Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Κυριακή 14 Αυγούστου 2016

Πόσο πριμ παίρνουν για τα μετάλλια οι ολυμπιονίκες; ?? Να γιατί δαγκώνουν πάντα τα μετάλλιά τους



Police-Voice blog ➤
Τις προηγούμενες δύο δεκαετίας, από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης και μετά, στήθηκε ένα τρελό πάρτι στην Ελλάδα με το δημόσιο χρήμα και τα αξιώματα, που προσφέρονταν στους ολυμπιονίκες…Αλλα τωρα δεν δινουν σχεδον τιποτα μονο κατι ψιχουλα ! ! και αν.....
Σύμφωνα με έρευνα, που έκανε η Bild, στον υπόλοιπο κόσμο, τα πριμ που προσφέρονται στους ολυμπιονίκες μοιάζουν με… φιλοδωρήματα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν αντιδράσεις από τους αθλητές!
Στην Βρετανία, για παράδειγμα, οι Ολυμπιονίκες δεν παίρνουν ούτε ευρώ πριμ, σε περίπτωση κατάκτησης μεταλλίων. Ότι πάρουν από τους χορηγούς τους…
Στην Φινλανδία το χρυσό φέρνει 30.000 ευρώ πριμ, στην Γαλλία 50.000 ευρώ, στην Ρουμανία 70.000 ευρώ, στην Ιταλία φτάνει τις 150.000 ευρώ.
Υπάρχουν και χώρες, όπως η Ινδονησία (345.000 ευρώ) ή το Αζερμπαϊτζάν (450.000 ευρώ), που η κυβερνήσεις χρυσοπληρώνουν το χρυσό μετάλλιο!
Από την πλευρά του, το Ιράν δίνει ως πριμ χρυσό αξίας 120.000 ευρώ, ένα αυτοκίνητο και ένα οικόπεδα στην περιοχή, από την οποία κατάγεται ο αθλητής.
Στην Κορέα και στην Ουγγαρία, οι Ολυμπιονίκες παίρνουν μια ισόβια σύνταξη, στη Σουηδία ένα συμβολικό δώρο.
Στη Γερμανία, το χρυσό πριμοδοτείται με 20.000 ευρώ, το ασημένιο με 15.000 ευρώ και το χάλκινο με 10.000 ευρώ, ενώ οι αθλητές υψηλού επίπεδου, έχουν και μια θέση εργασίας στον στρατό ή στην αστυνομία.

Να γιατί οι Ολυμπιονίκες δαγκώνουν πάντα τα μετάλλιά τους


metalio-korakaiki
Αν βλέπετε Ολυμπιακούς Αγώνες (που σίγουρα βλέπετε), θα έχετε παρατηρήσει ότι οι Ολυμπιονίκες έχουν την τάση να δαγκώνουν τα χρυσά μετάλλιά τους, όπως τα μικρά παιδιά, ένα αγαπημένο τους παιχνίδι. Τι κρύβεται όμως πίσω από αυτό το -ακόμη- ανεξήγητο φαινόμενο;
Όπως μπορείτε ή δεν μπορείτε να γνωρίζετε, ανάλογα με το πόσο Game of Thrones βλέπετε, η πρακτική του δαγκώματος ενός χρυσού νομίσματος χρονολογείται από τις ημέρες όταν τα χρυσά νομίσματα ήταν η πιο κοινή μορφή πληρωμής.
Δεδομένου ότι ο χρυσός είναι ένα σχετικά μαλακό μέταλλο, βυθίζοντας τα δόντια σε ένα νόμισμα, μπορούσε κάποιος να καταλάβει αν τα δουκάτα ήταν αληθινά, ή αν κάποιος πονηρός είχε επιχρυσώσει κομμάτια μόλυβδου.
Τώρα, αυτό δεν σημαίνει οι σημερινοί Ολυμπιονίκες δαγκώνουν τα μετάλλιά τους σε μια προσπάθεια να αποδείξουν την αξία τους. Στην πραγματικότητα οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις επιθυμίες των φωτογράφων: με το να δαγκώνουν παιχνιδιάρικα το μετάλλιο γίνεται πιο ενδιαφέρουσα η φωτογραφία, σύμφωνα με τον Ολυμπιακό ιστορικό David Wallechinsky.
Αν απογοητευτήκατε από το λόγο, σκεφτείτε το εξής: δεν έχει υπάρξει στην πραγματικότητα εντελώς χρυσό μετάλλιο, εκτός από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1912 στη Στοκχόλμη. Αυτές τις μέρες, τα χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακούς είναι από επιχρυσωμένο ασήμι που είναι 92,5% καθαρό, το οποίο συμπτωματικά είναι ακριβώς το ίδιο με το αργυρό μετάλλιο – που σημαίνει ότι η διαφορά μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου είναι ουσιαστικά αστεία.
womantoc.gr

Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου