Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Συνελήφθησαν, από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ...,Τζιχαντιστές με σουηδικά διαβατήρια και χατζάρες στην Αλεξανδρούπολη – Έρχονταν από χώρα της Ε.Ε (BINTEO)



Police-Voice blog ➤
Δύο τζιχαντιστές με Σουηδικά διαβατήρια, οι οποίοι είχαν στις αποσκευές τους χατζάρες, συνελήφθησαν, από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, στο ΚΤΕΛ της Αλεξανδρούπολης. Πρόκειται για δύο άνδρες που έφθασαν στην Ελλάδα, μέσω του αεροδρομίου “Ελευθέριος Βενιζέλος, από χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι είχαν προορισμό αρχικά τους Κήπους, στην συνέχεια την Τουρκία και τελικά το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία.
Τα παραπάνω αναφέρει το alexpoli.gr, υποστηρίζοντας σε σχετικό ρεπορτάζ τα εξής:
«Στο ΚΤΕΛ Αλεξανδρούπολης σταμάτησε το ταξίδι 2 τζιχαντιστών. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Alexpoli.gr, άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ και της ασφάλειας, σταμάτησαν τους 2 υπόπτους για έλεγχο στο ΚΤΕΛ καθώς η συμπεριφορά τους κίνησε υποψίες. Αυτά που απαντούσαν σε ερωτήσεις των αστυνομικών κίνησαν ακόμα μεγαλύτερες υποψίες, καθώς επίσης ύποπτα κρίθηκαν και τα διαβατήρια Σουηδίας τα οποία έδειξαν.
Στις αποσκευές τους βρέθηκαν χατζάρες, στρατιωτικές στολές και άλλα αντικείμενα που πρόδιδαν την “πλούσια” δράση τους. Οι δυο τζιχαντιστές κρατούνται από προχθές στην Αλεξανδρούπολη ενώ ο ένας είναι γνωστός για την τρομοκρατική δράση του στις Ευρωπαϊκές Αρχές.
Ήδη κατηγορούνται για κακουργήματα και το πιθανότερο όπως φαίνεται είναι ότι θα δικαστούν στην Ελλάδα.
Άγνωστο παραμένει για πόσο χρονικό διάστημα κυκλοφορούσαν στην Αλεξανδρούπολη… με τις χατζάρες στις αποσκευές τους.
Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία που έχουν προκύψει από το ρεπορτάζ μας, οι δυο τζιχαντιστές έφτασαν στην Ελλάδα από ευρωπαϊκή χώρα μέσω του Ελευθέριος Βενιζέλος. Από την Αθήνα ήρθαν με λεωφορείο στην Αλεξανδρούπολη με προορισμό τους Κήπους, την Τουρκία και τέλος το Ισλαμικό κράτος στη Συρία. Ο ένας εκ των δυο έχει καταδικαστεί στο παρελθόν σε Ευρωπαϊκή χώρα για απόπειρα τρομοκρατίας ενώ παρακολουθούνταν από τις Σουηδικές αρχές ως ύποπτος για τρομοκρατία. Είναι άγνωστο προς το παρόν αν κατάφεραν να περάσουν με τις χατζάρες από τον έλεγχο αποσκευών του Ελευθέριος Βενιζέλος ή αν τις προμηθεύτηκαν αφού έφτασαν στην Ελλάδα».
Ο ένας είχε απειλήσει για τρομοκρατικά χτυπήματα στο Καπιτώλιο και στο Λευκό Οίκο
Το Mega μετέδωσε ότι ο ένας από τους δύο συλληφθέντων είναι 29 ετών, Βοσνιακής καταγωγής, με σουηδικό διαβατήριο. Ο 29χρονος το 2005 είχε συλληφθεί καθώς σε έρευνα που είχαν κάνει οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες στο σπίτι του είχαν εντοπίσει μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών, μια ζώνη με εκρηκτικά και ένα βίντεο. Στο βίντεο φαινόταν ένα άντρας με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, να απειλεί για τρομοκρατικά χτυπήματα στο Καπιτώλιο και το Λευκό Οίκο. Οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες από την ανάλυση του βίντεο είχεν καταλήξει στο συμπέρασμα πως επρόκειτο για τον ίδιο τον 29χρονο. Είχε οδηγηθεί στη δικαιοσύνη και είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης, όμως προφανώς είχε αφεθεί ελεύθερος.
Ο δεύτερος συλληφθείς έχει καταγωγή από την Υεμένη και είχε και αυτός σουηδικό διαβατήριο. Όταν οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στο Α.Τ. διαπιστώθηκε ότι και οι δύο είχαν απασχολήσει τις μυστικές υπηρεσίες της Ευρώπης και εναντίον τους υπήρχε το το μέτρο της διακριτικής παρακολούθησης από τη Σουηδία.
ΟΙ δύο άνδρες κρατούνται, ενώ σε βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία για κατοχή πολεμικού υλικού με σκοπό τον εφοδιασμό τρομοκρατικών οργανώσεων.

ΑΥΤΟΙ είναι οι ύποπτοι ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ που πιάστηκαν στην Αλεξανδρούπολη -Χατζάρες, στρατιωτικές στολές και γιλέκα μάχης στις αποσκευές τους (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Δύο άνδρες, έναν 30χρονο Βόσνιο και έναν 20χρονο από την Υεμένη, και οι δύο με Σουηδικά διαβατήρια, συνέλαβαν, την Πέμπτη, άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, στο ΚΤΕΛ της πόλης, όταν διαπίστωσαν ότι έφεραν στις αποσκευές τους μαχαίρια στρατιωτικού τύπου με μεγάλο μήκος και ένα στρατιωτικό γιλέκο μάχης.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 30χρονος είχε συλληφθεί το 2005 στη Βοσνία, όταν βρέθηκαν στην οικία του στοιχεία προετοιμασίας τρομοκρατικής επίθεσης και συγκεκριμένα, ποσότητα εκρηκτικών υλών και μια ζώνη με εκρηκτικά παρόμοια με αυτές που χρησιμοποιούν οι βομβιστές – καμικάζι. Επίσης είχε βρεθεί βίντεο στο οποίο εμφανιζόταν άτομο με κουκούλα να προαγγέλλει τρομοκρατικές επιθέσεις στις ΗΠΑ, στο Λευκό Οίκο και στο Καπιτώλιο.
Όπως έγινε γνωστό από τις αρμόδιες υπηρεσίες στο βίντεο φέρεται ότι ο κουκουλοφόρος ήταν ο 30χρονος Βόσνιος Mirsad Bektasevic. Από την έρευνα δεν προέκυψαν στοιχεία για συμμετοχή του σε συγκεκριμένη ομάδα. Για την υπόθεση καταδικάστηκε σε 15 χρόνια φυλάκιση στη Βοσνία. Εξέτισε ένα μέρος της ποινής του και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος. Αμέσως μετά πήγε στη Σουηδία όπου ζήτησε και έλαβε πολιτικό άσυλο.
70b182b6-638f-4d28-bc6d-5ea1bd809b84
Ο δεύτερος τζιχαντιστής, ο 20χρονος Αl Hasani Amer, έχει καταγωγή από την Υεμένη.
Μέχρι στιγμής οι δύο συλληφθέντες, που κρατούνται στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, αρνούνται να απαντήσουν στις ερωτήσεις των αστυνομικών ενώ έχουν ήδη οδηγηθεί στον εισαγγελέα και παραπέμφθηκαν σε τακτικό ανακριτή, στον οποίο θα οδηγηθούν την Τρίτη.
Με την υπόθεση, λόγω και του παρελθόντος του Βόσνιου, ασχολείται η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και η ΕΥΠ, που ερευνούν την διαδρομή και τον τελικό προορισμό καθώς και τις δραστηριότητες των δύο συλληφθέντων, οι οποίοι σχεδίαζαν να περάσουν από την Αλεξανδρούπολη στην Τουρκία.
Ο άνθρωπος στις φωτογραφίες είναι ο ο 30χρονος Βόσνιος Mirsad Bektasevic, ο οποίος είχε συλληφθεί το 2005 στη Βοσνία
091881c3-bfed-4a1b-a995-ce8da9e80a22


Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου