Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

Λέσβος: Και νέα εξέγερση Λαθρο επενδυτων μεταναστών - Στήνουν οδοφράγματα στους δρόμους &η αστυνομία με δεμενα τα χερια !

Λέσβος: Και νέα εξέγερση Λαθρο επενδυτων  μεταναστών - Στήνουν οδοφράγματα στους δρόμους &η αστυνομία με δεμενα τα χερια !


Police-Voice blog ➤

Ανήμπορη η αστυνομία του νησιού να προβεί σε ουσιαστικές ενέργειες. 

Με αίτημα ασφαλείς συνθήκες διαμονής αλλά και σύντομη εξέταση των αιτημάτων ασύλου που έχουν υποβάλλει, εκατοντάδες φιλοξενούμενοι στον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας στη Λέσβο κυρίως Αφγανικής καταγωγής, κατέλαβαν απόψε το οδόστρωμα μπροστά στον καταυλισμό τους.
Τα γυναικόπαιδα κοιμήθηκαν ήδη πάνω στην άσφαλτο ενώ άνδρες γύρω από φωτιές περιφρουρούν την κινητοποίησή τους.
Από το πρωί  στη Μόρια η κατάσταση είναι εκρηκτική. Το μεσημέρι μάλιστα υπήρξαν και συγκρούσεις ανάμεσα σε διάφορες εθνοτικές ομάδες φιλοξενουμένων ενώ ένας 55χρονος που έπασχε από καρδιολογικό πρόβλημα έχασε τη ζωή του.
Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά τις τελευταίες μέρες που διάφορες εθνοτικές ομάδες φτάνουν στην "λύση" των εξεγέρσεων. Η κατάσταση στο νησί τείνει να βρεθεί εκτός ελέγχου.
Οι αρχές και στα επεισόδια των προηγούμενων ημερών αρκέστηκαν στο να δημιουργήσουν με τις ασπίδες τους φράγματα ανάμεσα στις αλληλοσυγκρουόμενες εθνικές ομάδες «μέχρι την επόμενη φορά», όπως χαρακτηριστικά λέχθηκε από στέλεχος της Ελληνικής Αστυνομίας.
Μέσα στον καταυλισμό του ΚΥΤ της Μόριας, αλλά και σε κτήματα γύρω από αυτόν, η κατάσταση θυμίζει μέρες του φθινοπώρου του 2015. Σε μια δομή με υποδομές στέγασης για 2.000 άτομα διαμένουν 5.500 άνθρωποι, πολλοί από τους οποίους είναι οικογένειες με πολλά παιδιά.
Ιθύνοντες και στελέχη του καταυλισμού της Μόριας μιλάνε για μία τεταμένη κατάσταση που μπορεί να εξελιχθεί στο "χειρότερο σενάριο όλων". Ποιο είναι αυτό; Μία γενικευμένη εξέγερση των ήδη υπεράριθμων μεταναστών που φιλοξενούνται στο πολύπαθο νησί. 
Πηγή ➤

1 σχόλιο: