Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ! ΟΙ ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ! ! Δήλωση-σοκ από τον ΥΠΕΞ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ Ποπόσκι: Να μην οδηγηθούμε σε σύγκρουση γειτόνων



Police-Voice blog ➤
Ο Νίκολα Ποπόσκι προειδοποιεί, μιλώντας στην γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, ότι «μία σοβαρή κατάσταση σύγκρουσης στα Βαλκάνια» είναι ένα σενάριο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα αν αυξηθούν περαιτέρω οι προσφυγικές ροές και η πίεση στα νότια της οδού των Βαλκανίων, δεδομένης της αύξησης των συνοριακών ελέγχων και της επιβολής ορίων στον αριθμό διελεύσεων μεταναστών.
«Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί ότι αυτό δεν θα οδηγήσει σε σύγκρουση μεταξύ γειτόνων. Η Σλοβενία στέλνει παράνομους μετανάστες πίσω στην Κροατία, η Κροατία στη Σερβία, η Σερβία στην ΠΓΔΜ κλπ» δήλωσε ο Ποπόσκι, όπως μεταδίδει το AFP.
«Φοβάμαι ότι ένα τέτοιο σενάριο θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα με έναν μεγάλο αριθμό προσφύγων. Αν επιπρόσθετα ενισχυθεί η πίεση από τα νότια της Βαλκανικής Οδού, τότε θα μπορούσε να υπάρξει μία σοβαρή κατάσταση σύγκρουσης στα Βαλκάνια» υπογράμμισε ο υπουργός τονίζοντας:
«Πρέπει να στοχεύσουμε στην αποφυγή μίας τέτοιας κατάστασης».
Μιλώντας εξάλλου στο BBC και την εκπομπή Newsnight, o υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ υπεραμύνθηκε της απόφασης των Σκοπίων να κάνουν χρήση δακρυγόνων για να εμποδίσουν τη διέλευση μεταναστών.
Υποστήριξε εξάλλου ότι οι αυστηροί έλεγχοι στα σύνορα με την Ελλάδα εφαρμόζονται για να αποτρέψουν την παράνομη είσοδο μεταναστών σύμφωνα με τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου