Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018

Επτά νεκροί Τούρκοι χθες στο Αφρίν: Τα φέρετρα “πνίγουν” τον Ερντογάν

Επτά νεκροί Τούρκοι χθες στο Αφρίν: Τα φέρετρα “πνίγουν” τον Ερντογάν


Police-Voice blog ➤
Πέντε Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σήμερα στην περιοχή του Αφρίν σε συγκρούσεις που εντάσσονται στην Επιχείρηση: “Κλάδος Ελαίας”, την οποία έχει εξαπολύσει από τις 20 Ιανουαρίου ο τουρκικός στρατός κατά των Κούρδων μαχητών στο συριακό έδαφος.

Ο τουρκικός στρατός έκανε αρχικά λόγο για τρεις νεκρούς και πέντε τραυματίες, ωστόσο όπως φαίνεται δύο εκ των τραυματιών υπέκυψαν στα τραύματά τους και με νεότερη ανακοίνωση γίνεται λόγος για πέντε νεκρούς & 2 πιλοτους =7  και τέσσερις τελικά τραυματίες.
Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις αθροίζουν τους πέντε αυτούς νεκρούς μαζί με τα δύο στελέχη τους, που αποτελούσαν το πλήρωμα ελικοπτέρου το οποίο κατερρίφθη από κουρδικά πυρά. Μάλιστα την κατάρριψη παραδέχθηκε ο ίδιος ο Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος μιλώντας σε κομματική συγκέντρωση στην Κωνσταντινούπολη, είπε πως εκείνοι που ευθύνονται για την κατάρριψη “θα πληρώσουν βαρύ τίμημα“. Σύμφωνα με πολιτικούς παρατηρητές η οργή του Ερντογάν εξηγείται από το γεγονός ότι η Τουρκία πληρώνει ήδη πολύ ακριβά σε ανθρώπινες ζωές την εισβολή στη Συρία.
Ο αριθμός των Τούρκων στρατιωτών που επιστρέφουν σε φέρετρα από τις επιχειρήσεις συνεχώς μεγαλώνει και ήδη έχει ξεκινήσει έντονη κριτική για τις επιλογές του Προέδρου Ερντογάν, ο οποίος βρίσκεται πλέον σε απολογητική θέση.
Οι Κούρδοι μάχονται ωστόσο και στον “πόλεμο” της προπαγάνδας καθώς ώρες μετά την κατάρριψη του ελικοπτέρου ανήρτησαν σχετικό βίντεο στο twitter όπου πράγματι φαίνεται ένα ελικόπτερο να πέφτει στο έδαφος και να συντρίβεται. Λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα φαίνεται και δεύτερο ελικόπτερο να περνάει πάνω από τις θέσεις των Κούρδων. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει ίσως την αυθεντικότητα του βίντεο καθώς και ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ σε δηλώσεις του είχε κάνει λόγο για δύο ελικόπτερα εκ των οποίων ένα κατερρίφθη.
Σε μια προσπάθεια να αντισταθμίσει τις βαριές απώλειες που έχει ήδη υποστεί στο συριακό έδαφος, ο τουρκικός στρατός αναφέρει συχνά πως έχουν σκοτωθεί ή συλληφθεί τουλάχιστον 1.141 Κούρδοι YPG στις 21 ημέρες που διαρκεί η επιχείρηση.
Πηγή: hurriyetdailynews.com
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου