Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Κυριακή 29 Ιουλίου 2018

Απίστευτη καταγγελία…Παπάς αρνείται να βαφτίσει παιδί πυρόπληκτης οικογένειας επειδή δεν μπορούν να τον… πληρώσουν

Απίστευτη καταγγελία…Παπάς αρνείται να βαφτίσει παιδί πυρόπληκτης οικογένειας επειδή δεν μπορούν να τον… πληρώσουν


Police-Voice blog ➤
οργή προκαλεί η άρνηση ιερέα να τελέσει προγραμματισμένη βάφτιση επειδή η οικογένεια του μωρού αδυνατεί να πληρώσει την εκκλησία, αφού έχασε τα πάντα από την πύρινη λαίλαπα.

Συγκεκριμένα, η εθελόντρια σε ανάρτησή της σημειώνει:
Στις 29 Ιουλίου πρόκειται να βαπτιστεί ένα αγοράκι στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στα Περιβολάκια Ραφήνας.
Δυστυχώς η οικογένεια του μικρού (γονείς, θείοι, παππούδες) που μένανε όλοι μαζί, έχασαν το μόνιμο σπίτι τους, όταν ξέσπασε πυρκαγιά στα Σκουφέικα Ραφήνας.
Η γιαγιά του πήγε και ενημέρωσε τον πάτερ Χ. (Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Περιβολάκια Ραφήνας) ότι δεν έχουν χρήματα ούτε για σιτιση-ένδυση και δεν μπορούνε να πληρώσουν την εκκλησία για την ήδη από καιρό προγραμματισμένη βάπτιση του εγγονού της, καθώς έχασαν όλα τους τα υπάρχοντα στις φωτιές. Ο πάτερ Χ., λοιπόν, ήταν ανένδοτος και της είπε να δώσει τα χρήματα η νονά. Μόλις τον ενημέρωσε ότι νονά θα είναι η θεία του παιδιού και ότι και εκείνη μαζί τους έμενε στο ίδιο σπίτι που κάηκε, της είπε να απευθυνθεί στον Δήμο, ώστε να της δώσει χρήματα και να τους τα δώσει για τη βάπτιση του εγγονού της ώστε «να πληρωθούν οι ψαλτες», όπως είπε!!!
Η γυναίκα βρέθηκε σε δύσκολη θέση και έτυχε να μιλήσει στις 28/7 το μεσημέρι σε μια κυρία που δουλεύει σε σούπερ μάρκετ της Ραφήνας (Γαλαξίας) και να της εξιστορήσει όλα όσα συνέβησαν.
Ας βρεθεί κάποιος πιο δυνατός από μένα, για να βοηθήσει την κατάσταση. Μαζί με εναν ακόμα εθελοντή πήγαμε και βρήκαμε την υπάλληλο του σούπερ μάρκετ, αφού μας ενημέρωσε για το γεγονός αυτό μια γυναίκα νωρίτερα που βρέθηκε μπροστά στη συζήτηση στο σούπερ μάρκετ κατά την καταγραφή ζημιών που κάναμε σε σπίτια στη Ραφήνα, ως εθελοντες.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΕ ΣΧΟΛΙΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ 

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ,ΠΕΡΙΒΟΛΑΚΙΑ ΡΑΦΗΝΑΣ:

Ήρθε εις γνώση μου καταγγελία από το site singleparent.gr ότι στο Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στα Περιβολάκια Ραφήνας,ακυρώθηκε βάπτιση διότι ο παπάς αρνήθηκε να βαπτίσει το παιδί χωρίς χρήματα. 


Δηλώνω ότι είμαι ο μόνος εφημέριος του Ναού και παρ'ότι δεν με αναφέρουν ονομαστικά,δίνω τις παρακάτω εξηγήσεις καθώς εννοούν εμένα. Διαμαρτύρομαι έντονα για όσα αναληθή και δυσφημιστικά λέγονται,γράφονται και πολλαπλασιάζονται ανεύθυνα. Δηλώνω επίσης,ότι στο Ναό μας πάντοτε τηρούμε την τακτική της Μητροπόλεως,η οποία συνιστά πάντοτε να μην ζητούμε "τυχερά". Όσοι γνωρίζουν καλά την ενορία μας μπορούν να μαρτυρίσουν πως ουδέποτε απαιτήσαμε τίποτα και από κανέναν,στα όσα μυστήρια έχουμε τελέσει στο Ναό μας. Αυτό μπορεί να επιβεβαιωθεί από το βιβλίο του Ναού μας,αφού πολλά μυστήρια έχουν τελεστεί χωρίς οικονομική προσφορά. 

Όταν συμπεριφερόμαστε με αυτόν τον τρόπο επί σειρά ετών,είναι παράλογο και εξωφρενικό να δεχόμαστε κατηγορίες ότι δεν τηρήσαμε αυτή την τακτική,στην συγκεκριμένη περίπτωση.
Γιατί άραγε δεν έχουμε ξαναδεχθεί,τόσα χρόνια,παρόμοια καταγγελία;
Ποιός λογικός άνθρωπος μπορεί να δεχθεί ότι συμπεριφερθήκαμε με αυτή τη σκληρότητα και αυτή την απανθρωπιά,σε ανθρώπους πληγωμένους και χτυπημένους από την συμφορά που έπνιξε τον τόπο μας;!


Είναι αντιφατική η κατηγορία απέναντι στην έμπρακτη συμπεριφορά μας,να κινητοποιούμε εθελοντές για συμπαράσταση και να παρακαλούμε ενορίτες μας να στηρίξουν ηθικά και οικονομικά τους πληγέντες. 


Στην ανώνυμη καταγγελία δεν αναφέρεται ονομαστικά ούτε ένα άτομο από την οικογένεια ή τους αναδόχους,οι οποίοι να βεβαιώνουν ότι μίλησαν μαζί μου. Τα αόριστα σχόλια ανθρώπων της γειτονιάς είναι συκοφαντικά.


Διαμαρτύρομαι για αυτή την επίθεση και για τα υβριστικά σχόλια που δέχθηκα σε προσωπικό επίπεδο. Θα μπορούσαν να με συναντήσουν και να ζητήσουν διευκρινήσεις για το συμβάν,πράγμα που ποτέ δεν συνέβη.


Η επίθεση που δέχθηκα διαδικτυακά ήταν ανώνυμη,αβάσιμη και συκοφαντική.
Με την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος μου και με παράπονο ότι δεν αναγνωρίζεται και η δική μου συμπόνια προς τους πληγέντες,καταγράφω επίσημα και υπεύθυνα τα όσα προανέφερα.


Δηλώνω εξίσου επίσημα και με σαφήνεια ότι ουδέποτε επικοινώνησε κάποιος συγγενής μαζί μου με σκοπό την ακύρωση του μυστηρίου για τον οποιονδήποτε λόγο.

Αρχιμανδρίτης π.Χρύσανθος Ψήνας
Πηγή ➤Daphne Kolliniati Christopoulou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου