Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

ΕΚΤΑΚΤΟ...ΣΟΒΑΡΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΕΡΙΞΑΝ ΤΟ ΦΡΑΧΤΗ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ..Ειδομένη: Ένταση και πετροπόλεμος στα σύνορα - Συνωστισμός 7.000 προσφύγων μπροστά στον φράχτη των Σκοπίων!



Police-Voice blog ➤

 Μικροί και μεγάλοι τρέχουν να μαζέψουν τα πράγματά τους για να προλάβουν να φύγουν από την Ελλάδα
- Αποκαλυπτικές εικόνες από την Ειδομένη όπου συνωστίζονται περίπου 7.000 πρόσφυγες και μετανάστες
- Νωρίτερα οι πρόσφυγες απέκλεισαν τη σιδηροδρομική γραμμή της Ειδομένης και φώναζαν συνθήματα
- Η ΠΓΔΜ επέτρεψε από χθες το βράδυ να μπουν μόλις 300 πρόσφυγες - Άγνωστο πόσους θα αφήσουν σήμερα
ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  

Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα στον καταυλισμό της Ειδομένης, στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-ΠΓΔΜ, με πολύ μεγάλο αριθμό προσφύγων να έχουν καταλάβει τις σιδηροδρομικές γραμμές και να πετούν πέτρες προς την αστυνομία της γειτονικής χώρας. Ζητούν να τους επιτραπεί άμεσα να περάσουν στην ΠΓΔΜ και να συνεχίσουν το ταξίδι τους.Νωρίτερα, το σημείο διέλευσης στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-ΠΓΔΜ είχε ανοίξει και επρόκειτο να δοθεί άδεια εισόδου σε 50 άτομα.
Όλα ξεκίνησαν στις 12.00 με χιλιάδες πρόσφυγες να συνωστίζονται μετά την πληροφορία, που ήθελε τα σύνορα να ανοίγουν. Όπως φαίνεται και στα πλάνα του επόμενου βίντεο, άντρες, γυναίκες και μικρά παιδιά έκαναν όσο πιο γρήγορα μπορούσαν για να μαζέψουν τα πράγματά τους και να φτάσουν στον φράχτη. Εκεί όμως διαπίστωσαν πως όχι μόνο τα σύνορα δεν έχουν ανοίξει, αλλά οι Σκοπιανοί έστειλαν επιπλέον αστυνομικές ενισχύσεις για να μην επιτραπεί η είσοδος σε κανέναν...


Νωρίτερα σε αποκλεισμό της σιδηροδρομικής γραμμής, στην Ειδομένη, προχώρησαν πρόσφυγες, που βρίσκονται εδώ και αρκετές ημέρες στην περιοχή. Με σηκωμένα τα χέρια και φωνάζοντας συνθήματα, οι πρόσφυγες διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι ενώ βρίσκονται στον καταυλισμό της Ειδομένης περίπου 7.000 άτομα, οι ρυθμοί διέλευσης στην ΠΓΔΜ είναι πολύ αργοί. Ανάλογη διαμαρτυρία είχαν πραγματοποιήσει και χθες το μεσημέρι.

Συνωστισμός προσφύγων και στα νησιά του βορείου Αιγαίου
Περίπου 2.500 μετανάστες και πρόσφυγες, έτοιμοι να αναχωρήσουν για τον Πειραιά ή την Καβάλα, βρίσκονταν το πρωί στη Λέσβο. Χθες και έως τις 9 σήμερα το πρωί στο νησί έφτασαν και ταυτοποιήθηκαν στο hot spot της Μόριας 1450 άτομα. Περίπου 500 άτομα που περιμένουν να ταυτοποιηθούν βρίσκονται έξω από το hot spot.

Στη Χίο χθες έφτασαν και ταυτοποιήθηκαν 1250 μετανάστες και πρόσφυγες. Αυτή τη στιγμή έτοιμοι να αναχωρήσουν από τη Χίο είναι 270 άτομα ενώ περιμένουν να ταυτοποιηθούν στο hoτ spot της ΒΙΑΛ περί τα 300 άτομα. Τέλος, στη Σάμο έφθασαν 193 μετανάστες και πρόσφυγες, ενώ περιμένουν να αναχωρήσουν από το νησί 460 άτομα.

Συνολικά, σήμερα στις 9 το πρωί, στα νησιά του βορείου Αιγαίου έτοιμοι να αναχωρήσουν για Πειραιά και Καβάλα βρίσκονται 3.230 μετανάστες και πρόσφυγες, ενώ πέραν αυτών, έως τις 12 το μεσημέρι περίμεναν να ταυτοποιηθούν στα hot spots περί τα 800 άτομα. Σύμφωνα με τις αστυνομικές Αρχές οι αφίξεις μεταναστών και προσφύγων από το πρωί είναι αυξημένες.
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου