Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Κυριακή 29 Ιουλίου 2018

Την πάτησε άσχημα! Νομική υποχρέωση η παραίτηση Τσίπρα: Αυτά προβλέπει το Σύνταγμα – Τι σημαίνει η ομολογία περί «πολιτικής ευθύνης»

Την πάτησε άσχημα! Νομική υποχρέωση η παραίτηση Τσίπρα: Αυτά προβλέπει το Σύνταγμα – Τι σημαίνει η ομολογία περί «πολιτικής ευθύνης»


Police-Voice blog ➤
Πριν από μερικούς μήνες ήταν η Μάνδρα. 23 νεκροί, θύματα μιας απρονοησίας δεκαετιών, της πολύ πιο πρόσφατης καθυστέρησης ακόμη και να προκηρυχθούν αναγκαία επείγοντα αντιπλημμυρικά έργα και της απουσίας ενός αποτελεσματικού σχεδίου ώστε μια καταστροφή να μην εξελιχθεί σε τραγωδία.
Μάλιστα λίγους μήνες μετά ήταν είχαμε ξανά πλημμύρες στη Μάνδρα, αυτή τη φορά –ευτυχώς– χωρίς τις συνέπειες της προηγούμενης καταστροφής.
Τώρα είναι η σειρά της Ανατολικής Αττικής. Μια χωρίς προηγούμενο τραγωδία, καθώς έγινε αυτό που εδώ και χρόνια όλοι φοβόντουσαν: μια πυρκαγιά στην Αττική να ξεφύγει από κάθε έλεγχο και να χτυπήσει τις κατοικημένες περιοχές.
Ολα αυτά έλαβαν χώρα από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, το αποτέλεσμα; 110 νεκροί από τότε που ανέλαβαν την εξουσία
Kανένας δεν έχει ευθύνη; – Τι ορίζει το Σύνταγμα
Τη νομική «ερμηνεία» της ανάληψης πολιτικής ευθύνης μετά τις φονικές πυρκαγιές στην ανατολική Αττική φέρνει στο φως ο δημοσιογράφος Άρης Δημοκίδης μέσω της στήλης του «Μικροπράγματα» στη lifo.
Συγκεκριμένα, στο άρθρο του αναφέρει:
Ο Κώστας Καραμανλής και ο Αλέξης Τσίπρας μετά από σημαντικές καθυστερήσεις (και μόνο μετά την κατακραυγή) «ανέλαβαν» την πολιτική ευθύνη, ο πρώτος για το Βατοπέδι ΑΘΩΩΘΗΚΕ ΜΕΤΑΓΕΝΕΣΤΕΡΑ   και ο δεύτερος για την ολιγωρία του για τις φονικές πυρκαγιές.
Την ανέλαβαν και μετά πήγαν παρακάτω, όμως, όπως τόνισαν πολλοί, αυτό είναι μάλλον οξύμωρο.
Το απόσπασμα απ’ το Συνταγματικό Δίκαιο του Δ.Θ. Τσάτσου (σελ. 309) έγινε viral, αμέσως μετά την -λεκτική και μόνο- ανάληψη πολιτικής ευθύνης από τον Πρωθυπουργό:
Screenshot-at-Ιουλ-28-15-20-13-758x594

Πηγή ➤

2 σχόλια:

  1. ΧΑΧΑΧΑ ΚΑΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΛΙΟ ΕΝΑΙ ΑΠΟ ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ...ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ...? ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΠΡΙΤΑΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΨΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΕΝΑ '' ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ '' ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΤΟ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΟ ΝΑ ΣΚΕΦΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΡΘΡΑ ...ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥΣ....ΕΔΑΦΙΑ....ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ Η ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ......ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΓΡΑΦΩ ΠΟΛΛΑ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΤΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΦΤΥΣΕΙ....ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΠΝΙΞΕΙ...ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΨΕΙ .....ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΣΑΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙ ΚΑΙ ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΟΛΑ ...ΜΑ ΟΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΕΙ ΜΕ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΕΝΟΠΛΗ ΠΛΕΟΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ....ΑΥΤΑ ΛΕΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΟΤΑΝ ΕΝΑ ΕΘΝΟΣ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΑΜΗΝ ΑΠΟ ΑΝΑΞΙΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΥΡΑΝΟΥΣ....Ε ΤΟΤΕ ΜΗΝ ΕΧΕΤΕ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΠΑΜΕ ΕΤΣΙ ΕΩΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2019 ΕΚΤΟΣ ΑΝ....ΛΕΜΕ ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά τώρα επειδή το είπε χεστικε η φοράδα στο γενι τζαμη λένε και καμιά μαλακια να περνά η ώρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή