Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017

Απίστευτη εξέλιξη στην υπόθεση της πετρελαιοκηλίδας ! Ούτε ευρώ αποζημίωση δεν πρόκειται να δουν επιχειρήσεις και δήμοι!

Απίστευτη εξέλιξη στην υπόθεση της πετρελαιοκηλίδας ! Ούτε ευρώ αποζημίωση δεν πρόκειται να δουν επιχειρήσεις και δήμοι!


Police-Voice blog ➤
Μόλις για 5.300 ευρώ ήταν ασφαλισμένο, έναντι αστικής ευθύνης, το πετρελαιοφόρο «Αγία Ζώνη ΙΙ’. Όμως οι ασφαλιστικές εταιρείες δεν είναι υποχρεωμένες να καταβάλουν ούτε αυτό το ποσό, καθώς το πλοίο δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις που προβλέπονται στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο, η κυβέρνηση δεν ενήργησε ως έπρεπε και οι μηχανισμοί ασφαλείας δεν λειτούργησαν.
Αποζημιώσεις λοιπόν δεν πρόκειται να καταβληθούν, ή ακόμη και αν δοθούν θα είναι «ψίχουλα» σε σχέση με το κόστος καθαρισμού της θάλασσας και των ακτών, το οποίο θα επωμισθεί τελικά το κράτος.
Αποζημιώσεις από τις ασφαλιστικές δεν μπορούν να διεκδικήσουν ούτε οι επιχειρήσεις που έχουν υποστεί ζημία από την μόλυνση των ακτών από την πετρελαιοκηλίδα.
Οι ζημιωθείσες επιχειρήσεις μπορούν να διεκδικήσουν αποζημιώσεις μόνον από τη  πλοιοκτήτρια εταιρεία και αργότερα από το κράτος.
Υπάρχει όμως πιθανότητα οι ασφαλιστικές να δεχθούν να καταβάλουν οικειοθελώς κάποιες αποζημιώσεις, αποδεχόμενες ηθική και κοινωνική ευθύνη.
Ειδικοί επισημαίνουν ότι η ζημιά δεν αποκαθίσταται με τον καθαρισμό των ακτών και την απάντληση του φορτίου του βυθισμένου πετρελαιοφόρου. Το βαρύ πετρέλαιο που δεν έχει περισυλλεγεί, γίνεται συμπαγές και θα επικαθήσει στον βυθό της θάλασσας. Ο πλήρης καθαρισμός θα ξεπεράσει τα 5 χρόνια.
Πηγή ➤

1 σχόλιο:

  1. ΝΑ ΠΟΥΛΗΘΟΎΝ ΤΑ ΆΛΛΑ ΚΑΡΆΒΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή