Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ! ! Σήμερα γιορτάζεται η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων..Η Παναγιά μας προστατεύει τις Ένοπλες Δυνάμεις φωτο

Σήμερα γιορτάζεται η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων..Η Παναγιά μας προστατεύει τις Ένοπλες Δυνάμεις φωτο


Police-Voice blog ➤
Τα εισόδια της Θεοτόκου και η ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων γιορτάζονται σήμερα σε ολόκληρη την χώρα.
Κάθε χρόνο στις 21 Νοεμβρίου, ανήμερα της Εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου, γιορτάζεται η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων με πρωτοβουλία της Ελληνικής Πολιτείας για να υπομνησθεί και να τιμηθεί η προσφορά των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων προς το Έθνος, τόσο σε περίοδο πολέμων, όσο και στην ειρήνη. Ο εορτασμός καθιερώθηκε μετά τη Μεταπολίτευση το 1975.
Παυλόπουλος: Δεν πρόκειται να ανεχθούμε παραβίαση του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου ως προς τον καθορισμό των συνόρων μας
«Ο Ελληνικός Λαός καταθέτει σήμερα, πανηγυρικώς, τα αισθήματα ευγνωμοσύνης του προς τις Ένοπλες Δυνάμεις μας. Οι οποίες, με γνήσιο δημοκρατικό φρόνιμα, με υποδειγματική ανιδιοτέλεια και, κυρίως, με απαράμιλλη αποτελεσματικότητα υπερασπίζονται, μέχρις αυτοθυσίας, την ένδοξη πορεία του Έθνους μας, την εδαφική ακεραιότητα της Χώρας και τα σύνορά της. Σύνορα τα οποία είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κατά συνέπεια, ο σημερινός Εορτασμός μας δίνει το δικαίωμα αλλά και μας επιβάλει το χρέος να καταστήσουμε σαφές, προς κάθε κατεύθυνση, ότι δεν πρόκειται ν’ ανεχθούμε, ούτε κατ’ ελάχιστον, αμφισβήτηση και, πολύ περισσότερο, παραβίαση του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου ως προς τον καθορισμό των συνόρων μας. Χρόνια πολλά!» τονίζει στο μήνυμά του ο Προκόπης Παυλόπουλος.
Ολόκληρη η Ελλάδα τιμά σημερα τόσο την Εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου, όσο και τις ένοπλες δυνάμεις μας. Διαβάστε τις εκδηλώσεις σε διάφορες πόλεις και νησιά.
Στην Αθήνα
images copy
Με συναυλία από τις ορχήστρες των Ενόπλων Δυνάμεων στην πλατεία Συντάγματος -μπροστά από την είσοδο έξοδο του σταθμού του μετρό- την σήμερα Κυριακή 20 Νοεμβρίου και ώρα 12:00 ξεκινούν οι εκδηλώσεις με την ευκαιρία του εορτασμού της ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων την 21η Νοεμβρίου, ημέρα εορτασμού των Εισοδίων της Θεοτόκου.
paylopoulos.21
Ανήμερα του εορτασμού προβλέπονται:
Επίσημη έπαρση της εθνικής σημαίας στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, ώρα 08:00. Δοξολογία στον καθεδρικό ναό Αθηνών, παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας, ώρα 10:00. Κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλοστο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, ώρα 11:00. Υποστολή της εθνικής σημαίας στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, ώρα 17:09.
Στην Θεσσαλονίκη
maxresdefault
Κατά τον φετινό εορτασμό τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016 θα λάβουν χώρα στη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης:
α. Γενικός Σημαιοστολισμός σε ολόκληρη τη διοικητική περιφέρεια της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, από την όγδοη πρωινή ώρα μέχρι και τη δύση του ηλίου της 21ης Νοεμβρίου 2014.
β. Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α., καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 21ης Νοεμβρίου 2016.
Ειδικότερα στην πόλη της Θεσσαλονίκης, τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016 προγραμματίζονται οι εξής εκδηλώσεις :
α. 10.15 π.μ.: Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Παναγίας Δεξιάς, χοροστατούντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμου. Μετά το πέρας της Δοξολογίας θα εκφωνηθεί ομιλία από την κ. Παρασκευή Πατουλίδου, Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης.
β. 11.15 π.μ.: Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του Γ’ Σώματος Στρατού.
SANY7296
Οι Δήμοι (εκτός πόλεως Θεσσαλονίκης), στην περιφέρεια των οποίων εδρεύουν στρατιωτικές μονάδες, θα καταρτίσουν το πρόγραμμα εορτασμού, σε συνεργασία με τις οικείες στρατιωτικές αρχές και σύμφωνα με τις οδηγίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, το οποίο σε γενικές γραμμές θα περιλαμβάνει:
– Επίσημη έπαρση και υποστολή της Σημαίας,
– Σημαιοστολισμό και φωταγώγηση,
– Επίσημη Δοξολογία και ομιλία μετά το πέρας αυτής,
– Κατάθεση στεφάνων στα Μνημεία Ηρώων από τον Δήμαρχο, τους Διοικητές Στρατού και Αστυνομίας και τους προέδρους Ενώσεων Αποστράτων και Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων.
Επισημαίνεται ότι στους Δήμους που δεν εδρεύουν στρατιωτικές μονάδες δεν θα καταρτισθεί πρόγραμμα εορτασμού, αλλά θα γίνει σημαιοστολισμός και φωταγώγηση.
ENOPLESDYNAMEISXL
Στη Λάρισα
Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων θα πραγματοποιηθούν στις 21 Νοεμβρίου από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα θα γίνουν τα εξής:
-Γενικός σημαιοστολισμός από την ογδόη πρωινή ώρα μέχρι και τη δύση του ήλιου της 21ης Νοεμβρίου 2016. Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α., καθώς και των καταστημάτων ΝΠΔΔ και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 21ης Νοεμβρίου 2016.

-08:00: Επίσημη έπαρση – υποστολή Σημαίας στο Ηρώο της πόλης με συμμετοχή της μουσικής μπάντας της 1ης Στρατιάς και τιμητικού στρατιωτικού τμήματος.
-10:00: Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Αχιλλίου χοροστατούντος του μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου σεβ. κ.κ. Ιγνατίου. Μετά το τέλος της δοξολογίας και μέσα στον Ιερό Ναό θα ακολουθήσει ομιλία από την κ. Έβελυν Κακαρότζα, καθηγήτρια Π.Ε.Νομίκων του 1ου ΓΕΛ Ελασσόνας.

-10:30: Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πόλης και κατάθεση στεφάνων από τις Ανώτατες Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές, πολιτικά κόμματα, συλλόγους καθώς και εκπροσώπους Νομικών Προσώπων και Φορέων που θέλουν να τιμήσουν την εορτή αυτή. Σιγή ενός λεπτού. Εθνικός Ύμνος.

Καμμένος: Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων αποτελούν την απάντηση σε όποιον επιβουλεύεται τα όσια και ιερά του έθνους
Από πλευράς του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τονίζει ότι σήμερα που η χώρα μας «προκαλείται ανερυθρίαστα, όχι μόνο από τους εισβολείς της Κύπρου που αμφισβήτησαν απροκάλυπτα ακόμα και την συνθήκη της Λωζάννης, αλλά και από ανιστόρητες λεκτικές παρεμβάσεις διαφόρων ξένων επισήμων, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων μας και τα στρατευμένα παιδιά μας, πιστά στον όρκο που έχουν δώσει, να υπερασπίζονται την πατρίδα, αποτελούν την απάντηση σε όποιον επιβουλεύεται τα όσια και ιερά του έθνους».
Παράλληλα διαβεβαιώνει τους Έλληνες πολίτες ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις, που αποτελούν βασικό παράγοντα της εθνικής ισχύος, πηγή σθένους και υπερηφάνειας για όλους, ανταποκρίνονται στις προσδοκίες τους και υπηρετούν τη χώρα μας, που οργανώνει το παρόν και οικοδομεί το μέλλον της με αισιοδοξία, πίστη και ελπίδα».
Επίσης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι οι ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν αφενός πολλαπλασιαστή διπλωματικής και αμυντικής ισχύος και αφετέρου εκπέμπουν τα μηνύματα που χαρακτηρίζουν το έθνος μας, τα μηνύματα δηλαδή της ειρήνης, της φιλίας και της συνεργασίας, αλλά και της αποφασιστικότητας για την υπεράσπιση των εθνικών μας δικαιωμάτων.
Μητσοτάκης: Οι ένοπλες δυνάμεις εγγύηση εθνικής κυριαρχίας
«Θέλω να διαβεβαιώσω τους άντρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων, τους οπλίτες και το πολιτικό προσωπικό τους, ότι τιμούμε το έργο τους, είμαστε περήφανοι για το ήθος τους και θα σταθούμε δίπλα τους με όλες μας τις δυνάμεις» τονίζει σε δήλωσή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων.
Ο Πρόεδρος της ΝΔ επισημαίνει πως «σε όλη την μακρά πορεία του Έθνους μας οι Ένοπλες Δυνάμεις μας υπερασπίστηκαν την ελευθερία και την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας» και πως «αποτελούν και σήμερα εγγύηση ασφάλειας, σταθερότητας, εθνικής κυριαρχίας και αξιοπρέπειας» αλλά και «ένα ισχυρό διπλωματικό όπλο για τη χώρα μας και την ενίσχυση του ρόλου της ως πυλώνα σταθερότητας στην ταραγμένη περιοχή που ζούμε».
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου