Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Σκηνές Αποκάλυψεις! Άρον άρον εγκαταλείπουν τα σπίτια τους στα Τρίκαλα υπό τον φόβο κατολισθήσεων (ΦΩΤΟ)

Σκηνές Αποκάλυψεις! Άρον άρον εγκαταλείπουν τα σπίτια τους στα Τρίκαλα υπό τον φόβο κατολισθήσεων (ΦΩΤΟ)


Police-Voice blog ➤
Με τον τρόμο των κατολισθήσεων να τους κυριεύει, οι κάτοικοι του χωριού Πιαλείας του δήμου Πύλης Τρικάλων εγκαταλείπουν από χθες το βράδυ τα σπίτια τους.
Στον οικισμό της Αλπίνας, στο τέλος του χωριού, έχουν δημιουργηθεί νέα μεγάλα ρήγματα , ενώ ο δρόμος προς την τοποθεσία Λάβρος έχει κοπεί από τις κατολισθήσεις και τα ρήγματα σε πολλά σημεία.
Οι εικόνες που έρχονται από τα σπίτια προκαλούν θλίψη. Ρήγματα στους τοίχους, ενώ κάποια έχουν αρχίσει να καταρρέουν με τους ανθρώπους να μαζεύουν όπως-όπως τα υπάρχοντά τους, για να σώσουν ό,τι περισσότερο μπορούν.
Σήμερα εκκενώθηκαν και άλλα δύο σπίτια στον ίδιο οικισμό, καθώς οι δημιουργήθηκαν ρήγματα κοντά σ’ αυτά. Στο ρέμα που περνά κάτω ακριβώς από τα αναφερόμενα σπίτια, έχουν πέσει μεγάλα πλατάνια, με τεράστιο σύστημα ριζών.
Ακόμη, αποκολλήθηκαν μεγάλοι βράχοι κοντά στο σημείο που υπάρχει η εξέλιξη του φαινομένου. Η ανησυχία των κατοίκων είναι πλέον είναι, η κατολίσθηση που παρασέρνει τα πάντα στο διάβα της, να μην περάσει το μεγάλο ρέμα.
Σημειώνεται, ότι η οροσειρά του Κόζιακα που εκτίνεται ακριβώς από πάνω σε μεγάλο ύψος, είναι γεμάτη χιόνι και όλα αυτά τα νερά που θα απορρέουν από το λιώσιμο του χιονιού, θα εισέρχονται στον υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα, ο οποίος έχει αλλάξει και πιθανότατα η κατάσταση να επιδεινωθεί.
Μετά από τη σημερινή επίσκεψη των τοπικών αρμόδιων υπηρεσιών, την Πέμπτη αναμένεται και κλιμάκιο του υπουργείου για γενική εκτίμηση της κατάστασης.



Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου