Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

ΝΕΟΤΕΡΑ ! ΕΚΤΑΚΤΟ! ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ 6,3 ΡΙΧΤΕΡ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΧΙΟ ΚΑΙ ΛΕΣΒΟ! ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΑΝ ΣΠΙΤΙΑ ΣΤΟ ΠΛΩΜΑΡΙ!- ΚΟΥΝΗΘΗΚΕ ΚΑΙ Η ΑΘΗΝΑ – ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΣΕΙΣΜΟΛΟΓΟΙ!!! (ΒΙΝΤΕΟ)

ITALY EARTHQUAKE

Police-Voice blog ➤ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΙΠΟΥ 11 ΕΛΑΦΡΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ

Στη Μυτιλήνη ο Ν. Τόσκας, μηχανικοί και ομάδα της ΕΜΑΚ


Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προσταστασίας του Πολίτη κ. Ν. Τόσκας, ο Γ.Γ. Πολιτικής  Προστασίας κ. Γιάννης  Καπάκης, κλιμάκειο του Υπουργείου Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων, ο Πρόεδρος του ΟΑΣΠ κ. Ευθύμιος Λέκκας, μηχανικοί και ομάδα της ΕΜΑΚ, μεταβαίνουν με ελικόπτερο στη Μυτιλήνη.


Μαρτυρία από το Πλωμάρι ότι έχει υποστεί σημαντικές ζημιές η εκκλησία του Αγίου Νικολάου και ότι έχει καταρρεύσει η πρόσοψη και το καμπαναριό.

Σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Χαλδέζο, ιδιοκτήτη καφενείου στο Πλωμάρι, ο σεισμός που ταρακούνησε τη Λέσβο και τη Μυτιλήνη ήταν πολύ ισχυρός και έγινε αισθητός σαν εφτάρι. Τώρα, όλος ο κόσμος έχει συγκεντρωθεί στην πλατεία της πόλης.

Αντιπεριφερειάρχης Λέσβου: Κατέρρευσε το εξοχικό μου σπίτι στην περιοχή Βατέρα Σταυρού!

«Μόλις με ειδοποίησαν ότι έπεσε το εξοχικό μου σπίτι που βρίσκεται στην περιοχή «Βατέρα Σταυρού», η οποία είναι κοντά στο επίκεντρο του σεισμού. Απ΄ότι μου είπαν, έπεσαν τα μπαλκόνια και υπάρχει μια μεγάλη ρωγμή σε έναν τοίχο, με αποτέλεσμα να φαίνεται το εσωτερικό του σπιτιού. Ο κόσμος είναι τρομοκρατημένος,  όπως αναφέρει το protothema.gr. Έχουν βγει όλοι στους δρόμους, προσπαθούμε να τους καθησυχάσουμε. Υπάρχει μεγάλη ανησυχία και δεν μπαίνει κανείς στο σπίτι του».
 Ανανέωση (16:06) 
Για καταρρεύσεις σπιτιών στο Πλωμάρι της Μυτιλήνης κάνουν λόγο πληροφορίες τα τοπικά ΜΜΕ του νησιού.
Οι κάτοικοι πετάχτηκαν κυριολεκτικά έντρομοι από τα σπίτια τους μετά το μεγάλο σεισμό μεταξύ Μυτιλήνης και Χίου.
Σύμφωνα με το ΣΚΑΙ, υπάρχουν αναφορές για ζημιές στο Πλωμάρι και τα γύρω χωριά που είναι κοντά στο επίκεντρο της σεισμικής δόνησης.

Όσον αφορά στο μέγεθος του σεισμού, οι ειδικοί το υπολογίζουν μεταξύ των 6,1 και 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
Παράλληλα, σύμφωνα με όσα μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση, τα μεγαλύτερα προβλήματα καταγράφονται στα νότια του νησιού, στην περιοχή του Πλωμαρίου, όπου, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν πέσει σοβάδες και τειχία, κυρίως σε παλιά κτίρια, ωστόσο, ζημίες (ρωγμές) σε κτίρια παρουσιάζονται και σε άλλες περιοχές του νησιού, όπως στη Μυτιλήνη. Μικρότερα προβλήματα καταγράφονται στη Χίο και τη Λήμνο.
Επίσης, ο αντιπεριφερειάρχης Λέσβου ανέφερε στην ΕΡΤ ότι μια γυναίκα τραυματίστηκε ελαφρά από πτώση σοβάδων, ενώ τόνισε ότι οι κάτοικοι του νησιού καλούνται να μείνουν εκτός των κτιρίων.
(Προηγούμενη ενημέρωση)
Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ καταγράφηκε νότια της Μυτιλήνης στις 15:28 (τοπική ώρα) σήμερα 12 Ιουνίου.
Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σεισμολογικό Κέντρο, το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης εντοπίζεται 37 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Μυτιλήνης και 17 χιλιόμετρα νότια του Πλωμαρίου ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 10 χιλιόμετρα.
seismos
Ψυχραιμία συνιστά στους πολίτες ο Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Γιώργος Δρακάτος, όσον αφορά στις προβλέψεις για επικείμενο μεγάλο σεισμό στην Ελλάδα, ακόμα και 7 Ρίχτερ, που έχουν κάνει το τελευταίο διάστημα συνάδελφοί του σεισμολόγοι.
Ο κ. Δρακάτος τόνισε πως θα πρέπει ο κόσμος να παρακολουθεί μόνο επίσημες ενημερώσεις Αρχών και Φορέων και όχι να ακούει κάθε σεισμολόγο που εκφράζει μια προσωπική άποψη. Και αυτό γιατί είναι πιθανό να είναι δύο διαφορετικά πράγματα, ακόμα και αν αυτό το πρόσωπο που την εκφράζει είναι σε κάποια σημαντική θέση.
Ειδικότερα, ο Γιώργος Δρακάτος σημείωσε: «Η Δυτική Ελλάδα είναι μια περιοχή με πολύ υψηλή σεισμικότητα άρα ο κόσμος είναι προετοιμασμένος, χρειάζεται ψυχραιμία και να παρακολουθεί μόνο επίσημες ενημερώσεις. Δε χρειάζεται να ακούει διάφορα πράγματα που διατυπώνονται από τον καθέναν. Υπάρχουν επίσημες αρχές και δεν εννοώ μόνο το Αστεροσκοπείο, υπάρχει το Πανεπιστήμιο Πατρών, κρατικοί φορείς, Περιφέρειες κλπ. Σε κάθε επιστημονική κοινότητα, ο καθένας από εμάς δικαιούται να έχει μια επιστημονική άποψη. Εγώ μιλάω μόνο για τις επίσημες ανακοινώσεις.
Είναι διαφορετικό πράγμα σαν επιστήμονας να διατυπώσω την άποψή μου την προσωπική και διαφορετικό να υπάρχει μια επίσημη άποψη ενός οργανισμού. Αυτό που προτείνω στον κόσμο είναι να ακούει επίσημες ανακοινώσεις και όχι τι λέει ο κάθε “Δρακάτος”, γιατί μπορεί να είναι και δύο διαφορετικά πράγματα. Στην επίσημη ανακοίνωση υπάρχει μια συνεκτίμηση όλων των επιστημόνων του Ινστιτούτου. Μπορεί κάποιος από εμάς να έχει μια άλλη άποψη, η οποία επιστημονικά να είναι απόλυτα σεβαστή, όμως δεν είναι επίσημη άποψη».
«Βόμβα» Τσελέντη: «Περιμένουμε μεγάλο σεισμό σε δύο περιοχές της Ελλάδας – Έχουμε ενημερώσει»

H ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ! ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΙΣΜΟ ΤΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΚΑΙ Η ΕΡΤ ΚΟΙΜΑΤΑΙ – Παίρνει πλάνα από το κανάλι του Ερντογάν





Δείτε ζωντανά πλάνα από το νησί της Λέσβου… από τουρκικό κανάλι! Γιατί τελικά οι Τούρκοι είναι αυτοί που κάνουν κουμάντο στο νησί, με την κρατική τηλεόραση να παίρνει τα πλάνα από Τουρκία!
Πατήστε εδώ

Πηγή ➤

1 σχόλιο: