Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ! ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ! (κατηγορία κινδύνου 4) για αύριο Πέμπτη 02 Αυγούστου 2018

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ! ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ! (κατηγορία κινδύνου 4) για αύριο Πέμπτη 02 Αυγούστου 2018


Police-Voice blog ➤
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για αύριο Πέμπτη 02 Αυγούστου 2018
Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών (www.civilprotection.gr), για αύριο Πέμπτη 02 Αυγούστου 2018, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:
• Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Σάμος, Ικαρία)
• Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Δωδεκάνησα)
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Εσωτερικών έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.ά. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.
Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.
ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΔΑΚΡΥΑ! Πηγαίνει σπίτι του ο Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας
Καταιγιστικές είναι πλέον οι εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό, στον απόηχο της φονικής πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική που στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες συνανθρώπους μας.
Ο Αλέξης Τσίπρας, παρά το γεγονός ότι «πήρε πάνω του» την πολιτική ευθύνη της τραγωδίας, φέρεται να είναι εκνευρισμένος και πολύ δυσαρεστημένος με τον τρόπο που διαχειρίστηκε την κρίση ο ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Καπάκης αλλά και ορισμένοι υπουργοί του.
Μετά την αποτυχημένη συνέντευξη Τύπου από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ΝίκοΤόσκα και από τους αρχηγούς Αστυνομίας και Πυροσβεστικής, κατά την οποία δεν ακούστηκε ούτε μία συγγνώμη και καμία ανάληψη ευθύνης, ο πρωθυπουργός αποφάσισε να αναλάβει μόνος του την πολιτική διαχείριση της κρίσης, παίρνοντας εξ ολοκλήρου την πολιτική ευθύνη.
Σύμφωνα με πληροφορίες στο υπουργικό συμβούλιο υπήρξε βαρύ κλίμα, προβληματισμός και πολλαπλά ερωτήματα για το τι δεν έγινε σωστά την ώρα της τραγωδίας. Υπενθυμίζεται όμως ότι μία ημέρα νωρίτερα στη συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας υποστήριξε ότι δεν διαπίστωσε κανένα λάθος στους χειρισμούς στο Μάτι.
Ο Αλέξης Τσίπρας ωστόσο, φέρεται, όταν έκλεισαν οι πόρτες να εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του τόσο για τους χειρισμούς την ώρα της πυρκαγιάς, αλλά και για τα όσα ειπώθηκαν στη συνέχεια.
Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, έκανε λόγο για έλλειψη συντονισμού αλλά και ολιγωρία από την πλευρά του Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Καπάκη, με αποτέλεσμα να αναγκάζεται να παρέμβει η πολιτική ηγεσία για να πάρει αποφάσεις. Εκνευρισμός υπήρξε επίσης και για τον ασαφή αριθμό των αγνοουμένων και των θυμάτων.
Ο Αλέξης Τσίπρας, παρά το γεγονός ότι μέχρι στιγμής έχει λειτουργήσει ψύχραιμα, φέρεται έτοιμος να οδηγήσει στην πόρτα της εξόδου τον ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Καπάκη.
Όσο για τους υπουργούς που δεν είχαν το θάρρος να ζητήσουν μία συγγνώμη… ο Σεπτέμβρης και ο ανασχηματισμός είναι πολύ κοντά… και το ξέρουν πλέον καλά και οι ίδιοι.
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου