Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Σάββατο 1 Απριλίου 2017

Έλληνας πρώην πράκτορας ξεμπροστιάζει την CIA μετά από δύο χρόνια σε αμερικανική φυλακή, μιλά ξανά

Έλληνας πρώην πράκτορας ξεμπροστιάζει την CIA μετά από δύο χρόνια σε αμερικανική φυλακή, μιλά ξανά


Police-Voice blog ➤

Τι αναφέρει για τις αποκαλύψεις των Wikileaks

Ο Ελληνο-Αμερικανός, πρώην πράκτορας της CIA, μετά από δύο χρόνια σε αμερικανική φυλακή, μιλά ξανά με την ευκαιρία της προσεχούς έκδοσης βιβλίου με τις εμπειρίες του.
Μιλώντας στο Russia Today, ο Τζων Κυριακού αναφέρεται εκ νέου στις αποκαλύψεις του περί βασανιστηρίων στην CIA, ειδικά στο μαρτύριο του πνιγμού.
«Είχα κάνει 20 μαθήματα επιβίωσης στα χρόνια της εκπαίδευσής μου στη CIA, ορισμένα από τα οποία είναι αστεία, όπως, λόγου χάριν, ‘μην ομολογείς τίποτα’, ‘αρνήσου τα πάντα’, ‘κάνε αντι-κατηγορίες’. Ωστόσο, υπήρχαν και άλλα σοβαρά!
Επί παραδείγματι ‘Όταν η ηρεμία δεν σε ωφελεί, το χάος θα αποδειχτεί φίλος’, ή ακόμη ‘στρατολόγησε συμμάχους/πράκτορες για  να κλέψεις μυστικά ή ό,τι άλλο έχεις ανάγκη’. Αυτά βασικά σημαίνουν πως τελικός στόχος είναι να μείνεις σώος και να βρεθείς στην κορυφή του κοινωνικού σωρού της φυλακής».
Ο Κυριακού είχε καταδικασθεί σε 30 μήνες φυλάκιση.
Ρωτήθηκε από πού πιστεύει ότι προέρχονταν οι διαρροές  των ενοχοποιητικών, για το προεκλογικό στρατόπεδο  της Κλίντον, μηνυμάτων που αποκάλυψε το Wikileaks και αποδόθηκαν στους Ρώσους.
«Νομίζω –είπε- ότι προέρχονται από κάποιον υπεργολάβο της CIA, ή τέως υπεργολάβο. Και ότι αυτός ειλικρινά πιστεύει ότι ανακάλυψε απάτη, κατάχρηση, παρανομία –που είναι το  καθοριστικό κίνητρο   της διαρροής αποκαλυπτικών στοιχείων.»
Ο δημοσιογράφους του έθεσε τότε το πρόβλημα της λειτουργίας του τμήματος «Σκιά» (Umbrage) , ειδικευόμενου σε ηλεκτρονικές υποκλοπές με ενοχοποιητικά αποτυπώματα τρίτων (Ρώσων, Κινέζων, Ιρανών κλπ).
Τότε, ο Τζων Κυριακού απάντησε:
«Νομίζω πως πρέπει να εκλάβουμε πως ό,τι κάνει η  CIA είναι το τελειότερο  στον κόσμο, ή πολύ κοντά στο καλύτερο. Και νομίζω πως δεν θα έκαναν ένα τόσο ηλίθιο ή ανόητο λάθος να αφήσουν στην τύχη αποτυπώματα  όπως αυτά που είδαμε στα Wikileaks. Αυτό που θέλω να πω είναι πως όταν για παράδειγμα βλέπουμε εκεί κυριλλική γραφή (ρώσικα) σε κωδικό, θα  έβαζα στοίχημα τον μισθό μου ότι μπήκε εκεί από την CIA.»  

Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου