Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017

ΠΟΣΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ!-Η ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ!.. Η κραυγή απόγνωσης των εθελοντών ..Η φωτογραφία του πυροσβέστη που ραγίζει καρδιές…

ΠΟΣΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ!-Η ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ!.. Η κραυγή απόγνωσης των εθελοντών .


Police-Voice blog ➤

Η ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ! Η φωτογραφία του πυροσβέστη που ραγίζει καρδιές…


Σχεδόν 2 εικοσιτετράωρα  οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες όχι μόνο στην Αττική αλλά και στην υπόλοιπη χώρα
Η κόπωση είναι μεγάλη και οι προσπάθειες που καταβάλλουν είναι υπεράνθρωπες για να θέσουν υπο έλεγχο τα μέτωπα που συνεχώς ξεπηδούν το ένα μετά το άλλο σε Βαρνάβα, Κάλαμο και Καπανδρίτι.
Κάποιοι έχουν μεταφερθεί εκεί από άλλες φωτιές και είναι άυπνοι πολλά 24ωρα.
Το μέγεθος της κούρασης αλλά και της απόγνωσης φαίνεται μέσα από την παρακάτω φωτογραφία…
pyrosvesths-768x513 (1)

Οι ελλείψεις στο πυροσβεστικό σώμα αλλά και η έλλειψη συντονισμού έχουν φέρει στην απόγνωση εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες πολίτες που όχι μόνο βλέπουν την βιβλική καταστροφή από τα δάση που καίγονται αλλά και τις περιουσίες τους να γίνονται παρανάλωμα του πυρός.
Τίποτα δεν γίνεται τυχαία αλλά όλα οφείλονται στην έλλειψη συντονισμού και στα «κλειστά αυτιά» κάποιων ιθυνόντων που παρά τις προειδοποιήσεις δεν πήραν τα κατάλληλα μέτρα.
Με αφορμή την μεγάλη πυρκαγιά που εδώ και 20 ώρες κατακαίει περιοχές της Αττικής (Κάλαμο, Βαρνάβα, Καπανδρίτι) αρκετοί δήμαρχοι βγήκαν και κατήγγειλαν την έλλειψη συντονισμού αλλά και την αδιαφορία της πολιτείας αλλά και κάποιων άλλων δήμων ότι δεν είχαν λάβει τα σωστά μέτρα προστασίας, όπως μη οργανωμένα φυλάκια, προφύλαξη κλπ.
Στις καταγγελίες αυτές έρχονται να προστεθεί και μία των εθελοντών πυροσβεστών του Ν. Βουτζά που καταγγέλλουν ότι ο δήμος Μαραθώνα έχει ολιγωρήσει στην τροφοδοσία καυσίμων για τα ιδιόκτητα οχήματα της ομάδας με αποτέλεσμα αυτά να μην μπορούν να κινηθούν και αφενός να κινδυνεύει η περιοχή που έχουν υπό την προστασία τους και αφετέρου να μην μπορούν να στείλουν βοήθεια σε παραπλήσιες φωτιές όπως η σημερινή.
Παρόλα αυτά η ομάδα με δικά της έξοδα και σήμερα μπροστά στην ανάγκη να διασωθούν άνθρωποι, περιουσίες και δάσος έκαναν το καθήκον τους με δικά τους έξοδα. Ωστόσο είναι ανεπίτρεπτο λόγω γραφειοκρατικών προβλημάτων οι υπεύθυνοι δήμοι Μαραθώνα,Ν. Βουτζά και Νέας Μάκρης να αφήνουν χωρίς καύσιμα τα αυτοκίνητα των εθελοντών πυροσβεστών της περιοχής.
Σύμφωνα μάλιστα με επίσημη καταγγελία στο crashonline.gr  η εθελοντική ομάδα πυροσβεστών τονίζει ότι θα αναγκαστεί λόγω ανεπάρκειας καυσίμων να αναστείλει τη λειτουργία του σταθμού και των οχημάτων, αφήνοντας την περιοχή αφύλακτη.
Είναι δυνατόν όμως τη στιγμή που καίγεται η Ελλάδα κάποιοι υπεύθυνοι των δήμων να δείχνουν τέτοια αδιαφορία και καρεκλοκενταυρισμό  μη δίνοντας τα απαραίτητα σε ανθρώπους που αφιλοκερδούς και ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ θέλουν να προσφέρουν υπηρεσίες στην πατρίδα τους και στους συνανθρώπους τους;
Ρεπορταζ: Ελεάνα Ζαμπάρα

Κήρυξη έκτακτης ανάγκης σε Κάλαμο, Βαρνάβα και Καπανδρίτι...ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΞΥΠΝΗΣΑΝ !!!


Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, κ. Γιάννης Καπάκης, με απόφασή του
κηρύσσει τη Δημοτική Ενότητα Καλάμου και τη Δημοτική Ενότητα Καπανδριτίου του Δήμου Ωρωπού, καθώς και τη Δημοτική Ενότητα Βαρνάβα του Δήμου Μαραθώνα της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την καταστροφική δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 13-08-2017.

ΦΩΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΛΑΜΟ: Πανικόβλητοι κοινοτάρχες “έκαψαν” στρατόπεδο στο Βαρνάβα!


Η φωτιά στον Κάλαμο αποκάλυψε για μια ακόμη φορά πόσο απροετοίμαστοι είμασταν όλοι μας για την αναμενόμενη απειλή. Κυβέρνηση,δήμαρχοι και κοινοτάρχες ακόμη και οι πολίτες που έχουν σπίτια μέσα σε δάσος.
Το χειρότερο όλων όμως είναι ο πανικός που επικρατεί στην αντιμετώπιση της εξελισσόμενης καταστροφής… Από τα ξημερώματα παράγοντες τις περιοχής κάνουν λόγο για “άμεσο κίνδυνο” να περάσει η πυρκαγιά από την μονάδα των ΧΟΚ στον Βαρνάβα. Πριν από λίγο στον Real Fm κάποια κυρία έλεγε ότι “καίγεται στρατόπεδο στον Βαρνάβα”!
Κανένα στρατόπεδο δεν κινδύνευσε και βέβαια κανένα στρατόπεδο δεν καίγεται στον Βαρνάβα. Κι αυτό γιατί ο διοικητής και το προσωπικό του στρατοπέδου έχουν κάνει εδώ και μήνες -και επαναλαμβάνουν διαρκώς- όσα έπρεπε να έχουν γίνει για να είναι θωρακισμένο το στρατόπεδο από τον κίνδυνο πυρκαγιάς. Έχουν κάνει όσα δεν έκαναν ΠΡΙΝ ξεσπάσει η φωτιά όλοι όσοι έχουν την ευθύνη της πρόληψης. Οι δήμαρχοι και οι κοινοτάρχες όχι μόνο δεν εξαιρούνται, αλλά είναι από τους πρωταγωνιστές στην πρόληψη.
militaire.gr
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου