Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Κυριακή 14 Αυγούστου 2016

ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ «ΕΠΕΣΕ» ΕΝ ΩΡΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ! ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ: «ΜΟΥ ΦΩΝΑΞΕ «ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ» ΚΑΙ ΣΩΡΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ»! ΘΡΗΝΟΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ



Police-Voice blog ➤

ΘΡΗΝΟΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΣΕ… – ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΤΣΑΜΠΑ ΟΙ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΕΣ ΗΡΩΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!

Μέρα θρήνου ήταν η σημερινή για το Πυροσβεστικό Σώμα, καθώς ένας 48χρονος πυροσβέστης, που επιχειρούσε με συναδέλφους του για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο Παρόριo Βοιωτίας, έπεσε νεκρός εν ώρα καθήκοντος.
Όπως είναι φυσικό, σοκαρισμένοι και συγκινημένοι είναι οι συνάδελφοί του, που επιχειρούσαν μαζί του, την ώρα που ο άτυχος άντρας «έσβησε». Τα λόγια του ανθρώπου, στα χέρια του οποίου άφησε την τελευταία του πνοή ο 48χρονος Βαγγέλης Πάνος, συγκλονίζουν.
Ο αρχιπυροσβέστης του τμήματος της Αμφίκλειας και «κολλητός» φίλος του άτυχου πυροσβέστη περιέγραψε τι ακριβώς συνέβη. «Είχαμε σβήσει τη φωτιά, όταν μου φώναξε «δεν είμαι καλά». Μέσα σε δευτερόλεπτα, τον είδα να σωριάζεται στο έδαφος. Έτρεξα από πάνω του, έπιασα τον σφυγμό του και άρχισα να του κάνω μαλάξεις και τεχνητή αναπνοή, αλλά μάταια. Το παλικάρι είχε φύγει».
Όπως λέει ο αρχιπυροσβέστης, ο άτυχος συνάδελφος και φίλος του, που υπηρετούσαν μαζί από το 2000, ποτέ δεν είχε παραπονεθεί για την υγεία του. «Τη βάρδια την ξεκινήσαμε μαζί. Δεν είχε εκφράσει κάποιο παράπονο – ότι δηλαδή πονάει κάπου ή ότι δεν αισθάνεται καλά. Ούτε είχε πει ποτέ ότι έχει κάτι η υγεία του, εκτός βέβαια αν είχε κάτι και μας το είχε κρύψει».
Ο 48χρονος δεν είχε οικογένεια, ενώ ζούσε με τα δυο του αδέλφια και τους γονείς του. Το τραγικό συμβάν σημειώθηκε στις 5 το απόγευμα της Κυριακής, ενώ ο θάνατός του διαπιστώθηκε στο νοσοκομείο Λιβαδειάς, όπου μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πυροσβέστης υπηρετούσε στο πυροσβεστικό κλιμάκιο της Αμφίκλειας…
Σύμφωνα με αναφορές της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ο θάνατος οφείλεται σε παθολογικά αίτια, αλλά αναμένεται και η ιατροδικαστική έκθεση.
Λάβαμε και δημοσιεύουμε τις μειώσεις που αναμένεται να υποστούν και οι εργαζόμενοι στο Πυροσβεστικό Σώμα, προκειμένου να εξοικονομηθούν τρία εκατομμύρια το μήνα από τις δαπάνες τις μισθοδοσίας του προσωπικού!
Δείτε το σχετικό πίνακα όπως τα έχουν υπολογίσει οι πυροσβέστες οι οποίοι ετοιμάζουν κινητοποιήσεις μόλις ανακοινωθεί και επίσημα το σχέδιο.
misthologio-pyrosbeston
Το κλειδί για να μην φανεί ότι γίνονται μειώσεις είναι η λεγόμενη «προσωπική διαφορά». Όπως χαρακτηριστικά έχει εξηγήσε ο οικονομολόγος της ΣΣΑΣ λοχαγός ε.α. Ηλίας Νατσιούλας, η διαφορά που θα προκύψει συγκρίνοντας τους πίνακες του υπουργείου Οικονομικών θα διατηρηθεί στο νέο μισθό ως «ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ».
Για παράδειγμα, αν σήμερα έχεις μεικτές αποδοχές (καταλογιστέο) 1.500€ και με το νέο μισθολόγιο θα έχεις πχ 1450€, τότε για να διασφαλιστούν οι προηγούμενες σου αποδοχές και να μην έχεις μείωση θα λάβεις προσωπική διαφορά 50 ευρώ.
Άρα και με το νέο μισθολόγιο θα έχεις πάλι 1500€ μεικτές αποδοχές. Ουσιαστικά δηλαδή με το νέο μισθολόγιο καθώς θα προέκυπταν τακτικές μηνιαίες αποδοχές χαμηλότερες από αυτές που έπαιρναν οι δικαιούχοι τους κατά τον τελευταίο μήνα πριν την εφαρμογή του νέου μισθολογικού νόμου, αυτές δεν επέρχονται καθώς η διαφορά αυτών διατηρείται ως προσωπική.
Επισημαίνεται όμως ότι αυτό όμως το ποσό της προσωπικής διαφοράς μειώνεται αναλογικά και μέχρι της πλήρους εξάλειψής της από οποιαδήποτε μελλοντική αύξηση των μηνιαίων τακτικών αποδοχών του στρατιωτικού.

Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου