Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ..Δόθηκαν πριν από λίγο στη δημοσιότητα φωτογραφίες Τουρκικά ΜΜΕ: Αυτός είναι ο μακελάρης της Κωνσταντινούπολης [εικόνες]

Δόθηκαν πριν από λίγο στη δημοσιότητα φωτογραφίες Τουρκικά ΜΜΕ: Αυτός είναι ο μακελάρης της Κωνσταντινούπολης


Police-Voice blog ➤
Δόθηκαν πριν από λίγο στη δημοσιότητα φωτογραφίες ενός νεαρού που φέρεται να είναι ο δράστης της επίθεσης σε νυχτερινό κλαμπ της Κωνσταντινούπολης.
Ο μακελάρης λίγο μετά την αλλαγή του χρόνου μπήκε στο κλαμπ Reina και σκότωσε 39 άτομα, ενώ τραυμάτισε άλλα 69, εκ των οποίων τα τέσσερα σε σοβαρή κατάσταση.
Τις φωτογραφίες έφερε στο φως το τουρκικό σάτι SuperHaber, λέγοντας ότι αυτός είναι ο άνθρωπος που αιματοκύλισε το κλαμπ. Μάλιστα, οι εν λόγω φωτογραφίες, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τραβήχθηκαν από κάμερα ασφαλείας όταν ο δράστης εισήλθε στην Τουρκία. Δεν έχουν γίνει γνωστά περισσότερα στοιχεία για τον φερόμενο ως δράστη.

Τουρκικά Μέσα: Επαγγελματίας ο δράστης της επίθεσης – άλλαξε πέντε γεμιστήρες

poli+Makelieo
Επί επτά συνεχόμενα λεπτά πυροβολούσε το πλήθος ο δράστης που σκόρπισε το θάνατο στο κλαμπ Reina αφήνοντας πίσω του 39 θύματα και 69 τραυματίες.
Σύμφωνα με πληροφορίες των τουρκικών μέσων ενημέρωσης, πρόκειται για επαγγελματία δολοφόνο ο οποίος άλλαξε πέντε γεμιστήρες για να σκορπίσει το θάνατο μέσα στο ανυπεράσπιστο πλήθος.
Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο δράστης φορούσε σκούρο σακάκι και βγήκε με λευκό. Έδειχνε αρκετά ψύχραιμος, λένε τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ενώ εκτιμάται ότι πριν την επίθεση έκανε διερεύνηση του χώρου.
Ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί εάν μέσα στο κλαμπ ήταν μόνος του ή τελικά ήταν δυο οι δράστες καθώς μέχρι στιγμής, η αστυνομία κάνει λόγο για ένα δράστη, ενώ σύμφωνα με τις περιγραφές των αυτόπτων μαρτύρων οι δράστες ήταν δυο.
«Αυτό το ζήτημα θα διευκρινιστεί από την αστυνομία, όπως και ο τρόπος που διέφυγε από το κλαμπ» λένε τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Ήδη ελέγχονται οι εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας προκειμένου να λυθεί το μυστήριο γύρω από τον τρόπο του χτυπήματος.
Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς είπε ότι δεν έχει διευκρινιστεί ποια οργάνωση κρύβεται πίσω από την τρομοκρατική επίθεση.
Τα τουρκικά μέσα, όμως, κάνουν λόγο για μια επίθεση όμοια με εκείνη που διεξήγαγε το Ισλαμικό Κράτος στο Ορλάντο.
Μέχρι στιγμής έχει εξακριβωθεί η ταυτότητα των 20 από τους 39 νεκρούς. Οι 15 είναι ξένοι πολίτες και οι πέντε Τούρκοι, σύμφωνα με τον Τούρκο Υπουργό Εσωτερικών, Σουλείμάν Σοϊλού.
Ο ίδιος είπε ότι ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την Πρωτοχρονιά, προσθέτοντας πως τα πιο αυστηρά μέτρα είχαν ληφθεί για στην Κωνσταντινούπολη. «Υπήρχαν συνεχώς πληροφορίες για κάτι τέτοιο. Και οι άντρες της αστυνομικής ασφάλειάς μας ήταν εκεί στο χώρο του επεισοδίου λίγο πριν την πραγματοποίησή του. Έγινε φονικό. Είναι μια απάνθρωπη βία», ανέφερε.
Η υπουργός Οικογένειας και Κοινωνικής Πολιτικής Φατμά Καγιά είπε ότι οι περισσότεροι από τους 65 τραυματίες είναι αραβικής καταγωγής. «Υπάρχουν και Τούρκοι πολίτες μας αλλά και ξένοι. Πρόκειται για άτομα κυρίως από τη Σαουδική Αραβία, το Μαρόκο, τον Λίβανο, τη Λιβύη», είπε η ίδια.

Γιλντιρίμ: Ο δολοφόνος άφησε το όπλο του στον τόπο του εγκλήματος



γιλντιρίμ
Tο όπλο με το οποίο έσπειρε το θάνατο, άφησε στον τόπο του εγκλήματος o μακελάρης του νυχτερινού κέντρου της Κωνσταντινούπολης όπως δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ. Το όπλο αναμένεται να διευκολύνει τις τουρκικές αρχές για την ταυτοποίηση του δράστη.
Διέψευσε παράλληλα τις αναφορές μαρτύρων που επικαλούνταν μέσα ενημέρωσης, ότι ο δράστης ήταν ντυμένος Άγιος Βασίλης.
Ο κ. Γιλντιρίμ δήλωσε πως οι τουρκικές αρχές έχουν αρχίσει να συγκεντρώνουν στοιχεία σχετικά με την ένοπλη επίθεση στο κλαμπ. Παράλληλα, δήλωσε ότι δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης.
Τουλάχιστον 39 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, και 69 τραυματίστηκαν στο μακελειό που σημειώθηκε τα ξημερώματα στο νυχτερινό κέντρο Reina επ’ ευκαιρία των εορτασμών της πρωτοχρονιάς. Tρεις ή τέσσερις από τους τραυματίες, νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Tαγίπ Ερντογάν κατηγόρησε νωρίτερα για την αιματηρή επίθεση τις τρομοκρατικές οργανώσεις, λέγοντας ότι προσπαθούν να προκαλέσουν χάος στην Τουρκία».
Το πρωί ο τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού περιέγραψε την επίθεση ως «σφαγή, μια πραγματικά απάνθρωπη βαρβαρότητα», εκτιμώντας παράλληλα ότι με το ανθρωποκυνηγητό που έχουν εξαπολύσει οι τουρκικές αρχές ο δράστης ή οι δράστες της επίθεσης θα συλληφθούν.
Η αστυνομία εκτιμά ότι ο δράστης ήταν «μοναχικός λύκος» παρότι αυτόπτες μάρτυρες μιλάνε για περισσότερους δράστες.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των τουρκικών αρχών, πίσω από το μακελειό φαίνεται να βρίσκεται το λεγόμενο Ισλαμικό Κράτος, καθώς οι Κούρδοι τρομοκράτες χτυπούν στρατιωτικούς και αστυνομικούς στόχους
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου