Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

ΤΡΟΜΟΣ ! ! Στο στόχαστρο hacker τουρκικά, ισπανικά και αμερικανικά πολιτικά αεροσκάφη – Μπορούν να τα ρίξουν λένε οι Ρώσοι



Police-Voice blog ➤
Τα συστήματα ασφαλείας της πολιτικής αεροπορίας παγκοσμίως αντιμετωπίζουν τον όλο και αυξανόμενο κίνδυνο επιθέσεων από hackers οι οποίοι στοχεύουν όχι μόνο στα προσωπικά δεδομένα των επιβατών αλλά ακόμα και στην ίδια τους τη ζωή.
Μάλιστα κατά την έναρξη του Farnborough airshow σήμερα Δευτέρα ο David Cameron στην ομιλία του τόνισε ότι είναι ανάγκη να παραμείνουν στενοί οι δεσμοί μεταξύ Ε.Ε. και Μεγάλης Βρετανίας, ώστε να διατηρηθεί σε υψηλό επίπεδο το σημείο ασφαλείας των πτήσεων.
Αεροπορικές εταιρείες και αεροδρόμια όλο και πιο συχνά γίνονται στόχοι κυβερνοεπιθέσεων, ενώ η EU Aviation Safety Agency (EASA) λαμβάνει πολύ σοβαρά τέτοιες απειλές.
Σε ΗΠΑ, Τουρκία, Ισπανία, Σουηδία και πρόσφατα στην Πολωνία αεροσκάφη «μολύνθηκαν» με κακόβουλο λογισμικό, πράγμα που ανάγκασε τις εταιρείες να καθυστερήσουν τις συγκεκριμένες πτήσεις.
«Είμαστε πάντα προετοιμασμένοι για το χειρότερο», αναφέρει ο Luc Tytgat, διευθύνων σύμβουλος της EASA, ενώ υπογραμμίζει ότι τα αεροδρόμια και αεροπορικές εταιρίες δέχονται κατά μέσο όρο 1.000 επιθέσεις hacker το μήνα.
Ο τρόμος των αρχών είναι η δυνατότητα που φαίνεται πως έχουν οι hacker, αν επιθυμούν να ρίξουν τα αεροσκάφη, πλήττοντας τα λειτουργικά τους συστήματα.
Σύμφωνα με ειδικό σε θέματα hacking, ο οποίος μίλησε στο ρωσικό πρακτορείο Sputnik υπό το καθεστώς της ανωνυμίας, οι hacker έχουν την δυνατότητα να ρίξουν ένα αεροσκάφος αν το επιθυμούν.
«Δύο πράγματα συμβαίνουν σε μία επίθεση. Ή θα στοχεύουν στα οικονομικά στοιχεία των επιβατών και το ιστορικό των πτήσεων τους ή θα αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια του αεροσκάφους. Η πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα των επιβατών είναι δυνατή αν τα συστήματα της εταιρείας δεν προστατεύονται, αλλά ο πραγματικός κίνδυνος είναι να μπει κανείς στα συστήματα αυτά και να προκαλέσει πτώση ενός αεροσκάφους», αναφέρει hacker στο Sputnik.
Μάλιστα, σύμφωνα με το Sputnik για την πιθανότητα να συμβεί τέτοια επίθεση σε αεροσκάφος μίλησε ο Dr Grigorios Fragkos στην SteelCon conference του 2015.
Επίσης το 2015 υπήρξε η περίπτωση ενός ειδικού σε συστήματα ασφαλείας computer ο οποίος κατάφερε να εισχωρήσει στα συστήματα ασφαλείας αεροσκάφους και να το κάνει να πετά υπό κλίση θέτοντας ένα κινητήρα σε «climb mode»
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου