Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Και «δαρμένοι και κερατάδες». Απορρίφτηκαν οι προσφυγές ομολογιούχων κατά του PSI του Βενιζέλου



Police-Voice blog ➤
Βγήκε η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για τους ιδιώτες ομολογιούχους που κουρεύτηκαν οι επενδύσεις τους, το 2012, με το PSI. Το ΕΔΔΑ αποφάσισε υπέρ του ελληνικού δημοσίου. Στο σκεπτικό αναφέρεται μεταξύ άλλων πως η ζημία των ομολογιούχων εάν δεν γινόταν αυτή η εθελοντικά υποχρεωτική ανταλλαγή θα ήταν πολύ μεγαλύτερη.
Οι ομολογιούχοι προσέφυγαν στο ΕΔΔΑ μετά την απόρριψη των προσφυγών τους από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Οι προσφεύγοντες επικαλέσθηκαν προσβολή του άρθρου 1 του (πρώτου) πρόσθετου πρωτοκόλλου της ΕΣΔΑ που προστατεύει το δικαίωμα στην περιουσία σε συνδυασμό με το άρθρο 14 της ΕΣΔΑ που απαγορεύει τις διακρίσεις.
Στο ΕΔΔΑ προσέφυγαν από κοινού όχι μόνο μικροομολογιούχοι που κατείχαν ομόλογα ονομαστικής αξίας έως 100.000 ευρώ, αλλά και κάτοχοι ομολόγων ονομαστικής αξίας έως 1.500.000 ευρώ.
Το έγκλημα που στήθηκε στις πλάτες των ομολογιούχων που είδαν μέσα σε ένα βράδυ τις οικονομίες τους να εξαφανίζονται είναι τεράστιο. Οι ιδιώτες ομολογιούχοι κατευθύνθηκαν όχι προς λύσεις προς το δικό τους συμφέρον, αλλά να υποτάξουν τη διεκδίκησή τους στον λαϊκιστικό σχεδιασμό της νομικής συνταγής.
Τώρα βρίσκονται με τετελεσμένη απόφανση από το ανώτατο δικαστήριο. Έχασαν ότι έχασαν με το PSI και τώρα με τελεσίδικη απόφαση, κανείς από αυτούς δεν μπορεί να προχωρήσει σε ρυθμίσεις για κάποια ανάκτηση απωλειών.
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου