Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Σάββατο 1 Ιουλίου 2017

Στο έλεος του Θεού οι ΗΡΩΕΣ Πυροσβέστες μας! «Ο Κύριος να βάλει το χέρι του να μην θρυνήσουμε θύματα»



Police-Voice blog ➤
Το δραματικό SOS αξιωματικού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

«Ευτυχώς τον Ιούνιο είχε πολλές βροχές κι έτσι δεν δοκιμάστηκε ο μηχανισμός αντιμετώπισης των πυρκαγιών. Το δείγμα πάντως από την πρώτη μεγάλη φωτιά φέτος, ήταν τουλάχιστον ανησυχητικό. Τον Μάιο στους Αγίους Θεοδώρους, χωρίς δυνατούς ανέμους και χωρίς άλλη ταυτόχρονα μεγάλη πυρκαγιά, ο απολογισμός ήταν τραγικός: μία γυναίκα νεκρή, δύο τραυματίες, ενώ κάηκαν και σπίτια. Τώρα η κατάσταση είναι πολύ πιο δύσκολη, αφού μετά τις βροχές, ακολούθησε καύσωνας με αποτέλεσμα να ξεραθούν τα χόρτα που σε αρκετά σημεία ξεπερνούν τα δύο μέτρα κι έτσι τα δάση μας να αποτελούν «πυριτιδαποθήκη». Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τις σοβαρές ελλείψεις σε εναέρια και επίγεια μέσα, μας ανησυχεί πολύ. Ο Θεός να βάλει το χέρι του…»
Είναι το δραματικό SOS αξιωματικού του Πυροσβεστικού Σώματος . Είναι η κραυγή αγωνίας των πυροσβεστών που και φέτος θα ριχτούν με αυταπάρνηση στη μάχη με τις φλόγες, με λιγότερα μέσα και σε πιο δύσκολες συνθήκες.
Καναντέρ: Κάθε πέρυσι και καλύτερα…
Η κατάσταση με τα καναντέρ είναι αυτό που λένε, κάθε πέρυσι και καλύτερα… Στην καλύτερη περίπτωση θα είναι «ετοιμοπόλεμα» 13 καναντέρ, εκ των οποίων τα 4 είναι τα CL – 415 (πιο καινούρια) και 9 CL- 215 που είναι άνω των 45 ετών, με συνεχείς βλάβες λόγω παλαιότητας, ενώ δεν μπορούν να απογειωθούν όταν η θερμοκρασία του αεροδρομίου ξεπερνά τους 38 βαθμούς κι έτσι η Πολεμική Αεροπορία σε συνεργασία με την Πυροσβεστική προχωρεί σε διαδικασία μετεγκατάστασης ή εναέριας επιτήρησης.
Όσον αφορά τα ελικόπτερα έχουν νοικιαστεί μέχρι στιγμής 3 Έρικσον, ενώ αναμένεται να μισθωθούν 8 Καμόφ μετά τις 10 με 15 Ιουλίου. Στον εναέριο στόλο υπάρχουν 3 Σινούκ από την Αεροπορία Στρατού και 1 Σούπερ Πούμα της Πυροσβεστικής με πυροσβεστικό κάδο, 3 ελικόπτερα επιτήρησης, για πρώτη DRONES που θα δίνουν εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων και 19 Pezetel, από τα οποία τα 17 κάνουν ρίψεις νερού.
Πυροσβεστικά οχήματα: Το 20% στο συνεργείο…
Σοβαρά προβλήματα υπάρχουν όμως και στα οχήματα της Πυροσβεστικής, τα οποία εκτός του ότι είναι «γερασμένα» (τα μισά άνω των 20 ετών), έχει ακινητοποιηθεί τουλάχιστον το 20% του «στόλου» λόγω βλάβης ή έλλειψης συντήρησης, αφού δεν έχουν πληρωθεί οι πιστωτές.
Αποδυναμωμένο όμως είναι και το προσωπικό. Όπως καταγγέλει με ανακοίνωση της η Ένωση Αξιωματικών του Σώματος, παραμονές της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου, περίπου 400 πυροσβέστες μετακινήθηκαν από υπηρεσίες της  Αττικής σε αεροδρόμια και εθνικές οδούς, ενώ τα κενά τους δεν καλύφθηκαν.
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου