Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Πέμπτη 5 Απριλίου 2018

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ!..ΕΒΑΛΑΝ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ(;) 4 ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΟ ΕΣΚΙ ΣΕΧΙΡ! ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ!

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ!..ΕΒΑΛΑΝ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ(;) 4 ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΟ ΕΣΚΙ ΣΕΧΙΡ! ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ!


Police-Voice blog ➤
Τέσσερις νεκροί από πυροβολισμούς σε πανεπιστήμιο της Τουρκίας
Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν από πυρά στο Πανεπιστήμιο Osmangazi στη επαρχία του Εσκί Σεχίρ στην Τουρκία, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.
Ο δράστης της επίθεσης, ερευνητής του πανεπιστημίου, άνοιξε πυρ και σκότωσε τον βοηθό κοσμήτορα, τον γραμματέα της σχολής, έναν λέκτορα και ένα μέλος του προσωπικού του πανεπιστημίου, σύμφωνα με το πρακτορείο, που αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Ο δράστης συνελήφθη από την αστυνομία και μεταφέρθηκε στο αρχηγείο της αστυνομίας της επαρχίας, σύμφωνα με το CNN Turk.
Τεράστια φωτιά σε νοσοκομείο στην Κωνσταντινούπολη
Μεγάλη φωτιά ξέσπασε σε πολυώροφο νοσοκομείο στην Κωνσταντινούπολη. Συγκεκριμένα, στις φλόγες έχει τυλιχθεί το Ερευνητικό Νοσοκομείο Τακσίμ στην περιοχή Gaziosmanpaşa.
Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής έσπευσαν στο σημείο. Λίγες ώρες αργότερα, τα τουρκικά μέσα μετέδωσαν ότι η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο.
Η πυρκαγιά φέρεται να ξέσπασε στην οροφή και στη συνέχεια να εξαπλώθηκε στους κάτω ορόφους. Το νοσοκομείο εκκενώθηκε, ενώ μεταφέρθηκαν εσπευσμένα έξω ακόμα και ασθενείς με φορεία, ενώ εκκενώθηκε και η ΜΕΘ.
Η πυρκαγιά σημειώθηκε σε πτέρυγα του νοσοκομείου που ήταν υπό κατασκευή.
Όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες, λίγα λεπτά μετά το ξέσπασμα της φωτιάς, ακούστηκε μία έκρηξη από το εσωτερικό του νοσοκομείου.
Το τηλεοπτικό δίκτυο NTV μεταδίδει ότι τα κτίρια που βρίσκονται κοντά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, εκκενώνονται και ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με τις φλόγες.
Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.
Ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας, Ahmet Demircan, ενημέρωσε τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Στο νοσοκομείο είχε επίσης ξεσπάσει φωτιά το 2011, όταν βρισκόταν υπό κατασκευή. Τότε όλα είχαν τεθεί υπό έλεγχο σε τρεις ώρες.
Υπενθυμίζουμε – Ιούλιος 2016
Θεωρίες συνωμοσίας για το πραξικόπημα στην Τουρκία: Οι πράκτορες της CIA και ο Αμερικανός στρατηγός
Η αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία χρηματοδοτήθηκε από την CIA και τη διεύθυνε ένας Αμερικανός στρατηγός εν αποστρατεία, μέσω Αφγανιστάν.
Αυτή είναι μία από τις θεωρίες συνωμοσίας που κυκλοφορούν στην Τουρκία για τα γεγονότα της της 15ης Ιουλίου. Τα παραπάνω έγραψε μία φιλοκυβερνητική εφημερίδα στην Τουρκία. Αλλο δημοσίευμα αναφέρει ότι πράκτορες της CIA χρησιμοποίησαν ένα ξενοδοχείο σε νησί ανοιχτά της Κωνσταντινούπολης, ως κέντρο για το σχέδιο του πραξικοπήματος.
Οι Τούρκοι καταφεύγουν σε θεωρίες συνωμοσίες για το ποιος βοήθησε στην ενορχήστρωση της αποτυχημένης απόπειρας ανατροπής της κυβέρνησης, αναφέρει το Reuters. Και οι ΗΠΑ, σύμμαχος της χώρας στο ΝΑΤΟ που όμως παραδοσιακά εγείρει υποψίες, είναι στην κορυφή αυτής της λίστας.
«Αυτός ο άνδρας διηύθυνε το πραξικόπημα», γράφει στο πρωτοσέλιδό της η φιλοκυβερνητική Yeni Safak, δημοσιεύοντας τη φωτογραφία του Αμερικανού στρατηγού εν αποστρατεία Τζον Κάμπελ. Ηταν ο τελευταίος διοικητής των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν και πριν από αυτό υπήρξε το νο2 του γενικού επιτελείου στρατού των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το αποτυχημένο πραξικόπημα χρηματοδοτήθηκε από την CIA, Μέσω της τράπεζας United Bank for Africa της Νιγηρίας. Ακόμη αναφέρει ότι δύο Τούρκοι στρατηγοί με βάση το Αφγανιστάν συνελήφθησαν στο Ντουμπάι την Τρίτη και ήταν μέλη της ομάδας των συνωμοτών που είχε συγκροτήσει ο Κάμπελ.
Η τράπεζα της Νιγηρίας αρνήθηκε σήμερα, Τετάρτη, οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση, σχολιάζοντας ότι οι κατηγορίες είναι «ξεκάθαρα ψευδείς». Από την πλευρά του, ο Κάμπελ δήλωσε στην Wall Street Journal ότι οι κατηγορίες είναι «απόλυτα γελοίες» και η Ουάσιγκτον έχει απορρίψει τους ισχυρισμούς για αμερικανική εμπλοκή, χαρακτηρίζοντάς τους παράλογους.
Μία εφημερίδα δημοσίευσε φωτογραφία ξενοδοχείου, όπου υποτίθεται ότι ήταν το νευραλγικό κέντρο των πρακτόρων της CIA, που βοήθησαν στην απόπειρα πραξικοπήματος. «Η CIA δούλευε σε αυτό το ξενοδοχείο εκείνη τη νύχτα», ήταν ο τίτλος της φιλοκυβερνητικής Sabah, πάνω από τη φωτογραφία του Splendid Hotel, στην Πρίγκηπο.
Για τους οπαδούς του Ταγίπ Ερντογάν, η προφανής απροθυμία των ΗΠΑ να εκδώσουν τον Φετουλάχ Γκιουλέν- τον οποίο κατηγορεί η τουρκική κυβέρνηση για την απόπειρα πραξικοπήματος- αποτελεί μία ακόμη απόδειξη για την εμπλοκή της Ουάσιγκτον σε αυτήν.
«Ξέρω ότι οι ΗΠΑ έχουν βάλει το χέρι τους σε αυτό. Ξέρω ότι είναι ένα παιχνίδι από τις ΗΠΑ, το Ισραήλ και τη Μ. Βρετανία», δήλωσε στο Reuters ο Αχμέτ Ντεμιρτσί, ένας από τους δεκάδες ανθρώπους που συγκεντρώνονται κάθε νύχτα έξω από το προεδρικό παλάτι, μετά από τις 15 Ιουλίου, δείχνοντας τη συμπαράστασή τους στον Ερντογάν. «Αυτός ο άτιμος, ο Φετουλάχ Γκιουλέν, είναι πιόνι τους», συμπλήρωσε.
«Γιατί δεν τον παραδίδουν; Ο Γκιουλέν ζει εκεί. Δεν πιστεύετε ότι αυτό είναι μία προφανής ένδειξη; Αυτή την εντύπωση έχει ο κόσμος», είπε άλλος υποστηρικτής του Ερντογάν, έξω από το παλάτι, ο Αϊχάν Ονκιμπάρ. «Γιατί ζει στις ΗΠΑ; Αυτές είναι λεπτομέρειες που τις προσέχουμε», πρόσθεσε.
Μεγαλύτεροι σε ηλικία Τούρκοι θυμούνται παλιά πραξικοπήματα. Για πολλούς, υπάρχουν αποδείξεις ότι οι ΗΠΑ στήριξαν το πραξικόπημα του 1980, στο αποκορύφωμα του Ψυχρού Πολέμου, επικαλούμενοι αναφορές ότι ο σταθμάρχης της CIA στην Αγκυρα έστειλε στην Ουάσιγκτον το μήνυμα «τα αγόρια μας το έκαναν».
 Νοέμβριος 2017
Πρώην CIA: «Οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να εγκαταλείψουν τους Κούρδους» παρά τις φωνές της Τουρκίας
Ο πρώην αξιωματούχος της CIA και των υπηρεσιών πληροφοριών του αμερικανικού στρατού, Φίλιπ Γκιράλντι, μιλώντας στο ρωσικό Sputnik εξέφρασε την άποψη ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα διατηρήσουν τις βάσεις τους στη Συρία, στα εδάφη που ελέγχουν οι Κούρδοι και οι σύμμαχοί τους και θα συνεχίζουν να εξοπλίζουν τις κουρδικές δυνάμεις παρά τα όσα λέγονται, ότι θα σταματήσουν να υποστηρίζουν ένοπλες οργανώσεις στην εμπόλεμη χώρα.
«Η αμερικανική παρουσία στη Συρία δεν θα φύγει», είπε την Τρίτη ο Γκιράλντι. «Οι Τούρκοι ισχυρίζονται ότι υπάρχουν αυτή τη στιγμή 13 αμερικανικές βάσεις στη χώρα, ορισμένες από τις οποίες φαίνεται να είναι μόνιμες».
Οι Αμερικανοί, λέει ο Γκιράλντι, είναι αποφασισμένοι να παραμείνουν στη Συρία με σημαντική στρατιωτική παρουσία για να εξασφαλίσουν την επιρροή τους στις διαπραγματεύσεις για την ειρήνευση στη χώρα μετά από έξι χρόνια πολέμου.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ελαχιστοποιήσουν την υποστήριξή τους σε ορισμένες ένοπλες οργανώσεις που αποδείχτηκαν άχρηστες ή απέτυχαν να κερδίσουν λαϊκή υποστήριξη.
Όμως δεν θα εγκαταλείψουν με τίποτα τους Κούρδους, που απολαμβάνουν ισχυρή υποστήριξη στο Κογκρέσο και στα αμερικανικά ΜΜΕ.
«Θα βρουν άλλους τρόπους να εξοπλίζουν τους Κούρδους ώστε να μην εξοργίζουν την Τουρκία».
Πάντως, παρά τους ισχυρισμούς Ερντογάν ότι οι Αμερικανοί δήθεν δεσμεύτηκαν να πάψουν την υποστήριξη των Κούρδων, ο ανεφοδιασμός και εξοπλισμός τους συνεχίζεται κανονικά.
Μόλις πριν λίγες ημέρες εκατοντάδες φορτηγά με όπλα και εφόδια έφτασαν στις κουρδικές γραμμές που μάχονται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στην επαρχία Ντέιρ Αλ Ζουρ της ανατολικής Συρίας.
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου