Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ! Πώς θα ρυθμίσετε «κόκκινο» στεγαστικό σας δάνειο …Ποιες λύσεις προσφέρουν οι τράπεζες…

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ! Πώς θα ρυθμίσετε «κόκκινο» στεγαστικό σας δάνειο …Ποιες λύσεις προσφέρουν οι τράπεζες…


Police-Voice blog ➤
Νέες, πιο μακροπρόθεσμες ρυθμίσεις για μη εξυπηρετούμενα στεγαστικά δάνεια προσφέρουν οι τράπεζες σε όσους δανειολήπτες, αφενός είναι συνεργάσιμοι, αφετέρου πληρούν τα σχετικά κριτήρια οικονομικής και περιουσιακής κατάστασης.
Μετά την Εθνική, η οποία ήδη από το περασμένο καλοκαίρι σχεδίασε και διαθέτει πρόγραμμα σταδιακής διαγραφής της ανεξόφλητης οφειλής, που εδράζεται στο μηχανισμό διαχωρισμού της, αντίστοιχο πρόγραμμα ετοιμάζεται να «λανσάρει» και η Τράπεζα Πειραιώς.
Με βασικά κριτήρια την τρέχουσα αγοραία αξία του δανείου και τα εισοδήματα του δανειολήπτη, η αρχική οφειλή «σπάει» σε δύο σκέλη. Σ’ αυτό, που μπορεί να εξυπηρετηθεί τα επόμενα χρόνια, ενώ το υπόλοιπο «παγώνει», άτοκα, όσο το πρώτο σκέλος εξυπηρετείται.
Η διάρκεια του εξυπηρετούμενου μέρους είναι ίση ή μεγαλύτερη της 15ετίας και καθορίζεται με βάση το διαθέσιμο εισόδημα του δανειολήπτη, την ηλικία του και την τρέχουσα εμπορική αξία του ακινήτου. Η διάρκεια του «παγωμένου» σκέλους είναι πάντα η 15ετία.
Μπόνους 30% από «κούρεμα» και άτοκη περίοδο
Κάθε χρόνο που ο δανειολήπτης εξυπηρετεί κανονικά το σκέλος των 100 χιλ. ευρώ, η Εθνική του δίνει, ως επιβράβευση «κούρεμα» 4% επί της αξίας του «παγωμένου» ποσού των 60 χιλ. ευρώ. Έτσι, εφόσον στην 15ετία ο δανειολήπτης αποπληρώσει το δάνειο των 100 χιλ. θα έχει λάβει, ως μπόνους, διαγραφή 36 χιλ. ευρώ (σ.σ το 22,5% της αρχικής οφειλής). Επιπρόσθετα, δεν θα καταβάλει για μια 15ετία τόκους για τις 60 χιλ ευρώ. Έτσι, το συνολικό κέρδος του φθάνει στο 30% της αρχικής οφειλής.
Το υπόλοιπο του δανείου  εξοφλείται, σταδιακά, τα επόμενα χρόνια.
Αντίστοιχης δομής θα είναι και το νέο πρόγραμμα της Πειραιώς το οποίο εκτιμάται ότι θα διατίθεται από τον επόμενο μήνα. Πρόκειται για ρύθμιση μερικής άφεσης χρέους, με τη διαγραφή του «παγωμένου» σκέλους της οφειλής να διενεργείται σταδιακά, ώστε να υπάρχει έξτρα κίνητρο συνέπειας για τον δανειολήπτη.
Οι λύσεις που προσφέρουν οι υπόλοιπες τράπεζες
Οι άλλες τράπεζες προχωρούν σε ρυθμίσεις σχεδιασμένες στις ανάγκες του δανειολήπτη, με διαγραφή μέρους της οφειλής στεγαστικού δανείου, ανάλογα με την εισοδηματική και περιουσιακή κατάσταση του συνεργάσιμου δανειολήπτη.
Πιο «επιθετικές» είναι οι ρυθμίσεις, που προσφέρουν Πειραιώς και Eurobank, σε όσους από τους πελάτες της έχουν υποβάλει αίτηση υπαγωγής στο νόμο Κατσέλη για στεγαστικό δάνειο με ενέχυρο την πρώτη κατοικία.
Για όσους δανειολήπτες συνεργαστούν, παρέχοντας τα απαραίτητα στοιχεία, που να αποδεικνύουν την αδυναμία τους να εξυπηρετήσουν το δάνειο, οι δύο τράπεζες προσφέρουν μερική διαγραφή χρέους, αντίστοιχη με αυτή που επιδικάζουν τα δικαστήρια (40% με 60% επί του ανεξόφλητου υπολοίπου).
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου