Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

ΜΟΝΙΜΟ το ΑΔΙΕΞΟΔΟ! Δεν τα βρήκαν Σκουρλέτης–ΠΟΕ ΟΤΑ- Θα πάθουμε χολέρα… «Αφήνεις στο δρόμο 10.000 εργαζομένους»!!! (ΒΙΝΤΕΟ)



Police-Voice blog ➤
Σε αδιέξοδο κατέληξε η συνάντηση τους εκπροσώπων της ΠΟΕ-ΟΤΑ με τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη.
Τα σκουπίδια θα παραμείνουν στους δρόμους καθώς θα συνεχιστούν οι κινητοιποιήσεις.

Χαμός στην πορεία των συμβασιούχων μπροστά στο υπ. Εσωτερικών!- «Αφήνεις στο δρόμο 10.000 εργαζομένους»!!! (ΒΙΝΤΕΟ)


Τεταμένο το κλίμα μπροστά από το υπουργείο Εσωτερικών όπου λίγα λεπτά μετά τις 12 έφτασε η πορεία των συμβασιούχων στην καθαριότητα. Οι διαδηλωτές προσπάθησαν να μπουν στο υπουργείο, αλλά απωθήθηκαν από την αστυνομία που έφραζε το δρόμο με ασπίδες. Οι συμβασιούχοι παραμένουν μπροστά στο υπουργείο φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργού Πάνου Σκουρλέτη.
Στις 12:30 υπήρχε προγραμματισμένη συνάντηση των απεργών με τον υπουργό, προκειμένου να συζητηθεί η νομοθετική πρόταση των εργαζομένων για την λύση του αδιεξόδου. Αυτή την ώρα οι εργαζόμενοι δηλώνουν πως θα συνεχίσουν την πορεία τους προς τη Βουλή, μετά την «υποδοχή» που τους επιφύλασσε στο υπουργείο ο κύριος Σκουρλέτης.
ΕΝΤΑΣΗ
Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΠΟΕ-ΟΤΑ, η προταθείσα εκ μέρους του υπουργείου Εσωτερικών διάταξη δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή για τους εξής λόγους:
  • Δεν παρέχει καμία διασφάλιση στους ήδη εργαζόμενους στον τομέα της καθαριότητας, αναφορικά με την παραμονή τους στην εργασία και μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την διενέργεια μόνιμων προσλήψεων.
  • Δεν παρέχεται καμία διασφάλιση ότι οι Δήμοι θα προβούν στην εν λόγω διαδικασία. Όπως σημειώνει η Ομοσπονδία, από κανένα σημείο της διάταξης δεν προκύπτει ότι οι Δήμοι είναι υποχρεωμένοι να ενταχθούν στην διαδικασία και να προβούν σε προκήρυξη θέσεων μονίμου προσωπικού, αντιθέτως, μπορούν να συνεχίσουν να απασχολούν προσωπικό με συμβάσεις ορισμένου χρόνου για την αντιμετώπιση των αναγκών τους.
  • Παραμένει ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο της ανάθεσης των υπηρεσιών καθαριότητας σε ιδιώτες, αφού μέσω της προτεινόμενης διάταξης δεν καταργούνται οι ισχύουσες διατάξεις, που επιτρέπουν τέτοιου είδους αναθέσεις.
  • Οι χρόνοι, που προβλέπονται για την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών είναι αδύνατον να τηρηθούν.
  • Είναι εξαιρετικά αμφίβολο για μία ακόμα φορά εάν το Ελεγκτικό Συνέδριο θα εγκρίνει τις νέες αυτές συμβάσεις ορισμένου χρόνου που θα συναφθούν.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Η νομοθετική πρόταση που κατέθεσε σήμερα μέσω συνέντευξης Τύπου η ΠΟΕ – ΟΤΑ για το θέμα των συμβασιούχων εργαζόμενων στην καθαριότητα των δήμων, είναι «εκτός τόπου και χρόνου», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, τονίζοντας παράλληλα πως το απόγευμα θα κατατεθεί η νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου και θα ψηφιστεί άμεσα, ενώ τα σκουπίδια πνίγουν τις μεγάλες πόλεις της χώρας, δημιουργώντας μια ανυπόφορη κατάσταση βρώμας και δυσωδίας. Την ίδια ώρα, οι εργαζόμενοι απαντούν πως με τον συγκεκριμένο νόμο θα μείνουν στο δρόμο 10.000 συμβασιούχοι που σήμερα εργάζονται στους δήμους.
Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Αθήνας με προορισμό το υπουργείο Εσωτερικών, όπου στις 12:30 είχαν προγραμματισμένη συνάντηση με τον Πάνο Σκουρλέτη, προκειμένου να παρουσιάσουν την πρότασή τους. Μόλις έφτασαν στο υπουργείο υπήρξε ένταση με την αστυνομία, που εμπόδιζε την είσοδό τους στο κτήριο. Οι εργαζόμενοι προσπάθησαν να απωθήσουν τους αστυνομικούς, οι οποίοι αντιστάθηκαν προτάσσοντας τις ασπίδες τους, ενώ από την μεριά των συμβασιούχων εκτοξεύθηκαν και αντικείμενα.
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου