Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

Θα τους κάψουμε ?? Ψάχνει μεγάλο μπελά η Τουρκία με νέα NAVTEX 438/18 στο Καστελόριζο. Ελάτε και θα φάτε καλά «τουρκοι»

Θα τους κάψουμε ??  Ψάχνει μεγάλο μπελά η Τουρκία με νέα NAVTEX 438/18 στο Καστελόριζο. Ελάτε και θα φάτε καλά «τουρκοι»


Police-Voice blog ➤
«Μπαρούτι» μυρίζει η κατάσταση στο Αιγαίο, καθώς την Παρασκευή η Τουρκία εξέδωσε μια νέα παράνομη ναυτική οδηγία προς ναυτιλλόμενους (NAVTEX), με την οποία δεσμεύουν και αποκλείουν, για πολλοστή φορά, τη θαλάσσια περιοχή νότια του Καστελόριζου, προκειμένου οι ένοπλες δυνάμεις της γείτονος να πραγματοποιήσουν άσκηση με πραγματικά πυρά.
Ειδικότερα, με τη NAVTEX 438/18 οι Τούρκοι αποκλείουν με το «έτσι θέλω» για τις 02/04/2018 ολόκληρη την περιοχή νότια του Καστελλόριζου, η οποία βρίσκεται εντός του FIR Αθηνών και της περιοχής ελληνικής ευθύνης για Έρευνα και Διάσωση (SRR), αλλά και την περιοχή που η ευθύνη για έκδοση NAVTEX ανήκει στη χώρα μας.
Όπως καθίσταται φανερό, οι γείτονες εμφανίζονται ιδιαίτερα ενοχλημένοι, στον απόηχο της απολύτως επιτυχημένης στρατιωτικής άσκησης «Πυρπολητής» που διενήργησαν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις στα Δωδεκάνησα και επιχειρούν τώρα να… απαντήσουν, «καταλαμβάνοντας» με τα σκάφη τους περιοχές, οι οποίες βρίσκονται εντός της ελληνικής ζώνης ευθύνης.
Δυστυχώς, η Άγκυρα και το καθεστώς Ερντογάν επιδιώκουν με κάθε τρόπο να στήσουν σκηνικό νέου «θερμού» επεισοδίου, εμμένοντας σε μια ακραία κι εξαιρετικά επικίνδυνη ρητορική αμφισβητήσεων απέναντι στα κυριαρχικά δικαιώματα και κεκτημένα της Ελλάδας.
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου