Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Σάββατο 13 Μαΐου 2017

Ήρωας από το πουθενά – Με 10 δολάρια σταμάτησε την Κυβερνοεπίθεση που «χτύπησε» σχεδόν 100 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Ήρωας από το πουθενά – Με 10 δολάρια σταμάτησε την Κυβερνοεπίθεση  που «χτύπησε» σχεδόν 100 χώρες,


Police-Voice blog ➤
Ένας νεαρός Βρετανός αναδείχθηκε σε «ήρωα» της ημέρας όταν κατάφερε – εν αγνοία του – να σταματήσει την τεράστια κυβερνοεπίθεση που «χτύπησε» σχεδόν 100 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Η κυβερνοεπίθεση ξεκίνησε από το σύστημα Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας και πολύ γρήγορα πήρε διαστάσεις ντόμινο, συμπαρασύροντας πολλές χώρες.
Λόγω της επίθεσης, στη Μεγάλη Βρετανία τα νοσοκομεία δεν είχαν πρόσβαση στο σύστημά τους, με αποτέλεσμα να ακυρωθούν πολλές χειρουργικές επεμβάσεις, ακτινογραφίες και εργαστηριακές εξετάσεις.
Ο Βρετανός χρήστης του twitter, MalwareTechBlog, παραδέχθηκε μέσω του προφίλ του πως, καταλάθος, κατάφερε να σταματήσει το κακόβουλο λογισμικό. Ξοδεύοντας 10.69 δολάρια δημιούργησε ένα domain name – καινούργιο όνομα ιστοτόπου – όπου και περιόρισε το λογισμικό που επηρέασε 75.000 – 100.000 συστήματα.
Ο 22χρονος Βρετανός, σύμφωνα με τον Guardian, με την βοήθεια του Ντάριεν Χας της εταιρείας ασφάλειας Proofpoint κατάφερε να εντοπίσει τον «διακόπτη έκτακτης ανάγκης» που είχαν δημιουργήσει οι χάκερ – σε περίπτωση που ήθελαν να σταματήσουν την επίθεση – και μείωσε δραστικά την εξάπλωση του κακόβουλου λογισμικού.

Χάκερς και στην Ελλάδα – Το ΑΠΘ θύμα της παγκόσμιας κυβερνοεπίθεσης


Η παγκόσμια κυβερνοεπίθεση κατά των υπολογιστών φαίνεται ότι έφτασε και στη ζώρα μας, καθώς χάκερς «χτύπησαν» Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης το πρωί του Σαββάτου.
Σύμφωνα με καταγγελίες φοιτητών χρηστών η επίθεση των χάκερ με ιό ransomware, έγινε στο κέντρο ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Πολλοί χρήστες έκαναν αναφορές για μόλυνση από τον ιό, ο οποίος είχε ξεκινήσει να κρυπτογραφεί αρχεία σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές και σε μέσα αποθήκευσης usb.
H επίθεση εκδηλώθηκε αρχικά σε ένα κτίριο του πανεπιστημίου, αλλά οι διαχειριστές δικτύου επενέβησαν έγκαιρα και πρόλαβαν την εξάπλωσή του.
Ωστόσο μέχρι πριν από λίγο η Αστυνομία δεν είχε ανακοινώσει κάτι σχετικό με την υπόθεση αυτή. Αντίθετα στην ιστοσελίδα της έχουν αναρτηθεί συμβουλές για τα μέτρα προφύλαξης και τους τρόπους αντιμετώπισης του φαινόμενου.
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου