στην Αγγλικανική κοινότητα και στη Λουθηρανική εκκλησία.



Η ημέρα συσχετίστηκε με την ημέρα των ερωτευμένων από τον Τζέφρι Τσόσερ στον ύστερο Μεσαίωνα, όταν άκμαζε η κουλτούρα του ιπποτικού έρωτα. Τον 18ο αιώνα στην Αγγλία εξελίχθηκε σε περίσταση κατά την οποία οι ερωτευμένοι εξέφραζαν την αγάπη τους με λουλούδια, δώρα ή ευχητήριες κάρτες. Στην Ευρώπη, κλειδιά του Αγίου Βαλεντίνου δίνονταν στους εραστές «ως ένα ρομαντικό σύμβολο και πρόσκληση για να τους ξεκλειδώσουν την καρδιά», καθώς και στα παιδιά, ώστε να απομακρύνουν την νόσο του Αγίου Βαλεντίνου.Τον 19ο αιώνα οι χειρόγραφες κάρτες αντικαταστάθηκαν από μαζικής παραγωγής ευχητήριες κάρτες.




Η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου πλησιάζει και οι ιδιοκτήτες καταστημάτων ετοιμάζονται πυρετωδώς...

Οιβιτρίνες και οι δρόμοι της Θεσσαλονίκης θα αποκτήσουν ένα ερωτικό  κλίμα αυτές τις μέρες, εν όψει της γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου που είναι την ερχόμενη Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου. Η εταιρεία PCP, για ακόμη μια φορά φέρνει ζωντάνια στην αγορά της πόλης. Από την Δευτέρα, έχει προμηθεύσει όλα τα καταστήματα που συνεργάζεται, τούρτες και ειδικά πακέτα που έχουν διαμορφωθεί ειδικά για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Από αύριο, μάλιστα, στο κέντρο της πόλης θα υπάρχουν μπαλόνια της εταιρείας που θα «υμνούν» την γιορτή των ερωτευμένων, ενώ ήδη πολλά καταστήματα του κέντρου, έχουν βάλει στις βιτρίνες τους, τις τούρτες και τα ειδικά πακέτα της εταιρείας.

 ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΥΣ ΤΩΡΑ ... ΕΙΙΙΙΙ ΜΗΝ ΔΩ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟ ΝΑ ΠΟΥΛΑΕΙ  ΜΠΑΛΟΝΙΑ ΧΑ ΧΑ !

«Προσβολή στο Ισλάμ» ο εορτασμός του Αγίου Βαλεντίνου στο Πακιστάν

Ο πρόεδρος του Πακιστάν Μαμνούν Χουσάιν κάλεσε τους συμπατριώτες του να μην τιμήσουν την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, τη γιορτή των ερωτευμένων που σύμφωνα με τους σκληροπυρηνικούς μουσουλμάνους ιερωμένους πρέπει να απαγορευτεί...

Ο πρόεδρος επέκρινε τη γιορτή, λέγοντας είναι ένα έθιμο που εισάγεται από τη Δύση και απειλεί να υπονομεύσει τις ισλαμικές αξίες στο Πακιστάν.
Μολονότι πρόκειται για μια χριστιανική γιορτή, η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι πολύ δημοφιλής στους Πακιστανούς και τα τελευταία χρόνια οι ανθοπώλεις δηλώνουν ότι οι εισπράξεις τους πολλαπλασιάζονται όταν πλησιάζει η ημέρα των ερωτευμένων.
«Η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου δεν έχει καμία σχέση με την κουλτούρα μας και θα πρέπει να την αποφεύγουμε», είπε ο Χουσάιν σε μια τελετή στη μνήμη ενός ήρωα του Πακιστάν.
Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης είχαν μεταδώσει στις αρχές της εβδομάδας ότι η κυβέρνηση θα απαγορεύσει τους εορτασμούς επειδή αποτελούν «προσβολή για το Ισλάμ» αλλά αργότερα αξιωματούχοι είπαν ότι δεν είναι δυνατόν να εφαρμοστεί ένα τέτοιο μέτρο. Παρ' όλ' αυτά, οι αρχές της πόλης Πεσάβαρ, κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν, απαγόρευσαν τον εορτασμό της ημέρας.


Πηγή ➤police-voice gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου