Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τρίτη 15 Αυγούστου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ ! ΒΟΗΘΑ ΜΑΣ ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ ! ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ ! Μία ανάσα από τον Μαραθώνα η πυρκαγιά ?? – Θα καεί η μισή Αττική ?? Τρόμος από τις αναζωπυρώσεις !

ΕΚΤΑΚΤΟ ! ΒΟΗΘΑ ΜΑΣ ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ ! ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ ! Μία ανάσα από τον Μαραθώνα η πυρκαγιά  ?? – Θα καεί η μισή Αττική ??


Police-Voice blog ➤ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΑΝΕ ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ !

Αν και αυτή την ώρα οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή του Καπανδριτίου έχουν ένταση κοντά στα τρία Μποφόρ το μέτωπο φαίνεται πως έχει αναζωπυρωθεί πλήρως.
Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη καθώς η φωτιά καίει σε περιοχή με πυκνή βλάστηση και ο φόβος όλων είναι ότι μπορεί η πυρκαγιά να ξεφύγει εάν δυναμώσει ο άνεμος.
Το σενάριο του τρόμου λέει ότι αν φτάσει η φωτιά στον Μαραθώνα, τότε η μισή Αττική θα γίνει στάχτη. Να θυμίσουμε ότι η  περιοχή έχει καεί πάρα πολλές φορές στο παρελθόν.
Όπως είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο Παναγιώτης Πέππας, Δημοτικός Σύμβουλος Ωρωπού, το σημείο στο οποίο βρήσκεται η πυρκαγιά και με τη διεύθυνση των ανέμων προκαλούν έντονη ανησυχία.
Σε κοντινή απόσταση υπάρχουν δασικές περιοχές και εάν περάσει εκεί η πυρκαγιά θα γίνει ανεξέλεγκτη. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε εάν η φωτιά ξεφύγει θα φτάσει ως τον Μαραθώνα…

????????????????????????????????????


Πηγή φωτό: eurokinissi

“Ξεβράκωτοι” οι Πυροσβέστες μας στις μάχες…


Χωρίς… όπλα ρίχνονται στη μάχη οι Πυροσβέστες μας, όταν η κυβέρνηση συνεχίζει να προσλαμβάνει σωρηδόν σε «βελούδινες» θέσεις ημετέρους -ποιος θέλει να παλεύει με τις φωτιές;

Με γηραιά πυροσβεστικά αεροσκάφη, οχήματα που θα έπρεπε να έχουν… συνταξιοδοτηθεί εδώ και χρόνια, με πετσοκομμένους προϋπολογισμούς, με μεγάλα κενά σε ανθρώπινο δυναμικό μάχονται με τα μεγάλα πύρινα μέτωπα οι Πυροσβέστες μας.
Η μειωμένη επιχειρησιακή δυνατότητα της Πυροσβεστικής υπηρεσίας, παρά τα αλλεπάλληλα διαβήματα στον υπουργό Τόσκα από το χειμώνα, αναμφίβολα φέρει μεγάλο μέρος της ευθύνης των τραγικών αποτελεσμάτων σε πυρκαγιές όπως του Καλάμου, των Κυθήρων και της Ζακύνθου.
Σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό, τα εναέρια μέσα είναι:
Εννέα CL 215 και τέσσερα CL 415 – Σημειώστε πως τέσσερα 415 έχουν συντριβεί τα τελευταία χρόνια. Επίσης τα Καναντέρ CL-215 είναι 40 χρόνια στον αέρα, εμφανίζουν συνεχείς βλάβες, δηλαδή μειωμένη επιχειρησιακή δυνατότητα.
19 αεροσκάφη Pezetel τα οποία μπορούν να ανεφοδιαστούν μόνο από αεροδρόμια.
Τρία στρατιωτικά Chinook
Σε ότι αφορά τα οχήματα εδάφους, ο στόλος διαθέτει μόλις 1.858 υδροφόρα πυροσβεστικά και 1.101 βοηθητικά για όλη την επικράτεια.
Από αυτά τα περίπου 800 είναι ηλικίας άνω των 15 ετών, ενώ κατά μέσο όρο το 30% του συνολικού στόλου δεν επιχειρεί λόγω βλαβών. Κάποια από αυτά μάλιστα είναι παροπλισμένα.
Και όλα τα παραπάνω όταν στον προϋπολογισμό -σε σχέση με το 2016- έχει γίνει συρρίκνωση των δαπανών για τις αμοιβές των εποχικών πυροσβεστών κατά 1.571.000 ευρώ.
Μείωση δαπανών για υπερωρίες, νυχτερινά και αργίες κ.α. κατα 500.000 ευρώ. Μείωση 2.391.000 ευρώ για προμήθεια ειδών συντήρησης, 981.000 ευρώ για ελαστικά και ανταλλακτικά κλπ…
Παράλληλα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει κάνει νέο ρεκόρ στις προσλήψεις συμβασιούχων με τον αριθμό να αγγίζει τους 80.000, παρουσιάζοντας αύξηση σχεδόν 40% μέσα σε 10 μήνες….

ΑΦΗΣΑΝ ΓΥΜΝΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΙΑΣ ΠΕΤΑΝΕ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΝΑΝΤΕΡ ΕΝΩ ΑΛΛΑ ΠΕΝΤΕ… ΑΚΟΜΑ ΕΠΙΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΙ – ΑΜΕΣΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑ



Η ανικανότητα της κυβέρνησης να έχει εγκαίρως έτοιμο τον στόλο των πυροσβεστικών αεροσκαφών, να έχει νοικιάσει επαρκή αριθμό ελικοπτέρων και βεβαίως να έχει εξοπλίσει τις επίγειες δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος φάνηκε από τις πρώτες μεγάλες φωτιές στην Ελλάδα και αναδείχθηκε ιδιαιτέρως μέσα από τις φλόγες που έκαψαν τον Κάλαμο, το Καπανδρίτι και τον Βαρνάβα.

Το βάρος της κατάσβεσης των πυρκαγιών σηκώνουν στο μεγαλύτερο μέρος τα πτητικά μέσα και οι αριθμοί δείχνουν πώς η κυβέρνηση και συγκεκριμένα τα αρμόδια υπουργεία, το Εθνικής Άμυνας και το Προστασίας του Πολίτη δεν ήταν σε καμία περίπτωση έτοιμα να αντιμετωπίσουν μεγάλες φωτιές, αν και από νωρίς το καλοκαίρι φάνηκε πώς η χρονιά θα είναι δύσκολη.
Τα νούμερα σοκάρουν. Από τα 18 συνολικά «Καναντέρ» που διαθέτει η Πολεμική Αεροπορία τα 5 βρίσκονται από τον χειμώνα στην ΕΑΒ για επισκευή. Εδώ θα πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες. Δεν είναι δυνατόν τα αεροσκάφη να μπαίνουν για επισκευή τον χειμώνα και να μην είναι έτοιμα με την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου.
Ο συνολικός στόλος των «Καναντέρ» που υποτίθεται πώς είναι «ετοιμοπόλεμα» πέφτει λοιπόν στα συνολικά 13 CL-215 και CL-415. Και πάλι ωστόσο ο αριθμός αυτός είναι πλασματικός αφού τα αεροσκάφη βγάζουν συνεχώς βλάβες μετά από λίγες ώρες πτήσης ή μπαίνουν στο συνεργείο για συντήρηση και επισκευή. Ο μέγιστος αριθμός αεροσκαφών που μπορεί να είναι επιχειρησιακά και έχει επιτευχθεί είναι 8-9.
Στη φωτιά της Αττικής τα περισσότερα που επιχείρησαν ήταν 4 «Καναντέρ». Για το μεγαλύτερο διάστημα ήταν 2 ή το πολύ 3. Τα αεροσκάφη προσγειώνονταν στη βάση της Ελευσίνας και οι μηχανικοί της Πολεμικής Αεροπορίας έδιναν και την ψυχή τους με στόχο να καταφέρουν να επισκευάσουν άμεσα κάποιο για να ξαναμπεί στη μάχη με τις φλόγες (αν είχε μικρό πρόβλημα, όπως στη θυρίδα, γιατί αν επρόκειτο για κινητήρα τότε η επισκευή χρειάζεται έως και ημέρες).
Το πύρινο μέτωπο στο Κάλαμο, τον Βαρνάβα και το Καπανδρίτι ήταν ιδιαίτερα δύσκολο και αντιμετωπίσιμο σχεδόν εξ ολοκλήρου από τον αέρα, αφού η φωτιά έκαιγε σε χαράδρες και περιοχές δύσβατες που ήταν δύσκολο να φθάσουν τα επίγεια μέσα. Με τα 3-4 «Καναντέρ» λοιπόν ήταν αδύνατο να τεθεί υπό έλεγχο τις πρώτες ώρες και χιλιάδες στρέμματα δάσους, αλλά και κατοικίες έγιναν στάχτη.
Αυτό ωστόσο δεν αποτελεί δικαιολογία. Η ανεπάρκεια της κυβέρνησης είναι δεδομένη, όπως δεδομένο είναι ότι τα αεροσκάφη που διαθέτει η Πολεμική Αεροπορία και συντονίζει στην κατάσβεση των πυρκαγιών το Πυροσβεστικό Σώμα είναι απαρχαιωμένα, αναποτελεσματικά και πλέον επικίνδυνα για τους ανθρώπους που τα πετάνε.
Οι χειριστές που τα πετάνε είναι πραγματικά ήρωες. Με αυταπάρνηση και με κίνδυνο τις ζωές τους τα απογειώνουν και πραγματοποιούν ρίψεις νερού υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Εκεί κανείς δεν γνωρίζει αν τελικά οι κινητήρες του CL-215 θα αντέξουν να βγει και πάλι το αεροσκάφος από τη χαράδρα ή αν θα συμβεί το μοιραίο. Οι πιλότοι παίζουν πραγματικά την ζωή του κορώνα-γράμματα.
Προσευχόμαστε να μην γίνει το κακό. Αν όμως συμβεί κάποιο δυστύχημα, η οργή του λαού θα πέσει πάνω στα κεφάλια των υπευθύνων που προκάλεσαν αυτό το μέγα πρόβλημα. …

Πηγή ➤http://www.makeleio.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου