Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Σάββατο 30 Απριλίου 2016

Χίος: Ακυρώσεις σε ξενοδοχεία λόγω της μη πραγματοποίησης του ρουκετοπόλεμου - Γκρίνια και δυσαρέσκεια!



Police-Voice blog ➤

Από νωρίς το πρωί της Μ. Παρασκευής ξεκίνησε η μαζική άφιξη Τούρκων και όχι μόνο επισκεπτών στη Χίο...

προκειμένου να παρακολουθήσουν το εντυπωσιακό έθιμο του ρουκετοπόλεμου, το οποίο είναι αμφίβολο αν εν τέλει θα πραγματοποιηθεί. Σύμφωνα με το Τελωνείο Χίου από τις 08:00 το πρωί μέχρι το μεσημέρι είχαν έρθει 740 άτομα στο νησί ενώ ο συνολικός αριθμός των επισκεπτών αναμένεται να ξεπεράσει τα 2.000 μέχρι το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου. Η πλειονότητα των επισκεπτών προέρχονται από την Τουρκία, δευτερευόντως από την Ευρώπη ενώ στην τελευταία θέση βρίσκονται οι κρατήσεις Ελλήνων, με τους ξενοδόχους να βλέπουν πλέον τον εσωτερικό τουρισμό με το μικροσκόπιο.

Η θετική εικόνα πάντως για τη Χίο αντιστρέφεται όταν οι εκατοντάδες επισκέπτες πληροφορούνται ταυτόχρονα με την άφιξή τους ότι κατά πάσα πιθανότητα το έθιμο του ρουκετοπόλεμου δεν θα πραγματοποιηθεί ως συνέχεια των εξώδικων και των μηνύσεων που έχουν υποβάλλει θιγόμενοι κάτοικοι από την Παναγία Ερειθιανή και τον Άγιο Μάρκο.

Στους περισσότερους επισκέπτες το ενδεχόμενο μη διεξαγωγής δεν ήταν γνωστό μέχρι που έφθασαν στη Χίο, με αποτέλεσμα να διαμαρτύρονται ότι μπήκαν σε έξοδα χωρίς να υπάρχει τελικά λόγος. Μάλιστα μερικοί ζητούν ακόμα και αποζημίωση ενώ κάποιοι λίγοι έσπευσαν από χθες το βράδυ να ακυρώσουν τις κρατήσεις τους σε ξενοδοχεία της πόλης.

«Δυστυχώς είμαστε έκθετοι. Μπορεί φέτος να μην το καταλάβουμε αλλά όλο αυτό το φιάσκο θα έχει επιπτώσεις αργότερα. Όλοι θα φύγουν δυσαρεστημένοι και δυστυχώς μόνοι μας θα έχουμε καταστρέψει ένα από τα σημαντικά κεφάλαια της Χίου, τον Ρουκετοπόλεμο», σχολίασε τουριστικός παράγοντας.

Πηγή: politischios.gr
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου