Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ...Συνταξιούχος Στρατιωτικός Εξαπατούσε Επενδυτές Υποσχόμενος Μεγάλα Κέρδη

ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ...Συνταξιούχος Στρατιωτικός Εξαπατούσε Επενδυτές Υποσχόμενος Μεγάλα Κέρδη


Police-Voice blog ➤
Ένας 58χρονος συνταξιούχος στρατιωτικός συνελήφθη ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης διεθνικού χαρακτήρα, η οποία μέσω της σύστασης offshore εταιρειών και με το πρόσχημα της αποκόμισης υψηλών αποδόσεων εξαπατούσε ανυποψίαστους πολίτες – επενδυτές.

Σύμφωνα με την………. Αστυνομία, αναζητούνται επιπλέον τρία μέλη της οργάνωσης, ενώ από την μέχρι στιγμής έρευνα εξιχνιάστηκαν τρεις υποθέσεις απάτης.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, τα κέρδη της εγκληματικής οργάνωσης υπερβαίνουν τα -562.000- δολάρια ΗΠΑ και τις -100.000- ευρώ.

Η Αστυνομία κατέσχεσε πλήθος εγγράφων και σημειώσεων που σχετίζονται με τη διαπραχθείσα απάτη, βιβλιάρια καταθέσεων, καθώς και ηλεκτρονικούς υπολογιστές, συσκευές αποθήκευσης δεδομένων και κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούνταν από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.
Το χρονικό της σύλληψης του 58χρονου συνταξιούχου στρατιωτικού

Ο 58χρονος συνελήφθη, πρωινές ώρες της Τετάρτης 18 Ιανουάριου 2017 στην Αθήνα, από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων, Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Περιβάλλοντος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Ο συλληφθείς κατηγορείται για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, κακουργηματική απάτη από κοινού και κατά συρροή και καταδολίευση δανειστών. Οι συγκατηγορούμενοι του 58χρονου συνταξιούχου στρατιωτικού κατηγορούνται για τις ίδιες πράξεις. Είναι δύο ημεδαποί και ένας υπήκοος Ελβετίας, οι οποίοι αναζητούνται για να συλληφθούν.

Έτσι εξαπατούσε του πολίτες – επενδυτές η εγκληματική οργάνωση
Οι άνδρες της Αστυνομίας, στο πλαίσιο παραγγελίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών για διερεύνηση υπόθεσης κακουργηματικής απάτης, διενήργησε πολύμηνη και ενδελεχή έρευνα κατά τη διάρκεια της οποίας αποκάλυψε πλήρως τη σύσταση και τον τρόπο δράσης, διεθνικού χαρακτήρα εγκληματικής οργάνωσης. Από την έρευνα επίσης επετεύχθη και η ταυτοποίηση των μελών της.
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου