Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τρίτη 28 Αυγούστου 2018

Θρήνος για την Πολεμική Αεροπορία. ΝΕΚΡΟΣ Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ «ΤΟΥΡΚΟΧΩΡΑΦΟ» ΚΟΝΤΑ ΣΤΙΣ ΚΟΛΛΙΝΕΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Θρήνος για την Πολεμική Αεροπορία. ΝΕΚΡΟΣ  Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ «ΤΟΥΡΚΟΧΩΡΑΦΟ» ΚΟΝΤΑ ΣΤΙΣ ΚΟΛΛΙΝΕΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ


Police-Voice blog ➤
Θρήνος για την Πολεμική Αεροπορία. Άλλο ένα στέλεχός της έπεσε στο καθήκον. Νεκρός εντοπίσθηκε πριν από λίγη ώρα ο κυβερνήτης του διθέσιου εκπαιδευτικού αεροπλάνου της Πολεμικής Αεροπορίας Τ2 Buckeye που συνετρίβη λίγο πριν τις 9 το πρωί (08.50), 7 ναυτικά μίλια βόρεια της Σπάρτης ενώ εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση.
Πρόκειται για τον κυβερνήτη Επισμηναγό, Νικόλαο Βασιλείου.- Ήταν πατέρας δυο παιδιών – Δεν φαίνεται να πρόλαβε να χρησιμοποιήσει το σύστημα εκτίναξης ο επισμηναγός 

Οι δύο Ιπτάμενοι ήταν μεγάλης πτητικής εμπειρίας με γενικό σύνολο περίπου 2.500 ωρών.
Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από την εκπαιδευτική βάση της Καλαμάτας. Ο συγκυβερνήτης εντοπίσθηκε ζωντανός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.
Το αεροσκάφος συνετρίβη κοντά στο χωρίο Κολλίνες Αρκαδίας. 
Και οι δυο χειριστές το εγκατέλειψαν προφανώς όταν διαπίστωσαν πρόβλημα. Η περιοχή είναι δύσβατη και για τον λόγο αυτό αναχώρησε η 31η μοίρα επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης με C130 με ελικόπτερο και ένα super puma για να συμμετάσχουν στις έρευνες.

Η ανακοίνωση του γενικού Επιτελείου Αεροπορίας για το τραγικό δυστύχημα

Την Τρίτη 28 Αυγούστου 2018 και ώρα 08:50 , στο πλαίσιο εκπαίδευσης εκπαιδευτή πτήσεων με αεροσκάφος Τ-2 Buckeye, σε ειδική άσκηση (περιδίνηση), πραγματοποιήθηκε εγκατάλειψη 7 ναυτικά μίλια βόρεια της Σπάρτης, με αποτέλεσμα ο μεν συγκυβερνήτης του αεροσκάφους να διασωθεί κάνοντας χρήση αλεξιπτώτου, ενώ ο κυβερνήτης, Επισμηναγός (Ι) Νικόλαος Βασιλείου, εντοπίσθηκε νεκρός στην περιοχή πτώσης του αεροσκάφους.
Οι δύο (2) Ιπτάμενοι ήταν μεγάλης πτητικής εμπειρίας με γενικό σύνολο περίπου 2.500  ωρών.
Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορία έχει ορίσει επιτροπή εμπειρογνωμόνων με σκοπό τη διερεύνηση του ατυχήματος.
Αντισμήναρχος (Ι) Ιωάννης Τσιτούμης
Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΑ
Οι πρώτες εικόνες και βίντεο από το σημείο που συνετρίβη σήμερα το πρωί το μοιραίο Τ-2 με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο κυβερνήτης και να διασωθεί ο συγκυβερνήτης.

1

2
3

Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου