Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

ΘΑ ΣΟΥ ΠΑΓΩΣΕΙ ΤΟ ΑΙΜΑ! Επιτέλους, κύριε πρωθυπουργέ… «σκάστε!». Πρεπε να το διαβάσεις

ΘΑ ΣΟΥ ΠΑΓΩΣΕΙ ΤΟ ΑΙΜΑ! Επιτέλους, κύριε πρωθυπουργέ… «σκάστε!». Πρεπε να το διαβάσεις


Police-Voice blog ➤
Του Θοδωρή Γιάνναρου
Την… πολιτική ευθύνη για τις πυρκαγιές ανέλαβε ο πρωθυπουργός, που μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο, αφού την πήρε πάνω του, επεσήμανε ότι θα εκπονηθεί… ένα εθνικό σχέδιο στο οποίο κάλεσε να συμμετάσχουν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Δεν είπε, βέβαια, πως χρειάστηκαν οι τριάντα πνιγμένοι της Μάνδρας και οι 87 μέχρι τώρα καμμένοι στο Μάτι για να ξυπνήσει… Αλήθεια, με ποιον ακριβώς τρόπο ανέλαβε την πολιτική ευθύνη, μιας και ακόμα ξεκουράζει το κουρασμένο του, απ’ την επίπονη πυρόσβεση, κορμί του στη δερμάτινη πολυθρόνα του Μαξίμου… ζητώντας με διαγγέλματα και λυπημένα μάτια σεβασμό στη μνήμη των αδικοχαμένων, ξεχνώντας ν’ αναφέρει από ποιους το ζητά…
Αλήθεια, κύριε πρωθυπουργέ μας, ποιοι ανέλαβαν ευθύνες, για να μην αποδράσουν όπως είπατε;
Αναφέρατε πως ήρθατε στην εξουσία, για να μη διαιωνίζονται τα λάθη των άλλων! Μάλιστα!…
Επιτρέψτε μου να σας θυμίσω κάτι, αγαπητέ Αλέξη Τσίπρα: «Είχαν κάνει κατάληψη της ακτής χωρίς να εφαρμόζουν τους νόμους», κατηγόρησε ο κολλητός σας, ο Πάνος Καμμένος, τους νεκρούς!
Κι όμως, κύριε πρωθυπουργέ: το Προεδρικό Διάταγμα της 24ης Μαρτίου 2017 με φαρδιά πλατιά υπογραφή τού τότε υπουργού σας του Περιβάλλοντος, Γιώργου Σταθάκη, ενέκρινε το πολεοδομικό σχέδιο στο Κόκκινο Λιμανάκι! Ποιος κοροϊδεύει ποιον, κύριε πρωθυπουργέ;
Και έτσι λοιπόν, μας απαντήθηκαν… με ειλικρίνεια, όλα τα ερωτήματα και εμείς βλέπουμε πλέον τα πράγματα με άλλο μάτι και ηρεμούμε:
-Ανέλαβε την πολιτική ευθύνη ο Αλέξης Τσίπρας και οι ψυχές των 87 μέχρι τώρα νεκρών βρήκαν τη θέση τους στον παράδεισο. Οι συγγενείς τους γαλήνεψαν και αισθάνθηκαν δικαιωμένοι.
-Ανέλαβε την πολιτική ευθύνη ο Αλέξης Τσίπρας και οι καπνισμένες πέτρες άρχισαν να ασπρίζουν και τα γκρεμισμένα σπίτια να ξαναχτίζονται.
-Ανέλαβε την πολιτική ευθύνη ο Αλέξης Τσίπρας και τα καμμένα δέντρα άρχισαν να πετούν φυλλαράκια, τα λουλούδια να ανθίζουν, και η γης να πρασινίζει.
-Ανέλαβε την πολιτική ευθύνη ο Αλέξης Τσίπρας και η Ανατολική Αττική ξανάγινε ένας παράδεισος, μια όαση – το αγαπημένο θέρετρο των Αθηναίων.
-Κυρίως βέβαια, ανέλαβε την πολιτική ευθύνη ο Αλέξης Τσίπρας και ο «αλάνθαστος» συνταγματάρχης των τανκς, κος Τόσκας, ανάσανε ανακουφισμένος. Το ίδιο κι οι αρχηγοί της αστυνομίας και της πυροσβεστικής.
-Ανέλαβε την πολιτική ευθύνη ο Αλέξης Τσίπρας και αυτή ακόμα η Ρένα η Δούρου αισθάνθηκε πως μπορεί να βγει πια από την κρυψώνα της στα έγκατα των Αττικών υπονόμων… έγραψε ο φίλος μου ο Γιώργος Σακκελίων.
Για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα «πολιτική ευθύνη» είναι μην και χάσει την καρέκλα της εξουσίας. Η παραίτηση για τα τραγικά σφάλματά του και την εγκληματική του αμέλεια θα ήταν για οποιονδήποτε άλλον «άνδρα», μονόδρομος, αλλά ο πρωθυπουργεύων μας έχει πλέον χάσει κάθε ίχνος πολιτικής, κοινωνικής «τσίπας», αλλά και της «τσίπας» εκείνης που χαρακτηρίζει τους ανθρώπους.
Ο πρωθυπουργός μας, μόλις ανέλαβε, λέει, την πολιτική ευθύνη… δηλαδή «καμία», όπως πρώην σύντροφοί του ανέφεραν…
Ανέλαβε μόνο εκείνη, ώστε κάποιοι Καρανίκες να μη χάσουν πρόωρα τη λατρεμένη και ακριβοπληρωμένη καρέκλα και τις παχυλές τους αμοιβές για να εκπονούν τις μελέτες που προανήγγειλε με στόμφο!
Επιτέλους, κύριε πρωθυπουργέ… «σκάστε!»
*Ο κ. Θοδωρής Γιάνναρος είναι Μοριακός Βιολόγος, τ. Διοικητής του Νοσοκομείου «Ελπίς”, & Μέλος του «Τομέα Υγείας” 
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου