Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ ! ! ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ: ΜΕ ΙΑΧΕΣ «Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΕΙ» ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΔΡΑΣΗ Ο «ΠΟΡΘΗΤΗΣ» – ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ «ΟΡΟΥΤΣ ΡΕΙΣ» ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ ! ! ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ: ΜΕ ΙΑΧΕΣ «Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΕΙ»


Police-Voice blog ➤
Με πολεμικές ιαχές, «η Ελλάδα δεν θα γλιτώσει» οι Τούρκοι ξεκίνησαν πλέον τις τελικές προετοιμασίες για ενεργοποίηση του «Πορθητή» ενώ το «Μπαρμπαρός βρίσκεται για τέταρτο μήνα ανοιχτά του ακρωτηρίου του Αποστόλου Ανδρέα. Στις κινήσεις αυτοί οι Τούρκοι προσθέτουν και το σεισμογραφικό «Ορούτς Ρέις», που αναμένεται να κατέβει προς Κύπρο.
Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες και στοιχεία που δημοσιεύουν τεχνικά στελέχη της Τουρκικής Ανώνυμης Εταιρείας Πετρελαίου (TPAO) αλλά και του γεωτρύπανου, η Τουρκία έχει επεξεργαστεί και προετοιμαστεί μέχρι τώρα για δύο γεωτρήσεις.
Σύμφωνα με πηγές, επιδιώκεται ημερομηνία έναρξης της πρώτης γεώτρησης λίγο πριν τις εκλογές στην Τουρκία, με τις εκλογές να αποτελούν και την αιτία ενδεχόμενων εκπλήξεων ως προς τη δραστηριότητα του τουρκικού γεωτρύπανου, λόγω του απρόβλεπτου της πολιτικής συμπεριφοράς του Ερντογάν.
Απέναντι από τις βόρειες ακτές της Κύπρου, προχωρούν οι ετοιμασίες για την πρώτη γεώτρηση της Τουρκίας με το υπό τουρκική σημαία γεωτρύπανο «Fatih», το οποίο χθες από το αγκυροβόλιο της Αττάλειας, μετακινήθηκε εντός τους λιμανιού της πόλης όπου και έδεσε -ήταν μια διαδικασία ιδιαίτερα δύσκολη, αφού το μήκος του σκάφους-γεωτρύπανου, είναι μεγάλο σε σχέση με το μέγεθος των προβλήτων του λιμανιού.
Χρειάστηκαν πέντε ρυμουλκά και δύο σκάφη-πιλότοι, ώστε να μπει και να δέσει καλύπτοντας εξ ολοκλήρου τη μία εκ των δύο προβλήτων του λιμανιού της Αττάλειας.
Τα βοηθητικά σκάφη βρίσκονται σε διπλανό λιμάνι-μαρίνα.
Όπως αποκάλυψε ο «Φιλελεύθερος», ο πρώτος στόχος που θα επιχειρήσει το τουρκικό γεωτρύπανο είναι ο «Alanya-1», ανοικτά του θερέτρου Αλάνια, που όπως όλα μέχρι στιγμής δείχνουν, σε αυτό το στάδιο, δεν παραβιάζει τα νόμιμα δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας ή της Ελλάδας.
Ωστόσο, για όλες τις πλευρές, που παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις, οι αλλαγές ή το ενδεχόμενο ο Ερντογάν να αξιοποιήσει το γεωτρύπανο και για προεκλογικούς λόγους, είναι ανοικτό. Και αυτό είναι το πιο σημαντικό γιατί κύριος στόχος είναι η «εξαφάνιση» του Καστελορίζου.
Στο μεταξύ, ενώ το «Μπαρμπαρός» συνεχίζει για τέταρτο μήνα να επιχειρεί στα ανοικτά του ακρωτηρίου του Αποστόλου Αντρέα, είναι ανοικτό το ενδεχόμενο να δούμε τους επόμενους μήνες έκταση των τουρκικών προκλήσεων.
Αυτό θα συμβεί με την έλευση στην ευρύτερη περιοχή και του δεύτερου τουρκικού σεισμογραφικού, του «Ορούτς Ρέις», που ανήκει στη διεύθυνση Γεωλογικής Επισκόπησης της Τουρκίας από το 2017 και ολοκλήρωσε το πρώτο του πρόγραμμα στη Μαύρη Θάλασσα και βρίσκεται σε αναμονή για οδηγίες.
Σύσσωμη η τουρκική αντιπολίτευση σπρώχνει τον Ρ.Τ.Ερντογάν σε πολεμικό επεισόδιο με την Ελλάδα. Μπαχτσελί: Η Ελλάδα σχεδιάζει εισβολή στην Τουρκία – «Η Ελλάδα δεν πρόκειται να γλιτώσει»
Τη σκυτάλη των κατηγοριών κατά της Ελλάδας πήρε την Πέμπτη ο ηγέτης των εθνικιστών Γκρίζων Λύκων στην Τουρκία, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο οποίος σε έναν «πύρινο λόγο, έκανε λόγο για «άτιμη προδοσία» και για εχθρότητα της Ελλάδας απέναντι στην Τουρκία.
Έφτασε δε να υποστηρίξει ότι η Ελλάδα μαζί με την οργάνωση του ιμάμη Γκιουλέν έχουν σχέδιο να εισβάλλουν στην Τουρκία και στα νησιά του Αιγαίου
Ο Μπαχτσελί χαρακτήρισε την απόφαση για την απελευθέρωση των 8 Τούρκων στρατιωτικών, ως άτιμη προδοσία κατά της Τουρκίας:
«Αυτό δεν είναι μία άτιμη προδοσία; Αυτό δεν μετράει ως έχθρα απέναντί μας; Ποια δημοκρατία; Ποια ανθρώπινα δικαιώματα;», αναρωτήθηκε ο Γκρίζος Λύκος.
«Η Ελλάδα που προστατεύει γκιουλενιστές «παίζει» με τα όρια της Τουρκίας.
»Οι τελευταίες εξελίξεις δείχνουν ότι οι γκιουλενιστές και η Ελλάδα σχεδιάζουν να εισβάλλουν στην Τουρκία. Στα δικά μας μάτια είναι το ίδιο.
»Το να υποθάλπει (η Ελλάδα) και να υποστηρίζει τρομοκράτες, καταστρέφει τις ανθρώπινες αξίες, υποβαθμίζει τους κανόνες καλής γειτονίας», δήλωσε ο εταίρος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις προεδρικές εκλογές της 24ης Ιουνίου.
Στη συνέχεια ο Μπαχτσελί προειδοποίησε ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να γλιτώσει.
«H Ελλάδα δεν πρόκειται να γλιτώσει. Η Ελλάδα που επιχειρεί να εισβάλλει στα νησιά του Αιγαίου, δεν πρέπει να παίζει με τα όρια της Τουρκίας περισσότερο», είπε αναφερόμενος προφανώς στα ελληνικά νησιά που η Τουρκία θεωρεί δικά της υπό «ελληνική κατοχή».
Από πλευρά της, η -επίσης εθνικίστρια- πρώην συνεργάτιδα του Μπαχτσελί και αρχηγός του Καλού Κόμματος (Iyi Parti), Μεράλ Ακσενέρ, υποσχέθηκε:
«Αν κερδίσω (τις εκλογές) θα πάω στην Κύπρο, την καρδιά της Τουρκίας, και σε 1 από τα 18 νησιά που παραχώρησε ο Ερντογάν στην Ελλάδα».

Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου