Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ! ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗ ΡΟΔΟ ΜΕ «ΔΟΥΡΕΙΟ ΊΠΠΟ» ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ZIRAAT – ΈΒΓΑΛΕ ΣΤΟ… ΣΦΥΡΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΚΙΝΗΤΟ – ΠΩΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ



Police-Voice blog ➤
Η Τουρκία χρησιμοποιεί την τράπεζα Ziraat ως «Δούρειο Ίππο» προκειμένου να εισβάλει στην Ελλάδα και να «καταλάβει» ελληνικά εδάφη. Ήδη, μετά από οκτώ χρόνια δραστηριοποίησης της στη χώρα μας και συγκεκριμένα στη Θράκη και τα Δωδεκάνησα προχωρά στη δεύτερη φάση του «βρώμικου» σχεδίου της βγάζοντας στο σφυρί ακίνητο Έλληνα επιχειρηματία στη Ρόδο.
Χθες, στο ειρηνοδικείο της Ρόδου, έγινε ο πρώτος πλειστηριασμός ελληνικής περιουσίας από την τουρκική κρατική αγροτική τράπεζα Ziraat, που πλέον λειτουργεί ανεξέλεγκτα και υποβοηθούμενη από το προξενείο της Κομοτηνής, ενώ κάποιοι συνδέουν τη δράση της στην Ελλάδα και με τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες.
Το ακίνητο ήταν ένα αγροτεμάχιο τεσσάρων στρεμμάτων στο χωριό Κοσκινού, το οποίο μεταξύ άλλων είχε βάλει υποθήκη ο επιχειρηματίας της Ρόδου για να πάρει δάνειο από το υποκατάστημα της τουρκικής τράπεζας στο νησί ύψους 242.983 ευρώ. Το δάνειο δεν μπόρεσε να το εξυπηρετήσει λόγω της οικονομικής κρίσης και η Ziraat το έβγαλε σε πλειστηριασμό με τιμή πρώτης εκκίνησης τις 135.000 ευρώ. Τελικώς ο πλειστηριασμός έγινε.
Κι αυτό είναι το πρώτο βήμα. Το δεύτερο είναι το αγροτεμάχιο αυτό να περάσει στα χέρια κάποιοι μουσουλμάνου της Ρόδου, αφού η Ziraat χρηματοδοτεί αφειδώς και με σχεδόν μηδενικά επιτόκια τους μουσουλμάνους να λαμβάνουν δάνεια και να αγοράζουν περιουσίες Ελλήνων που είτε βγαίνουν στο «σφυρί», είτε αναγκάζονται να τις πουλήσουν αδυνατώντας να ανταποκριθούν στις αυξημένες οικονομικές ανάγκες.
Άλλο ένα επίτευγμα του ΕΝΦΙΑ και της σκληρής φορολογίας ακινήτων που έχει επιβληθεί στην Ελλάδα. Όταν πρόκειται για τη Θράκη και τη Ρόδο ανακύπτουν και λόγοι εθνικού συμφέροντος. Δεν είναι τυχαίο ότι η Ziraat δραστηριοποιείται στην Ξάνθη, την Κομοτηνή και την Ρόδο (η έδρα της είναι στην Ερμού 2 στο Σύνταγμα), όπου υπάρχει έντονο το μουσουλμανικό στοιχείο και κυριαρχούν τάσεις, με την στήριξη της Άγκυρας, «αυτονόμησης».
Πώς στήνει την φάκα η Ziraat για να προσεγγίσει πελάτες και να βάλει στο χέρι περιουσία Ελλήνων στις ευαίσθητες αυτές περιοχές; Χρησιμοποιεί ως τυράκι το πολύ χαμηλό επιτόκιο και βεβαίως τη δυνατότητα που έχει να δίνει ακόμη και σήμερα δάνεια, κάτι που δεν μπορούν να κάνουν οι ελληνικές τράπεζες που λόγω της επιβολής των μνημονίων και της αναχρηματοδότησης έκλεισαν σχεδόν εντελώς τις στρόφιγγες των δανείων προς τους πολίτες και τους επιχειρηματίες.
Η Ziraat χορηγεί δάνεια με επιτόκιο, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες της τάξεως του 3%, όταν οι ελληνικές τράπεζας αν και εφόσον χορηγήσουν δάνειο θα είναι τουλάχιστον το διπλάσιο. Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν πώς στα υποκαταστήματα της τουρκικής τράπεζας έχουν πάει ως πελάτες και Έλληνες στρατιωτικοί, αφού μετά την κατάρρευση της Γενικής Τράπεζας, έπαυσαν να ισχύουν κάποιοι ευνοϊκοί όροι που υπήρχαν για τους ένστολους.
Η τουρκική λοιπόν τράπεζα αποκτά και προσωπικά δεδομένα που κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει πώς θα χρησιμοποιηθούν αργότερα, αφού μεταξύ της Ziraat, του προξενείου της Κομοτηνής και των μυστικών υπηρεσιών υπάρχει… on line διασύνδεση.
Με τα χαμηλότοκα επιτόκια η τουρκική τράπεζα προσεγγίζει Έλληνες πελάτες και ποντάρει στη συνέχεια, λόγω της οικονομικής κρίσης, στις δυσκολίες που θα προκύψουν έτσι ώστε να κάνει χρήση της υποθήκης που έχουν βάλει οι δανειολήπτες για να περάσει σε τουρκική κατοχή κάποιο ελληνικό ακίνητο. Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις η Ziraat δίνει δάνειο με εγγύηση ακινήτου. Αυτό δηλαδή που θα ήθελε να πετύχει με το Στρατό η Άγκυρα το πετυχαίνει σιγά σιγά με τη δύναμη του οικονομικού «όπλου».
Πέραν δε των δανείων, η Ziraat παρέχει ελκυστικούς όρους και για τις καταθέσεις μετρητών, ειδικά γι’ αυτές που γίνονται σε τουρκικές λίρες. Πρόκειται για ένα ακόμη κίνητρο που παρέχει στους μουσουλμάνους της Θράκης και της Δωδεκανήσου σε μία προσπάθεια να ενισχύσει το έργο του προξενείου της Κομοτηνής για «τουρκοποίηση» της μειονότητας και την αυτονομίας του.
Δυστυχώς, τόσο η Τράπεζα της Ελλάδας που έχει υπό την επίβλεψη της τη Ziraat όσο και οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων έχουν αφήσει τους Τούρκους «πράκτορες» να δρουν ανεξέλεγκτα στις ευαίσθητες αυτές περιοχές.
ΤΩΡΑ ΚΛΑΙΣ ΓΙΑΤΙ ΚΛΑΙΣ ??? ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΝΟΜΙΖΕΣ ΟΤΙ ΣΕ ΑΓΑΠΗΣΑΝ ???
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΠΙΟ ΠΑΛΙΑ !
Η Αγκυρα εκµεταλλεύεται την κρίση της ελληνικής οικονοµίας

Τουρκική εισβολή µε φθηνά δάνεια

Ακόµα και το Επιµελητήριο της Κοµοτηνής κατέθεσε λεφτά στη Ziraat Bank, την τράπεζα που  εκµεταλλεύεται την κρίση για να πετύχει τα σχέδια της οικονοµικής διείσδυσης και «κατοχής»

H Ziraat Bank είναι ένας χρηµατοπιστωτικός οργανισµός µε παρουσία σε όλες τις κρίσιµες για την Τουρκία περιοχές (καυκάσιες δηµοκρατίες, Βοσνία, Βουλγαρία, Σκόπια, τουρκοκυπριακός τοµέας κ.ά.), µε έδρα την Κοµοτηνή αλλά και υποκατάστηµα στην Αθήνα, που φαίνεται να αξιοποιεί στο έπακρο τη δύσκολη εθνική µας συγκυρία.

 Και λέµε «αξιοποιεί» καθώς, σύµφωνα µε πληροφορίες, φτάνει στο σηµείο σήµερα να χορηγεί πολλά επιχειρηµατικά και αγροτικά δάνεια έναντι υποθηκών όχι µόνο σε µουσουλµάνους πολίτες της Θράκης, όπως αρχικά είχε ξεκινήσει, αλλά και σε περισσότερους από 250 Ελληνες πολίτες και επιχειρηµατίες που βρίσκονται σε δυσκολία. Σε επιχειρηµατίες και νοικοκυριά που δοκιµάζονται και δίχως να µπορούν να βρουν άλλο τραπεζικό καταφύγιο θέλγονται από τις γενναιόδωρες προσφορές της τράπεζας, οι οποίες, όπως σήµερα παρουσιάζουµε, καταγγέλλονται από Ελληνες βουλευτές ως «αθέµιτες και εθνικά προκλητικές». 

Την ίδια ώρα µέχρι και το Επιχειρηµατικό Επιµελητήριο της Κοµοτηνής (τα σχετικά στοιχεία τα διαθέτουµε) έχει τις καταθέσεις του στην τράπεζα. 
«Το θέµα είναι γνωστό στην κοινωνία της Ροδόπης εδώ και αρκετό καιρό. Οσο κι αν η ανάπτυξη της οικονοµικής διπλωµατίας µπορεί να συµβάλει στο ξεπέρασµα των παραδοσιακών αγκυλώσεων και συγκρούσεων, θα πρέπει τέτοιου είδους επιχειρηµατικές κινήσεις να γίνονται µε κανόνες. Η αγορά σκοτώνει τον εθνικισµό. Δεν θα πρέπει να συµβεί όµως το αντίθετο, ο εθνικισµός να σκοτώσει την αγορά. Σε αντίθετη περίπτωση τον λογαριασµό πληρώνουν οι λαοί. Και ο λογαριασµός είναι βαρύς», µας λέει ο βουλευτής Ροδόπης κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης. 

Ο ίδιος, από τη θέση του υφυπουργού Εξωτερικών, είχε ασχοληθεί στο παρελθόν µε τη δράση της Ziraat Bank, όµως η ενεργοποίηση στην Τουρκία της Εθνικής Τράπεζας µέσω της εξαγοράς της Finansbank πάγωσε την όποια κριτική στα τουρκικά σχέδια στη Θράκη. Σήµερα, όµως, η κατάσταση φαίνεται να έχει φτάσει στο απροχώρητο. Κι αυτό διότι πολλοί είναι οι συµπατριώτες µας οι οποίοι φτάνουν στο σηµείο να λαµβάνουν δάνεια µε υπέρ το δέον ευνοϊκούς όρους (ο ανταγωνισµός µιλά ακόµα και για πιθανότητα παρέµβασης και ελέγχου από την Τράπεζα της Ελλάδος), µε αντάλλαγµα την υποθήκη γαιών και κτιρίων σε ευαίσθητα εθνικά εδάφη. 
Κύκλοι της αγοράς µιλούν για τουλάχιστον 150 καταθέτες στην Αθήνα και πάνω από 100 Ελληνες στην υπόλοιπη χώρα που προσέτρεξαν για βοήθεια στην τράπεζα µέσα στο 2010. 

Η κρυφή δράση των τουρκικών offshore

Πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι εκτιµούν ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει πλέον κάθε ελέγχου. Παράλληλα, ερώτηση έχει κατατεθεί εδώ και πολύ καιρό στη Βουλή, η οποία όµως δεν έχει απαντηθεί και θα επιστρέψει ως επίκαιρη πλέον στις αρχές Ιανουαρίου. Οπως επισήµανε ο κ. Στυλιανίδης, εξαιτίας του εθνικά ευαίσθητου  χαρακτήρα της περιοχής η αγορά γαιών δεν επιτρέπεται λόγω των συγκεκριµένων συνθηκών. Οµως κάτι τέτοιο µπορεί να γίνει όχι από τρίτες εκτός Ε.Ε. χώρες, αλλά ενδεχοµένως από εταιρικά σχήµατα που δρουν στην κοινή µας πατρίδα, την Ευρώπη. Εγκυρες πηγές µας πάντως αναφέρονται σε τουρκικές offshore εταιρείες οι οποίες µε έδρα την Κύπρο αλλά και τη Μάλτα ετοιµάζονται να προχωρήσουν σε εξαγορές γαιών και οικιών, σε περιπτώσεις που συµπατριώτες µας δεν κατορθώσουν να αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους. 

Ηθελαν να αγοράσουν την ελληνική  παραγωγή στη Ροδόπη


Οµως οι εν λόγω αθρόες δανειοδοτήσεις δεν είναι η µόνη προσπάθεια της Ziraat να τοποθετηθεί δυναµικά στην αγορά. Και πριν από δύο χρόνια η τουρκική τράπεζα είχε επιχειρήσει να δηµιουργήσει κοινοπρακτικό σχήµα ώστε να τοποθετηθεί στους ΣΕΑ της Εγνατίας οδού, λόγω της µεγάλης κίνησης τουρκικών λεωφορείων και φορτηγών από τη Γερµανία. «Το θέµα προς το παρόν έχει παγώσει, αν και τίποτα δεν αποκλείεται στην προσπάθεια εξεύρεσης χρηµάτων», µας είπε ο κ. Στυλιανίδης. 

Η πιο «περίεργη» όµως προσπάθεια παρέµβασης σε ένα εθνικό µας οικονοµικό ζήτηµα από τη µεριά της τουρκικής τράπεζας είχε συµβεί πριν από δύο χρόνια. 

Τότε είχε δηµιουργηθεί πρόβληµα µε την πώληση των αγροτικών προϊόντων του Νοµού Ροδόπης, τα οποία σηµειωτέον παράγονταν από Ελληνες κυρίως καλλιεργητές και τα διαχειρίζονταν συνεταιρισµοί της περιοχής. Ξαφνικά, η Ziraat παρουσιάστηκε σαν σωτήρας. Τι πρότεινε δηλαδή; Να αγοράσουν την παραγωγή τουρκικά εκκοκκιστήρια. 

Η προσπάθεια αυτή «έσπασε» χάρη σε παρέµβαση της τότε κυβέρνησης η οποία αντιλαµβανόµενη τον εθνικό κίνδυνο (Τούρκοι να παρέµβουν στην οικονοµία της Ροδόπης) έδωσε κοινοτικές χρηµατοδοτήσεις µε τη µορφή αποζηµιώσεων. «Ανεχθήκαµε πολλά λόγω της τοποθέτησης της Εθνικής Τράπεζας στην Τουρκία. Στο πλαίσιο αυτής της συµφωνίας ήταν και το άνοιγµα το 2008 της Ziraat στην Ελλάδα. Μάλιστα η Τράπεζα της Ελλάδος είχε µιλήσει για στενό έλεγχο που θα ασκούσε στον τουρκικό χρηµατοπιστωτικό οργανισµό. Παρά ταύτα, οι Τούρκοι... αλωνίζουν», λένε εκπρόσωποι της τραπεζικής αγοράς. Οι ίδιοι καλούν τον κ. Γιώργο Προβόπουλο να σπεύσει, καθώς το πρόβληµα γιγαντώνεται και πολλοί είναι οι Ελληνες που θα χάσουν την περιουσία τους µε κέρδος για την άσπονδη φίλη Τουρκία. 

Προσφέρουν 3% πιο χαµηλά επιτόκια
Σε επικοινωνία που είχαµε ως υποψήφιοι επιχειρηµατίες-πελάτες µε εκπρόσωπο της τράπεζας στην Αθήνα, αίσθηση µας προκάλεσε το γεγονός πως υπαινίχθηκε τη διάθεση επιτοκίου για επιχειρηµατικό δάνειο ακόµα και κάτω από 3%, όταν το σύνολο της αγοράς ως γνωστόν κινείται στην καλύτερη των περιπτώσεων 5,5%-6% και πάνω. «Περάστε καλύτερα από Δευτέρα από κοντά για να σας βρούµε κι άλλες εναλλακτικές λύσεις», µας είπε το απόλυτα εξυπηρετικό στέλεχος. 

Καλά ενηµερωµένες πηγές όµως αναφέρονται και σε άλλες, παράλληλες δράσεις της Ziraat Bank. Ιδιαίτερη είναι η συµµετοχή της τράπεζας στην εκµετάλλευση του οικονοµικού προβλήµατος της χώρας, το οποίο χρησιµοποιεί για την απορρόφηση κεφαλαίων από τη χώρα µας και τα οποία θα «διασφαλιστούν σε τουρκικές, ασφαλείς τράπεζες», όπως τάζουν οι υπάλληλοι της Ziraat. Κοινώς, αξιοποιώντας τον φόβο κατάρρευσης του ελληνικού χρηµατοπιστωτικού συστήµατος, οι Τούρκοι επιχειρούν γερό µπάσιµο σε όλα τα µέτωπα - ακόµα και στην προσέλκυση καταθέσεων. 

Ταυτόχρονα η επεκτατική πολιτική της συγκεκριµένης τράπεζας έχει επεκταθεί και στο real estate προσφέροντας ακόµη και διπλάσια ποσά από την αντικειµενική αξία ακινήτων. Η αγορά γης και ακίνητης περιουσίας στη Θράκη, καθώς και η αµετροεπής χορήγηση δανείων δηµιουργούν εύλογα ερωτήµατα.
Πηγή ➤http://www.makeleio.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου