Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2017

ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ Ο ΘΡΥΛΙΚΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΖΗΤΑ ΑΘΗΝΩΝ. ΣΤΑΘΑΤΟΣ Παναγιώτης ! ΒΑΡΥ ΤΟ ΠΕΝΘΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΗΤΑ ! ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΦΙΛΕ Ο Ζ-28 ΦΩΤΟ

ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ Ο ΘΡΥΛΙΚΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΖΗΤΑ ΑΘ. ΣΤΑΘΑΤΟΣ Παναγιώτης ! ΒΑΡΥ ΤΟ ΠΕΝΘΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΗΤΑ ! ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ  ΦΙΛΕ Ο Ζ-28


Police-Voice blog ➤Αγαπητοί συνάδελφοι η κηδεία του Παναγιώτη ΣΤΑΘΑΤΟΥ θα γίνει ΤΗΝ Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου στις 11.30 το πρωί στο Μαρούσι στην εκκλησία των Αγίων Αναργύρων


ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΖΗΤΑ ! ΜΕ ΤΑ ΑΣΤΕΙΑ ΤΟΥ ! ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ! ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΟΥ ! ΚΑΙ ΝΑΙ ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ! & ΑΦΗΣΕ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΡΓΟ ΠΙΣΩ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ! !

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ & ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ! ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ Ο ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΗΣ ΣΤΑ ΝΕΑΝΙΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΜΑΣ ΧΡΟΝΙΑ ! ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΖΗΤΑΔΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ! 

ΑΠΕΒΙΩΣΕ Ο ΕΜΠΝΕΥΣΤΗΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΣ Ζ-100 ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΖΗΤΑ ΑΘΗΝΩΝ Παναγιώτης ΣΤΑΘΑΤΟΣ. ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΑ.

ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΑ ΑΘΑΝΑΤΟΣ...ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΖΗΤΑ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟΣ ! ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝ ΗΡΩΙΚΑ ΣΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ! 


ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ  ΘΡΥΛΟ ΖΗΤΑ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗΣΕ ! 

Σημαντικό σταθμό στην εξέλιξη της Άμεσης Δράσης (στον Νομό Αττικής για αρχή), υπήρξε η σύσταση της ομάδας δικυκλιστών της Άμεσης Δράσης με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Ομάδα Ζ» στις 17/2/1979, με απόφαση της τότε ηγεσίας της Αστυνομίας Πόλεων. Η ομάδα αυτή επανδρώθηκε στην αρχή από Αστυνομικούς της Τροχαίας Αθηνών και στην συνέχεια από Αστυνομικούς διαφόρων Υπηρεσιών, οι οποίοι επιθυμούσαν να υπηρετήσουν στην Άμεση Δράση ως μοτοσικλετιστές με δική τους αίτηση.
ΣΤΗΝ ΦΩΤΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΠΟ ΔΕΞΙΑ 


Διευθυντής της Άμεσης Δράσης Αττικής ήταν ο Αστυν. Δ/ντής Σηφάκης Εμμανουήλ και προϊστάμενος της Ομάδας Ζ ο Αστυν. Β΄ Σταθάτος Παναγιώτης με βοηθό τον Ανθ/μο Κουκιάσα Δημήτριο.

Στις 18/2/79 εννέα μοτοσικλετιστές ανέλαβαν δοκιμαστικά καθήκοντα για να διαπιστωθεί η αποτελεσματικότητα του καινούργιου αυτού θεσμού. Στον ίδιο χρόνο και μετά τις πρώτες εντυπώσεις προστέθηκαν άλλοι έξι . Κατά το πρώτο χρόνο της ίδρυσης και λειτουργίας και για χρονικό διάστημα ενός και πλέον χρόνου εκινούντο 15 μοτοσικλετιστές.


Από 17-9-1981 εκινούντο 55 μοτοσικλετιστές στα όρια που αστυνόμευε η τότε Αστυνομία Πόλεων και αυξήθηκαν μέχρι τους 100 μοτοσικλετιστές μέχρι που έγινε η ενοποίηση με το σώμα της Ελληνικής Χωροφυλακής και αργότερα η υπηρεσία της Ομάδας Ζήτα επεκτάθηκε και σε άλλα αστικά κέντρα όπως η Θεσσαλονίκη η Πάτρα κ.λπ.


Το όνομά της ως Ομάδα "Ζ" το πήρε από την Ελληνική αλφάβητο με την χρήση του γράμματος ολογράφως ΖΗΤΑ ή Ζήτα και χρησιμοποιήθηκε ως κωδικός αναγνώρισης στον ασύρματο. Όπως άλλες υπηρεσίες χρησιμοποιούν το Α (για τα περιπολικά) το Δ (για τους μοτοσυκλετιστές της Τροχαίας) κλπ έτσι κι αυτή η υπηρεσία έπρεπε να έχει ως αναγνωριστικό κάτι εύηχο για την χρήση ασυρμάτου όταν τους καλούσαν και επιλέχτηκε το "Ζ".
Το αρχικό σήμα της Ομάδας Ζήτα ξεκίνησε από ιδέα του Αρχιφύλακα Κων/νου Καβαλινάκη


ΤΑ ΘΕΡΜΑ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ !

Πηγή ➤police-voice gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου