Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ απάντηση Ερντογάν σε Τσίπρα: Νέες απειλές Ερντογάν: Μπορούμε να «χτυπήσουμε» ανά πάσα στιγμή!

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ απάντηση Ερντογάν σε Τσίπρα: Νέες απειλές Ερντογάν: Μπορούμε να «χτυπήσουμε» ανά πάσα στιγμή!


Police-Voice blog ➤

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ απάντηση Ερντογάν σε Τσίπρα: Επικαλείσαι το κράτους δικαίου όποτε σε βολεύει!


Πυρά κατά του ελληνικής κυβέρνησης εξαπέλυσε τη Δευτέρα το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, με αφορμή την ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού «πως η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου το ποίο έχει Πρωθυπουργό και όχι Σουλτάνο».
Η Άγκυρα κατηγορεί την ελληνική κυβέρνηση ότι «ρίχνει το επίπεδο», ισχυριζόμενη ότι η Ελλάδα επικαλείται το κράτος δικαίου όποτε τη βολεύει.
Είχαν προηγηθεί δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τις οποίες κατηγόρησε εκ νέου τον κ. Τσίπρα ότι τον είχε διαβεβαιώσει πως σε 10-15 ημέρες θα κανόνιζε την επιστροφή των οχτώ τούρκων στρατιωτικών σε τουρκικό έδαφος. «Πέρασαν μήνες, πέρασαν χρόνια και ακόμη να το κανονίσει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο τούρκος πρόεδρος από την Αντιόχεια.
H ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ αναλυτικά
«Οι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποιήθηκαν σε χθεσινή ανακοίνωση καταδεικνύουν ότι οι ελληνικές αρχές κάνουν χρήση χαρακτηρισμών που ρίχνουν το επίπεδο. Καταδικάζουμε αυτές τις εκφράσεις που δεν αρμόζουν σε σοβαρό κράτος.
»Είναι επίσης γνωστό από την πρόσφατη ιστορία ότι η Ελλάδα επικαλείται τις αρχές του κράτους δικαίου και άλλες φορές, όμως αυτή την αρχή την αγνοεί, και δεν εφαρμόζει τις αποφάσεις που λαμβάνονται εκ μέρους των διεθνών δικαστηρίων».

Νέες απειλές Ερντογάν: Μπορούμε να «χτυπήσουμε» ανά πάσα στιγμή!


«Δεν θα ζητήσουμε την άδεια ξένων χωρών για τις επιχειρήσεις μας κατά του ΡΚΚ», τόνισε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στα εγκαίνια νέων σχολείων στην Κωνσταντινούπολη.
Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν: «Η Τουρκία μπορεί να διεξάγει επιχειρήσεις κατά τρομοκρατικών ομάδων, χωρίς την έγκριση ξένων χωρών. Αυτές τις μέρες, η Τουρκία βρίσκει τρομοκρατικές οργανώσεις έξω από τα σύνορά της και μπαίνει στις βάσεις τους. Προσπαθούν να ξεφύγουν, αλλά τους πιέζουμε. Δεν περιμένουμε την έγκριση κανενός για αυτές τις ενέργειες
Συνάντηση Κορυφής για τη Συρία
Ο Ερντογάν θα έχει συνάντηση κορυφής με τους προέδρους της Ρωσίας και του Ιράν, Βλαντίμιρ Πούτιν και Χασάβ Ροχανί, που θα πραγματοποιηθεί στην Άγκυρα. Εκεί, θα παρουσιάσουν την κοινή τους θέση για την κατάσταση στην Συρία. Οι τρεις ηγέτες «.. θα υπογραμμίσουν την υποστήριξη τους προς την κυριαρχία, ανεξαρτησία και εδαφική ακεραιότητα της Συρίας», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο σύμβουλος του ρώσου προέδρου Γιούρι Ουσακόφ.
Ο Ουσακόφ επεσήμανε ότι και οι τρεις χώρες είναι σύμφωνες στο ότι η συριακή κρίση μπορεί να επιλυθεί με πολιτικά μέσα και πως τον τελικό λόγο πρέπει να τον έχουν οι Σύριοι, ενώ ο ρόλος της διεθνούς κοινότητας είναι να συμβάλλει στο να επιτευχθεί συναίνεση.
Μεταξύ άλλων, είπε ο Ουσακόφ, θα συζητηθεί η προώθηση της συνταγματικής μεταρρύθμισης στην Συρία, όπως και ότι οι τρείς χώρες θα συμβάλλουν ούτως ώστε στην αρμόδια συνταγματική επιτροπή να εκπροσωπηθούν όλα τα τμήματα της συριακής κοινωνίας.



Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου