Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

Συρία: Άγρια λεηλασία του Αφρίν από τους Τούρκους στρατιώτες (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Συρία: Άγρια λεηλασία του Αφρίν από τους Τούρκους στρατιώτες (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)


Police-Voice blog ➤
Σύροι αντάρτες που πολέμησαν στο πλευρό της Τουρκίας στον κουρδικό θύλακα της Αφρίν άρχισαν να λεηλατούν την πόλη, λίγες ώρες αφότου την έθεσαν υπό τον πλήρη έλεγχό τους, όπως αναφέρουν ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου και πληγές της μη κυβερνητικής οργάνωσης Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Συριακού Παρατηρητηρίου Σύροι μαχητές λεηλάτησαν ιδιωτικές περιουσίες, σπίτια και καταστήματα, ενώ παράλληλα έκλεψαν γεωργικά μηχανήματα και εργαλεία από χωριά γύρω από την πόλη Αφρίν.
Λεηλασίες παρατηρήθηκαν επίσης σε πολιτικά γραφεία και στρατιωτικές εγκαταστάσεις.
Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου ανέφεραν ότι οι δράστες έβαλαν τα κλοπιμαία σε αυτοκίνητα και φορτηγάκια και απομακρύνθηκαν από το σημείο.
πλιάτσικο - Αφρίν - Σύριοι αντάρτες
Επίσης, χθες οι τουρκικές δυνάμεις και οι Σύροι σύμμαχοί τους προκάλεσαν ζημιές και έριξαν ένα άγαλμα που συνδέεται με την κουρδική παράδοση και τον πολιτισμό στο κέντρο της πόλης Αφρίν, ανακοίνωσε ομάδα των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων των οποίων ηγούνται οι Κούρδοι στο Whatsapp, επικαλούμενη κέντρο ενημέρωσης στην Αφρίν.
πλιάτσικο - Αφρίν - Σύριοι αντάρτες
Το άγαλμα αυτό ήταν του σιδηρουργού Κάβα, κεντρικού ήρωα της ιστορίας των Κούρδων για τη γιορτή του Νεβρόζ, του κουρδικού Νέου Έτους.
Στην ανακοίνωση στο Whatsapp υπογραμμίζεται ότι αυτή ήταν «η πρώτη κατάφωρη παραβίαση του πολιτισμού και της ιστορίας του κουρδικού λαού από την ώρα που καταλήφθηκε η Αφρίν».

Νεκροί από έκρηξη βόμβας

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το τουρκικό κρατικό πρακτορείο Anadolu μια βόμβα εξερράγη στη διάρκεια της νύκτας σε τετραώροφο κτίριο στο Αφρίν με αποτέλεσμα να σκοτωθούν επτά άμαχοι και τέσσερα μέλη του Ελεύθερου Συριακού Στρατού.
Όπως μετέδωσε το Anadolu, η βόμβα, την οποία είχαν τοποθετήσει τρομοκράτες, εξερράγη την ώρα που Σύροι μαχητές διεξήγαγαν έρευνα στο κτίριο. Από την έκρηξη δημιουργήθηκε κρατήρας βάθους τεσσάρων μέτρων και προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές στα παρακείμενα κτίρια και οχήματα.
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου