Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Αυτές είναι οι επικίνδυνες συρταριέρες που ανακαλεί η ΙΚΕΑ μετά από θανάτους παιδιών (ΦΩΤΟ)



Police-Voice blog ➤
Η Ikea ανακαλεί
εκατομμύρια συρταριέρες από τα καταστήματά της σε Καναδά και ΗΠΑ, όχι όμως από την Ελλάδα (!) παρότι έχουν κατηγορηθεί για τον θάνατο τριών παιδιών…
Οι συρταριέρες είναι γνωστό ότι πέφτουν αν δεν στερεωθούν στον τοίχο και το γεγονός αυτό έχει ήδη συνδεθεί με τον θάνατο δύο νηπίων, ωθώντας έτσι την εταιρεία να ξεκινήσει ένα πρόγραμμα επισκευή τον Ιούλιο του 2015.
«Ανακοινώνουμε αυτή την ανάκληση σήμερα δεδομένου του πρόσφατου τραγικού θανάτου ενός τρίτου παιδιού. Είναι σαφές ότι υπάρχουν ακόμη τέτοια προϊόντα στα σπίτια των πελατών και πιστεύουμε ότι η λήψη περαιτέρω μέτρων είναι η σωστή κίνηση» ανέφερε η εταιρεία σε δήλωσή της τη Δευτέρα. Δεν υπήρξαν ωστόσο περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον θάνατο του τρίτου παιδιού.
Η Ikea δήλωσε πως είναι ήδη σε «στενή επαφή» με την Επιτροπή Ασφαλείας Καταναλωτικών Προϊόντων των ΗΠΑ, σχετικά με το πώς θα επιδιορθωθεί το πρόβλημα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας: «Η Ikea στις ΗΠΑ και τον Καναδά θα ξεκινήσει μια τοπική ανάκληση στις συρταριέρες μόνο στη Βόρεια Αμερική. Οι συρταριέρες της εταιρείας είναι ασφαλείς μόνο όταν δεθούν στον τοίχο σύμφωνα με τις οδηγίες συναρμολόγησης, που παρέχονται μαζί με το προϊόν».
Η Ikea δεν επιβεβαίωσε χθες τι θα λάβουν οι πελάτες στο πλαίσιο της ανάκλησης αν και η Philadelphia Inquirer ανέφερε πως θα προσφερθεί πλήρη επιστροφή των χρημάτων. Η εκπρόσωπος της εταιρείας Μόνα Λις είπε πως λεπτομέρειες θα δοθούν το πρωί της Τρίτης.
Αυτή είναι η τελευταία σειρά κακών ειδήσεων για την Ikea. Τον Ιανουάριο, μια μη κερδοσκοπική εταιρεία έκανε καταγγελία για δήθεν «παράνομες και καταχρηστικές συνθήκες εργασίας» σε εργοστάσια για την παραγωγή μαγειρικών σκευών για την Ikea. Έναν μήνα αργότερα, οι ευρωπαίοι πολιτικοί κατηγόρησαν την εταιρεία πως απέκρυψε πάνω από 21 δις. δολάρια σε φόρους, κάτι που αρνήθηκε η σουηδική εταιρεία.
imerisia_LARGE_t_1061_44568117_type13031

Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου