Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Συγχαρητήρια στους πολιτικούς μας! Τα μισά ελληνόπουλα δεν έχουν να φάνε λόγω των μνημονίων…

Συγχαρητήρια στους πολιτικούς μας! Τα μισά ελληνόπουλα δεν έχουν να φάνε λόγω των μνημονίων…


Police-Voice blog ➤
Τη δραματική επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης των παιδιών στην Ελλάδα, ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης, καταδεικνύουν τα στοιχεία της έκθεσης που έδωσε στη δημοσιότητα η UNICEF με το ποσοστό να δείχνει πως 1 στα 2 Ελληνόπουλα στερούνται τα βασικά αγαθά.
Τα στοιχεία του 2015 έδειξαν ότι τα μισά παιδιά στη χώρα μας ζουν σε συνθήκες υλικής αποστέρησης. Πρόκειται για το δείκτη που μετρά την αδυναμία των νοικοκυριών να ικανοποιήσουν συγκεκριμένες βασικές ανάγκες που θεωρούνται κρίσιμες για την ευημερία και το επίπεδο διαβίωσης. Ανάμεσά τους είναι η πληρωμή πάγιων λογαριασμών, η κάλυψη έκτακτων οικονομικών αναγκών, η κατάλληλη διατροφή, η επαρκής θέρμανση, 1 εβδομάδα διακοπές το χρόνο και πρόσβαση σε συγκεκριμένα διαρκή καταναλωτικά αγαθά.
Ένα παιδί βιώνει αποστέρηση αν ζει σε νοικοκυριό που αδυνατεί να ικανοποιήσει τουλάχιστον 3 από τις 9 επιλεγμένες βασικές ανάγκες. Σε ακραία αποστέρηση είναι τα νοικοκυριά που αδυνατούν να ικανοποιήσουν 4 από τις 9 αυτές ανάγκες.
Με 45% ποσοστό, η Ελλάδα είναι με μεγάλη διαφορά η χώρα στην οποία τα παιδιά αντιμετωπίζουν την υψηλότερη υλική αποστέρηση μεταξύ των 14 παλαιοτέρων μελών της ΕΕ. Μάλιστα είναι σχεδόν διπλάσιο από το ποσοστό της αμέσως επόμενης χώρας, της Ιταλίας. Υψηλό (22%) είναι και το ποσοστό των παιδιών στη χώρα που ζουν σε συνθήκες ακραίας αποστέρησης. Το ποσοστό αυτό είναι επίσης διπλάσιο του αντίστοιχου που εμφανίζει η χώρα με την αμέσως χειρότερη επίδοση, την Ιταλία.
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου