Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Μεγαλουργήσαντες Έλληνες στο εξωτερικό.! Ο κοσμοναύτης, Φιόντορ Γιουρτσίχιν, στήν Κύπρο ! Στις 28-29 Νοεμβρίου 2017



Police-Voice blog ➤
Στις 28-29 Νοεμβρίου 2017 θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στην Κύπρο του Φιόντορ Γιουρτσίχιν, Ρώσου κοσμοναύτη, που προέρχεται από οικογένεια Ελλήνων του Πόντου.

Ο Ρώσος πιλότος- κοσμοναύτης, Φιόντορ Γιουρτσίχιν, είναι ο 423ος κοσμοναύτης του πλανήτη και ο 98ος κοσμοναύτης της Ρωσίας. Έχει ανακηρυχθεί ως Ήρωας της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Έλαβε μέρος σε 5 αποστολές στο διάστημα, και ο συνολικός χρόνος που πέρασε στο διάστημα είναι περισσότερος από 672 ημέρες.

Στα πλαίσια της επίσκεψης του, την Τρίτη 28/11, στις 19:00 ο κοσμοναύτης θα έχει συνάντηση με το κοινό στο Ρωσικό Πολιτιστικό Κέντρο.

Ο κοσμοναύτης θα έχει επίσης συναντήσεις με το κοινό στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και στο Λύκειο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου ΙΙΙ, στην Πάφο, την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου στις 19:00.

Η εκδήλωση στο Ρωσικό Πολιτιστικό Κέντρο θα περιλαμβάνει τα εγκαίνια της έκθεσης «# SPUTNIK60», αφιερωμένη στην 60η επέτειο από την εκτόξευση του πρώτου τεχνητού δορυφόρου της Γης, και την προβολή της ταινίας «Σογιούζ 7», βασισμένης σε πραγματικά γεγονότα για την πιο δραματική στιγμή στην ιστορία της εξερεύνησης του διαστήματος.

Η συνάντηση με τον Φιόντορ Γιουρτσίχιν θα πραγματοποιηθεί λίγο μετά την επιστροφή του από τον ΔΔΣ. Η τελευταία αποστολή του στο διάστημα ήταν από τις 20 Απριλίου έως τις 3 Σεπτεμβρίου 2017, όταν έφτασε στον ΔΔΣ με το διαστημικό πλοίο "Σογιούζ MS-04" μαζί με τον αμερικανικό κοσμοναύτη Jack Fisher. Αυτή ήταν η πέμπτη πτήση του στο διάστημα και η διάρκειά της ήταν 135 ημέρες και 18 ώρες. Πριν από αυτό, από την 1η έως τις 17 Νοεμβρίου 2016, ο Φιόντορ Γιουρτσίχιν, ο Jack Fisher, καθώς και ο αστροναύτης Paolo Nespoli, πέρασαν προκαταρτική εκπαίδευση στο κοσμοδρόμιο Μπαϊκονούρ, ως μέρος του εφεδρικού πληρώματος του TPK Σογιούζ MS-03.

Ο Φιόντορ Γιουρτσίχιν θα μιλήσει για την επαγγελματική του εμπειρία, την τελευταία αποστολή του στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, καθώς και για το πάθος του για τη φωτογραφία από το διάστημα. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν ερωτήσεις.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί κλήρωση με δώρο πραγματικό φαγητό για κοσμοναύτες, και τα δώρα θα τα χαρίσει ο ίδιος ο Φιόντορ Γιουρτσίχιν. Τα σωληνάρια περιλαμβάνουν τα ρωσικά φαγητά μπόρς, ρασσόλνικ, καθώς και πουρέ από κρέας, χοιρινό, βοδινό και διαφορά επιδόρπια από μαλακό τυρί.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Πρεσβεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Κύπρο, το Ρωσικό Πολιτιστικό Κέντρο στη Λευκωσία και τον οργανισμό ROSCOSMOS, με την υποστήριξη του Προξενιου της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Λεμεσό και Πάφο, του Σύνδεσμου Φιλίας και Πολιτιστικών Σχέσεων «Κύπρος – Ρωσία», του Συνδέσμου Αποφοίτων Σοβιετικών και Ρωσικών Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, του Κυπριακού Οργανισμού Εξερεύνησης του Διαστήματος, καθώς και του Παρατηρητήριου της Αγριδιάς το οποίο θα λειτουργήσει το 2021.


Πηγή ➤


1 σχόλιο: