Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

Νίμιτς: Υπάρχει μεγάλη βελτίωση για το Σκοπιανό, παραμένουν τα δύσκολα ζητήματα Σ.Σ ΚΟΤΖΙΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΝΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ !

Νίμιτς: Υπάρχει μεγάλη βελτίωση για το Σκοπιανό, παραμένουν τα δύσκολα ζητήματα


Police-Voice blog ➤
«Είναι δύσκολα τα βήματα που κάνουμε, αλλά όλα τα βήματα μάς φέρνουν πιο κοντά στην πιθανότητα μιας λύσης» δήλωσε από τη Βιέννη, μετά την ολοκλήρωση της τριμερούς συνάντησης για το Σκοπιανό, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

«Έχουμε καταγράψει στις λεπτομέρειες τους ποια είναι αυτά που συμφωνούμε και ποια πού διαφωνούμε. Έχουμε εντοπίσει ποια είναι τα κύρια θέματα για κάθε πλευρά και ελπίζω στην επόμενη συνάντησή μας να είμαστε έτοιμοι για να κάνουμε ένα μεγάλο βήμα».Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αν έχει υπάρξει κάποια σύγκλιση στα μεγάλα θέματα που χωρίζουν τις δύο χώρες, ο κ. Κοτζιάς απάντησε πως υπάρχει μια σύγκλιση για τη μέθοδο με την οποία θα λυθεί το ζήτημα και συμπλήρωσε:
Επίσης, ο υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε σπουδαία τη δουλειά που έκαναν οι Έλληνες διπλωμάτες οι οποίοι διαμορφώσαμε παράλληλα με τη συζήτηση για τη λύση του ονοματολογικού, τη θετική μελλοντική ατζέντα για τη συνεργασία και την κοινή πορεία των δύο κρατών εφόσον, που όπως ελπίζω, λυθεί το ονοματολογικό. Τέλος, ερωτηθείς αν υπάρχει σχεδιασμός για τα επόμενα ραντεβού, ο κ. Κοτζιάς απάντησε καταφατικά, λέγοντας ότι «υπάρχουν όλα τα αναγκαία βήματα, σχεδιασμός και συμφωνία».
Δείτε τις δηλώσεις του Νίκου Κοτζιά

Αναλυτικά η δήλωση του Νίμιτς για το Σκοπιανό

Σκοπιανό
Σε δήλωσή του στα μέσα ενημέρωσης αμέσως μετά την ολοκλήρωση της τριμερούς συνάντησης στη Βιέννη, ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς δήλωσε: «Εργαζόμαστε πολύ εποικοδομητικά. Είχαμε εποικοδομητικές συναντήσεις και αυτό μας επιτρέπει να είμαστε αισιόδοξοι ενόψει του μέλλοντος».
Ωστόσο, αναγνώρισε πως υπάρχουν ακόμα εκκρεμή δύσκολα ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν και διαμήνυσε ότι υπάρχει μεγάλη βελτίωση σε διάφορα ζητήματα, και όλα αυτά θα συμβάλλουν στη σταθεροποίηση της περιοχής, στη βελτίωση των σχέσεων των δύο χωρών και εξέφρασε την ελπίδα «να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σε ένα τόσο εποικοδομητικό πλαίσιο.
Τέλος, ευχαρίστησε την υπουργό Εξωτερικών της Αυστρίας για τη φιλοξενία της, που προσέφερε την έδρα του αυστριακού υπουργείου Εξωτερικών για να γίνει αυτή η συνάντηση.
Δείτε τις δηλώσεις του Μάθιου Νίμιτς
Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters

ΝΔ για Σκοπιανό! «Τραγέλαφος! Ενημερώστε πρώτα τον Καμμένο»

Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, την Δευτέρα και την Τρίτη αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι συναντήσεις του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, με τους αρχηγούς των κομμάτων. Θα τους ενημερώσει έναν – έναν χωριστά, για τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, κάτι που έφερε και την ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας.

Αναλυτικά, από το Γραφείο Τύπου της ΝΔ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση

«Ύστερα από τρεις μήνες μυστικών διαπραγματεύσεων που  συνεχίζονται, παρότι οι εκπρόσωποι της πΓΔΜ αρνούνται να αναθεωρήσουν το Σύνταγμά τους, η Κυβέρνηση αποφάσισε ξαφνικά να “ενημερώσει” τα Κόμματα.
Η Νέα Δημοκρατία εξυπακούεται ότι θα ενημερωθεί στο επίπεδο που όρισε η Κυβέρνηση.
Θα προτείναμε, ωστόσο, στους κυρίους Τσίπρα και Κοτζιά να ξεκινήσουν την “ενημέρωση” από τον κ. Καμμένο, μήπως καταλάβουν, επιτέλους, ότι είναι τραγέλαφος, μια Κυβέρνηση σκορποχώρι, να αναζητά συνενόχους στην Αντιπολίτευση για την διαφαινόμενη διπλωματική αποτυχίας της».

Η ενημέρωση Κοτζιά

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κοτζιάς θα είναι αυτός που θα μεταβεί στην έδρα των κομμάτων και όχι το αντίθετο, οι αρχηγοί των κομμάτων στο υπουργείο Εξωτερικών.

Για τον λόγο αυτόν, ο κ. Κοτζιάς, σύμφωνα με πληροφορίες, θα συναντηθεί με τον κ. Κουμουτσάκο στο τέλος, μετά από τις συναντήσεις που θα έχει με τους υπόλοιπους επικεφαλής των κομμάτων, τη Φώφη Γεννηματά, τον Δημήτρη Κουτσούμπα, τον Σταύρο Θεοδωράκη και τον Βασίλη Λεβέντη.Η αρχή όμως δεν θα γίνει με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως θα όριζε το πρωτόκολο, μετά την άρνηση του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, να αποδεχθεί την πρόσκληση ενημέρωσής του από τον υπουργό Εξωτερικών και την αντικατάστασή του από τον τομεάρχη Εξωτερικών του κόμματος, Γιώργο Κουμουτσάκο.
Μολονότι δεν είναι ακόμη γνωστή η σειρά με την οποία ο Ν. Κοτζιάς θα επισκεφθεί τις έδρες των κομμάτων, ο ίδιος σχολιάζοντας το θέμα, είπε ότι τη Δευτέρα θα είναι η πρώτη φορά μετά από 29 χρόνια που θα διαβεί την πόρτα στο «Σπίτι του λαού», στον Περισσό, για τη συνάντησή του με τον Δημήτρη Κουτσούμπα, ενώ την Τρίτη αναμένεται η συνάντηση με τη Φώφη Γεννηματά.
Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου