Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

«ΒΟΜΒΑ» από το Βερολίνο:Κανένα περιθώριο για παρερμηνείες «Το νέο «μαχαίρι» στις συντάξεις πρέπει να ισχύσει από τώρα»!!!

«ΒΟΜΒΑ» από το Βερολίνο:Κανένα περιθώριο για παρερμηνείες «Το νέο «μαχαίρι» στις συντάξεις πρέπει να ισχύσει από τώρα»!!!


Police-Voice blog ➤
Κανένα περιθώριο για παρερμηνείες δεν αφήνει η τοποθέτηση της εκπροσώπου Τύπου του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών για τις μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό, που ζητούν οι δανειστές και τις οποίες η Αθήνα θα κληθεί να νομοθετήσει για το διάστημα μετά το 2018.
Όπως προκύπτει από ερώτηση του ανταποκριτή του ραδιοφωνικού σταθμού Real FM στο Βερολίνο και από την απάντηση της εκπροσώπου του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, οι Γερμανοί ζητούν από την Αθήνα να υλοποιήσει τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση τώρα, στο πλαίσιο του τρέχοντος προγράμματος, και όχι να την… αφήσει για μετά την ολοκλήρωσή του.
Πιο συγκεκριμένα, σε ερώτηση για το συνταξιοδοτικό και το πότε θα αποφασιστεί και θα υλοποιηθεί η μεταρρύθμιση, η Γερμανίδα εκπρόσωπος απάντησε: «Το συνταξιοδοτικό είναι μία από τις μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνεται στο τρέχον πρόγραμμα, άρα πρέπει να εκπληρωθεί στο τρέχον πρόγραμμα».
Εάν η Γερμανία εμμείνει στην εν λόγω θέση, αυτό σημαίνει πως η Αθήνα θα κληθεί να νομοθετήσει και να ψηφίσει ένα νέο «μαχαίρι» στις συντάξεις, το οποίο δεν θα αποτελεί προληπτικό μέτρο για μετά το 2018, αλλά «μεταρρύθμιση» που θα πρέπει να υλοποιηθεί εντός του τρέχοντος προγράμματος, που λήγει το 2018.
Παράλληλα, η ίδια εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι η Γερμανία θα επιμείνει στις αξιώσεις της για πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 3,5%, ενώ εμμένει στη θέση ότι το ΔΝΤ πρέπει να μείνει στο ελληνικό πρόγραμμα.
Το οξύμωρο της υπόθεσης, ωστόσο, είναι ότι, μόλις χθες, τοποθετούμενος επί του ίδιου ζητήματος, ο ίδιος ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωνε τα εξής: «Κατανοώ ότι για πολιτικούς λόγους η Ελλάδα δεν μπορεί να προχωρήσει σε νέες μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει αργότερα».
Σε μια παράλληλη εξέλιξη και εν όψει της συνάντησης Μέρκελ – Λαγκάρντ, ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, Στέφεν Ζάιμπερτ, τόνισε: «Πρόκειται για μία συνηθισμένη ανταλλαγή απόψεων με την κυρία Λαγκάρντ και το περιεχόμενό της είναι εμπιστευτικό. Θα εκτιμηθεί η κατάσταση μετά το Eurogroup. Οι θεσμοί αποφάσισαν να επιστρέψουν στην Ελλάδα και αποφάσισαν συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις».

Νέο σοκ για τους συνταξιούχους από την κυβέρνηση: Μείωση συντάξεων από 660 ευρώ και πάνω


φοροι
Μπορεί πλέον τα μέτρα να λέγονται μεταρρυθμίσεις, εντός και εκτός της χώρας, όμως όπως… μετέφρασε ο ίδιος ο Β. Σόμπλε τη συμφωνία του eurogroup η κυβέρνηση συμφώνησε να τα λάβει. Τα μέτρα λοιπόν αυτά δεν οδηγούν παρά σε νέο χαράτσι για όλους όσοι έχουν αμοιβές πάνω από τα 500 ευρώ το μήνα, αλλά και μειώσεις ή πάγωμα για τις συντάξεις πιθανότατα πάνω από τα 660 ευρώ, δηλαδή για τους μισούς και πλέον συνταξιούχους στην Ελλάδα.
Τα δύο σενάρια για το αφορολόγητο μιλούν τώρα για μείωση από τα 8.636 ευρώ στα 5.900 με 6.600 ευρώ.
Το πόσο θα πέσει το αφορολόγητο θα εξαρτηθεί από το δημοσιονομικό αποτέλεσμα που θα απαιτηθεί τις επόμενες ημέρες μετά την επάνοδο των εκπροσώπων των θεσμών στην Αθήνα.
Σε κάθε περίπτωση με τη μείωση του αφορολόγητου στα 5.900 ευρώ το ετήσιο χαράτσι θα ξεκινάει από τα 22 ευρώ για όσους έχουν χαμηλά εισοδήματα και θα φτάνει ως τα 600 ευρώ για όσους έχουν εισόδημα άνω των 8.500 ευρώ το χρόνο.
Η έκπτωση του φόρου θα πέσει δηλαδή από τα 1.900 ευρώ που είναι σήμερα για έναν άγαμο στα 1.300 με 1.350 ευρώ.
Εάν απαιτηθούν λιγότερα χρήματα, τότε το αφορολόγητο θα πέσει στα 6.600 ευρώ και έτσι η μείωση του φόρου θα είναι στα 1.450 ευρώ και οι αντίστοιχες ετήσιες απώλειες θα ξεκινούν από τα 22 ευρώ και θα φτάνουν ως και τα 450 ευρώ.
Αυτό καθώς δεν διαφαίνεται ακόμη συμφωνία στην αλλαγή των συντελεστών φορολόγησης.
Στο επίπεδο των συντάξεων η μάχη δίδεται για το ποσό το οποίο θα τεθεί ως πλαφόν. Απ’ την ελληνική πλευρά, βάσει των δηλώσεων Αχτσιόγλου φαίνεται να μπαίνει άτυπα ένα πλαφόν στα 660 ευρώ το μήνα, ποσό που λαμβάνει το 46% των συνταξιούχων στην Ελλάδα.
Ο μεγάλος κίνδυνος είναι να εξαλειφθεί άμεσα η προσωπική διαφορά γεγονός που θα σημάνει μεσοσταθμική μείωση στις συντάξεις 14% καθώς οι περικοπές θα ξεκινούν από το 7% και θα ξεπερνούν στις υψηλές συντάξεις το 30%.
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου