Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Πέμπτη 13 Απριλίου 2017

Φρίκη! Μητέρα βασάνιζε και εξέδιδε την κόρη της για 100 ευρώ !

Φρίκη! Μητέρα βασάνιζε και εξέδιδε την κόρη της για 100 ευρώ !


Police-Voice blog ➤
Στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας μεταφέρθηκε χθες η φρίκη των όσων φέρονται να βίωναν δύο αδελφές στα χέρια της ίδιας της μητέρας τους και του αδελφού τους.
Η μία από τις κοπέλες ανήλικη και η άλλη ενήλικη κατά τον επίδικο χρόνο, εξαναγκάζονταν, αφού δέχονταν βάναυση σωματική κακοποίηση, η μία να βγαίνει στους δρόμους και να ζητιανεύει και η άλλη να επιδίδεται στην πορνεία. Μάλιστα η μάνα φέρεται να ήταν αυτή που διευθέτησε ώστε η ενήλικη κόρη της να εργοδοτηθεί σε μπιραρία και την χτυπούσε όταν επέστρεφε στο σπίτι χωρίς χρήματα επειδή δεν πήγε με πελάτη.
Η καταγγελία στην Αστυνομία έγινε τον Ιανουάριο του 2015, όταν για μια ακόμα φορά είχαν κακοποιηθεί. Μάνα και γιος αμέσως μετά εξαφανίστηκαν και διέφυγαν στο εξωτερικό, ενώ εκκρεμούσαν εναντίον τους ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης. Τελικά εντοπίστηκαν στην Ελλάδα στις 4 Μαρτίου 2017 και επειδή δεν συναινούσαν στη μεταφορά τους στην Κύπρο εάν δεν γινόταν δεκτός ο όρος όπως τυχόν φυλάκιση μετά την εκδίκαση της υπόθεσης την εκτίσουν στις ελληνικές φυλακές, έγινε αποδεκτό, με τη σύμφωνη γνώμη του γενικού εισαγγελέα, όπως ο όρος ικανοποιηθεί.
Στην Κύπρο μεταφέρθηκαν την περασμένη Δευτέρα και χθες οδηγήθηκαν στο δικαστήριο, το οποίο διέταξε την οκταήμερη κράτησή τους. «Τι να πω, νομίζω θα τραβήξουμε πολλά ακόμα» και «δεν περίμενα κάτι τέτοιο από τα παιδιά μου», ήταν η απάντηση που έδωσε η μάνα όταν συνελήφθη, «δεν τα έχω κάνει αυτά», ήταν η απάντηση που έδωσε ο γιος. Να σημειωθεί ότι και οι δύο κοπέλες διαγνώστηκαν στα όρια της ελαφριάς νοητικής στέρησης λόγω του περιβάλλοντος στο οποίο ζούσαν, ενώ στην Κύπρο ήρθαν από τη Γερμανία και μέχρι το 2012 βοηθούνταν από τις ΥΚΕ.
Φρικτά τα όσα υποστήριξαν στην καταγγελία τους. Σωματικά κακοποιημένες την ημέρα εκείνη, η μία από τις παραπονούμενες ανέφερε ότι εργάστηκε για λίγο καιρό σε ψησταριά, όμως στη συνέχεια οι ύποπτοι τής βρήκαν δουλειά σε συγκεκριμένη μπιραρία, με σύσταση από τον ιδιοκτήτη ότι πρέπει να «κάμνει ποτά» με πελάτες. Της είπε επίσης ότι άλλες κοπέλες έκαναν σεξ είτε στις τουαλέτες είτε σε τροχόσπιτο που βρισκόταν πίσω από την μπιραρία. Η ίδια δεν ήθελε να πηγαίνει με πελάτες και έτσι ο Ε/Κ ιδιοκτήτης την ανάγκαζε υπό καθεστώς εκφοβισμού να πλένει τα πιάτα, ενώ Ρουμάνα που εργαζόταν επίσης στην μπιραρία την τραβούσε από τα μαλλιά και τη χαστούκιζε όταν εξέφραζε την ίδια άρνηση.
Τα χρήματα τελικά που της έδιναν ήταν 5-10 ευρώ τη νύχτα και όταν πήγαινε στο σπίτι με αυτά τα λεφτά, η μάνα της θύμωνε, την έβριζε ότι είναι άχρηστη, την κτυπούσε με χαστούκια στο πρόσωπο και την τραβούσε από τα μαλλιά. Μάλιστα περιέγραψε συγκεκριμένο περιστατικό όταν η μητέρα της την κτύπησε με καυτή κουτάλα στο κεφάλι προκαλώντας της αιμορραγία, αλλά κανένας δεν την πήγε στον γιατρό. Όλα αυτά γίνονταν στην παρουσία του αδελφού και της δεύτερης παραπονούμενης, η οποία επίσης δεχόταν κτυπήματα και μαλλιοτραβήγματα όταν επιχειρούσε να υπερασπιστεί την αδελφή της. Το τελευταίο περιστατικό βίας σε βάρος της πρώτης κοπέλας που οδήγησε και στην καταγγελία έγινε τον Ιανουάριο του 2015. Ο αδελφός της, όπως είπε, την έπιασε από τον λαιμό και την κρατούσε καθώς η μάνα την κτυπούσε με μπουνιές, τη γρατσούνιζε και την έβριζε με τη φράση «άχρηστη, πάλι δεν έφερες λεφτά».
Στη δική της κατάθεση η δεύτερη παραπονούμενη ανέφερε ότι ήταν μπροστά όταν η μητέρα της διευθετούσε την εργοδότηση της αδελφής της στην μπιραρία με συμφωνηθέν ποσό 100 ευρώ τη νύχτα όταν ικανοποιούσε τις ορέξεις των πελατών, επειδή όμως δεν πήγαινε με πελάτες έπαιρνε τα 5-10 ευρώ που της έδινε ο ιδιοκτήτης για να πλένει τα πιάτα. Την ίδια την εξανάγκαζαν να βγαίνει στους δρόμους και να ζητιανεύει και όταν αρνείτο να το κάνει, την απειλούσαν ότι θα την πετάξουν στον δρόμο.
Πολίτης
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου