Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ για θητεία! ΒΟΜΒΕΣ ΑΠΟ ΑΡΧΗΓΌ ΖΙΑΖΙΑ!! Μια αύξηση της θητείας στους 12 μήνες και στράτευση των γυναικών για ένα εξάμηνο αρκεί.

ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ για θητεία! ΒΟΜΒΕΣ ΑΠΟ ΑΡΧΗΓΌ ΖΙΑΖΙΑ!! Μια αύξηση της θη


Police-Voice blog ➤

ΔΕΔΟΜΕΝΗΣ ΤΗΣ ΠΟΣΟΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΠΟΙΟΤΙΚΗΣ ΥΠΕΡΟΧΗΣ ΠΟΥ ΤΕΙΝΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΣΘΕΙ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ;

Ο Εθνικός Αμυντικός Σχεδιασμός, ως γνωστόν, περιλαμβάνει το σύνολο των διαδικασιών, που αποσκοπούν στον ορθολογικότερο σχεδιασμό της ανάπτυξης των Ενοπλων Δυνάμεων, για να επιτευχθούν οι Εθνικοί Αντικειμενικοί Σκοποί ασφάλειας – άμυνας, που περιέχονται στην Πολιτική Εθνικής Άμυνας (ΠΕΑ). Η διάρθρωση της Δομής των ΕΔ έπρεπε να είχε περατωθεί εδώ και πέντε χρονια, αλλά ακόμη και τώρα, σε αυτούς τους δυσκολους καιρούς για την Πατρίδα είναι επιβεβλημένη. Πρέπει να πραγματοποιηθεί βεβαια με στοχευμένες ποιοτικές αλλαγές, που θα ενισχύουν την διακλαδικότητα, τις επιχειρησιακές δυνατότητες και την οικονομία προσωπικού, πόρων και υποδομών.
Δυστυχώς όμως κατεστημένα συμφέροντα και αντιλήψεις παρόμοιες με εκείνες που οδήγησαν την χώρα στην χρεωκοπία, δεν επέτρεψαν την υλοποίηση της νέας δομής των ΕΔ. Όσο για “την ποσοτική και την ποιοτική υπεροχή ” που τείνουν να αποκτήσουν οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις ,πρέπει να επισημάνω οτι στα ειδικά  Θέατρα Επιχειρήσεων της Θράκης και του Αιγαίου θα κερδίσει οχι ο πολυπληθέστερος και ενδεχομένως ο ισχυρότερος αλλα ο πιο αποφασιστικός, ο πιο ετοιμοπόλεμος και κυρίως ο πιο ευέλικτος και αυτές ειναι οι Ελληνικές Ενοπλες Δυναμεις και σε αυτο αποσκοπεί και η εφαρμογη  μιας πιο ευέλικτης και επιχειρησιακά λειτουργικής Νέας Δομής  των Ενοπλων Δυνάμεων με κυρίαρχο το διακλαδικό δογμα.

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΥΡΙΕΣ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ;

Με τον ισχύοντα N. 3883/2010 καθιερώθηκε το Μακροπρόθεσμο Πρόγραμμα Προμηθειών Αμυντικού Υλικού (ΜΠΠΑΥ) των Ενόπλων Δυνάμεων διάρκειας 15 ετών που επανεξετάζεται και επικαιροποιείται ανά τριετία, διαμορφώνοντας το Τριετές Κυλιόμενο Πρόγραμμα Προμηθειών Αμυντικού Υλικού, το οποίο με τη σειρά του επανεξετάζεται και επικαιροποιείται κάθε χρόνο ώστε να εναρμονίζεται με τον Κρατικό Προϋπολογισμό, όπου καταγράφονται οι εξοπλιστικές προτεραιότητες των ΕΔ. Λόγω της οικονομικής κατάστασης της χώρας, πιστευω οτι πρώτη προτεραιότητα των Ενοπλων Δυναμεων ειναι η συντήρηση και η διαθεσιμοτητα των κύριων οπλικών συστημάτων και κυρίως των μέσων της ΠΑ και του ΠΝ, η βελτίωση  των δυνατοτήτων των Δυνάμεων Άμεσης Αντίδρασης, η  επαύξηση των δυνατοτήτων επιτήρησης του ΠΝ και η βελτίωση του Συστήματος Διοικήσεως και Ελέγχου. Επιπλέον, παρα την οικονομική κριση , επειδή υποχρέωση κάθε σοβαρού οργανισμού είναι και η προετοιμασία της μελλοντικής του εξέλιξης, η αμυντική μας σχεδίαση πρέπει να συνυπολογίσει την αναγκαιότητα παρακολούθησης των τεχνολογικών προόδων στον τομέα των στρατιωτικών εφαρμογών μέσω ενός στοχευμένου σχεδιασμού προμηθειών αμυντικού υλικού σε βάθος χρόνου, λαμβάνοντας υπόψη τους οικονομικούς περιορισμούς. Με το τρόπο αυτό θα αποφευχθεί ο ελλοχεύων κίνδυνος της τεχνολογικής υστέρησης, η οποία θα μπορούσε να μετατραπεί σε επιχειρησιακό μειονέκτημα. Η απόκτηση , δωρεάν , οπλικών συστημάτων απο τα αποθέματα των Ενοπλων Δυναμεων των ΗΠΑ ειναι μια μεσοπρόθεσμη  “καλή” λύση.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΟΝ Ε.Σ; 

Η  Εκπαίδευση, ειναι  το άλφα και το ωμέγα της στρατιωτικής ισχύος. Πίστη  και κανόνας στα Στελέχη μας ειναι οτι περισσότερος ιδρώτας στην εκπαίδευση λιγότερο αίμα στον πόλεμο. Ναι υπάρχει ρεαλιστική εκπαίδευση, σε όλες τις μονάδες που εχουν υψηλή επάνδρωση στις Ένοπλες Δυνάμεις μας.
Πρόβλημα υφίσταται στις μονάδες που εχουν χαμηλή επάνδρωση και αδυνατούν να συγκροτήσουν πλήρεις Υπομονάδες και τμήματα  Εκπαιδεύσεως. 
Η εκπαίδευση των Στελεχών βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα ενω των εφέδρων οπλιτών υπολείπεται λόγω του μικρού χρόνου θητείας και της αναγκαστικής χρησιμοποίησης τους στις λειτουργικές ανάγκες των μονάδων. Επιπροσθέτως, οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι ανάγκη να συνεχίσουν να συμμετέχουν απρόσκοπτα στις ασκήσεις του ΝΑΤΟ καθώς διαπιστώνεται το επίπεδο ετοιμότητας ενώ στέλνονται ξεκάθαρα μηνύματα σε φίλους και εχθρούς για την ισχύ των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Μεγάλη έμφαση θα πρέπει να δοθεί στην εκπαίδευση των δυνάμεων ταχείας αντίδρασης καθώς και της Π.Α και του Π.Ν. αφού αυτές αποτελούν την αιχμή του δόρατος σε περίπτωση που η «φίλη» πραγματοποίηση τις απειλές της. Απαιτείται πλήρης εκμετάλλευση των στελεχών που εκπαιδεύονται σε σχολεία του εξωτερικού για την αύξηση της επιχειρησιακής εκπαίδευσης των μονάδων  και αλλαγή νοοτροπίας και μεθοδολογίας της παρεχόμενης Εκπαιδεύσεως σε ολα τα επίπεδα .

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΥΞΗΘΕΙ Η ΘΗΤΕΙΑ; 

Ως γνωστόν η θητεία των εννέα μηνών στον Στρατό Ξηράς καθιερώθηκε με προοπτική να προσληφθούν 15.000 Επαγγελματίες Οπλίτες. Όμως λόγω της οικονομικής κρίσης δεν προσελήφθησαν, και η αριθμητική σύνθεση των Μονάδων υπολείπεται σήμερα κατά πολύ του προσδοκώμενου. Η αύξηση της θητείας απο 9 σε 12 μήνες ειναι το ελάχιστο που μπορεί να γίνει απο πλευράς πολιτείας – θα αύξησει την επάνδρωση των μονάδων, θα βοηθήσει σημαντικά στην επιχειρησιακή εκπαίδευση των εφέδρων οπλιτών και θα υπάρξει μια αναζωογόνηση των Ενόπλων Δυνάμεων. Ο σκοπός είναι να βελτιώσουμε την Εθνική μας Άμυνα και οχι να κολακέψουμε τις κομματικές νεολαίες, που και αυτές αν η πολιτεία τους εκθέσει τους κινδύνους που διατρέχει η πατρίδα λόγω της παγκόσμιας αναρχίας αλλα και της γείτονος Τουρκίας, είμαι βέβαιος οτι θα συμφωνήσουν στην αύξηση της θητείας.
Μια αύξηση της θητείας στους 12 μήνες με περιορισμό των φυγόστρατων και στράτευση των γυναικών για ένα εξάμηνο αρκεί. Η θητεία όμως δεν αρκεί να αυξηθεί, πρέπει να αναβαθμιστεί ποιοτικά και κυρίως επιχειρησιακά. Τα λεγόμενα απο ορισμένους για πληρωμένη θητεία για τους τελευταίους μήνες και χορήγηση εφάπαξ με την απόλυση, δεν ευσταθούν  σε αυτη την οικονομική συγκυρία για την Πατρίδα. Μείζον  πρόβλημα είναι επίσης και αυτό της μαζικής γήρανσης του μόνιμου προσωπικού, κυρίως λόγω της αδυναμίας προσλήψεων νέων ΕΠ.ΟΠ. και της αναπότρεπτης αύξησης του μ.ό. ηλικίας των υπαρχόντων. Το προβλημα θα αρχίσει να αμβλύνεται με την πρόσληψη των 1000 οπλιτών βραχείας θητείας και την συνέχιση των προσλήψεων καθε έτος.
Απόσπασμα από την συνέντευξη του στο https://www.thinknews.gr


Πηγή ➤

1 σχόλιο:

  1. Εγώ που υπηρέτησα την πατρίδα 29 μήνες με το μεγαλύτερο διάστημα στην προκάλυψη απαιτώ να γίνει χθές για καλύτερη και ουσιαστικότερη αναβάθμηση των Ε.Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή