Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

Τι φοβούνται στην Ελλάδα από τις πολεμικές ιαχές στο Αιγαίο ! Γιατι είμαστε σε πορτοκαλί συναγερμό».

Τι φοβούνται στην Ελλάδα από τις πολεμικές ιαχές στο Αιγαίο ! Γιατι είμαστε σε πορτοκαλί συναγερμό».


Police-Voice blog ➤
Μεγάλη ξένη εταιρεία με ισχυρή παρουσία στην Ελλάδα ζητά προ ημερών να μισθώσει για κάποιες ημέρες τον αεροδιάδρομο στο Τατόι για κάποια εκδήλωση. Το έχουν ξανακάνει πολλάκις κι άλλες εταιρείες χωρίς πρόβλημα.
Η απάντηση που πήραν ήταν του στυλ: «Λυπόμαστε, δεν μπορούμε να σας δώσουμε την παρούσα χρονική στιγμή την πίστα διότι είμαστε σε πορτοκαλί συναγερμό».
Είναι μόνο ένα περιστατικό από τα πολλά που επιβεβαιώνουν ότι οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις είναι σε αυξημένη επιφυλακή, φοβούμενες κλιμάκωση των προκλήσεων από την πλευρά της Τουρκίας. Και ίσως κάποιο «επεισόδιο» τις άγιες αυτές ημέρες του Πάσχα, ίσως και λίγο αργότερα.
Μέσα στο Σαββατοκύριακο αυτό που κυριάρχησε ήταν δυστυχώς η «αναβάθμιση» των τουρκικών διεκδικήσεων και προκλήσεων. Αφενός με το να θεωρεί πλέον τουρκικό έδαφος τα Ιμια. Δεν είναι πλέον «γκρίζα» ζώνη για τους Τούρκους οι βραχονησίδες αλλά θεωρούν ότι είναι κυρίαρχοι, επομένως δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα να κάνουν και… απόβαση.
Το μήνυμα που έστειλαν στην Αθήνα ήταν ότι οι «γκρίζες» περιοχές στο Αιγαίο μπορούν εύκολα να κοκκινίσουν, γεγονός ιδιαίτερα επικίνδυνο για ένα «θερμό» επεισόδιο.
Οι ιαχές πολέμου συνεχίστηκαν αφετέρου με την εμφάνιση Ερντογάν με στολή παραλλαγής και τα όσα είπε για τους 8 Τούρκους αξιωματικούς που τους έβαλε στην ίδια ζυγαριά με τους Ελληνες αιχμαλώτους της Αδριανούπολης.
Η ελληνική πλευρά ασφαλώς σήκωσε το γάντι με ψυχραιμία και σοβαρότητα και χωρίς τις ακραίες κραυγές και τα εθνικιστικά παραληρήματα του υπουργού Αμυνας. Η απάντηση του Μαξίμου για την «υπόσχεση» Τσίπρα για την έκδοση των «8» και το μήνυμα Παυλόπουλου ότι δεν θα παραχωρηθεί ούτε σπιθαμή γης, ήταν μια αυτονόητη πράξη.
Το ερώτημα, όμως, που θέτουν διπλωματικές πηγές είναι πόσο μπορεί να αντέξει η Ελλάδα τις πολεμικές προκλήσεις στο Αιγαίο. «Τις πολεμικές ιαχές του Σουλτάνου και των γκρίζων λύκων τις αντέχουμε και μπορούμε να τις αποκρούσουμε. Αλλά τι θα συμβεί σε περίπτωση νέας προσπάθειας εμβολισμού ελληνικού σκάφους; Τι θα συμβεί σε ένα νέο επεισόδιο στα σύνορα; Την αντίδραση των Ελλήνων στρατιωτών κανείς δε μπορεί να την προβλέψει, ειδικά τώρα που τα πνεύματα είναι ιδιαίτερα τεταμένα», λένε οι ίδιες πηγές.
Αυτό ακριβώς φοβάται και ο Αμερικανός πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ όταν λέει ότι μπορεί να συμβεί «θερμό» επεισόδιο καθώς έχουν συγκεντρωθεί πολεμικές μηχανές στο Αιγαίο. Και σίγουρα γνωρίζει ο ίδιος ότι τα νεύρα είναι τεντωμένα και μια σπίθα μπορεί να ανάψει μια φωτιά που θα πάρει διαστάσεις.
Από την άλλη, στην ελληνική κυβέρνηση γνωρίζουν ότι αυτή τη στιγμή το νούμερο ένα θέμα που αντιμετωπίζουν οι Ελληνες πολίτες δεν είναι τα οικονομικά και η καθημερινότητα. Ρωτούν συνεχώς και φοβούνται μια ρήξη με την Τουρκία. Και η εικόνα μιας χώρας σε κατάσταση πολέμου ασφαλώς δεν βοηθά στην προσπάθεια εξόδου από την οικονομική κρίση και την προσέλκυση τουριστών και βεβαίως επενδυτών.
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου