Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

«Κόκκινος» Οκτώβρης: Έρχονται τα πρόστιμα για ΚΤΕΟ – Η ΕΛΑΣ στα σπίτια ανασφάλιστων

«Κόκκινος» Οκτώβρης: Έρχονται τα πρόστιμα για ΚΤΕΟ – Η ΕΛΑΣ στα σπίτια ανασφάλιστων


Police-Voice blog ➤
«Κόκκινος» αναμένεται να βαφτεί ο Οκτώβρης για τους ιδιοκτήτες οχημάτων καθώς θα βεβαιωθούν στο Taxisnet τα πρόστιμα των 150 ευρώ σε όσους δεν έχουν περάσει τα οχήματά τους από ΚΤΕΟ ενώ οι Αστυνομικές Αρχές το ίδιο διάστημα θα πρέπει να ξεκινήσουν να επισκέπτονται τα σπίτι όσων ιδιοκτητών δεν έχουν ασφαλίσει τα οχήματά τους και να τους αφαιρούν τις πινακίδες και τις Άδειες κυκλοφορίας!
Του Γιώργου Κ. Ανδρή
Σύμφωνα με πληροφορίες του newsauto.gr οι ιδιοκτήτες που δεν έχουν περάσει τα οχήματα τους από ΚΤΕΟ ξεπερνούν τους 1,2 εκατ. ενώ οι κάτοχοι ανασφάλιστων οχημάτων υπολογίζονται σε πάνω από 400.000 και συνεχώς αυξάνονται!
Ειδικότερα σύμφωνα με όσα ορίζει ξεκάθαρα ο νόμος 4530 ο οποίος έχει δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης στις 30 Μαρτίου 2018 τον Οκτώβρη θα επιβληθούν μέσω Taxisnet τα πρόστιμα των 150 ευρώ στους ιδιοκτήτες οχημάτων που δεν τα περνούν από ΚΤΕΟ.
Επίσης εγκύκλιος του υπουργείο Οικονομικών «απαγόρευσε» στις αρχές του καλοκαιριού στις Αστυνομικές Αρχές να επισκέπτονται τους ιδιοκτήτες ανασφάλιστων ΙΧ στα σπίτια τους και να παραλαμβάνει τις πινακίδες και τις άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων και παράλληλα να επιβάλει νέα χρηματικά πρόστιμα από 250 έως και 1.000 ευρώ μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου. Συνεπώς τον Οκτώβριο οι ιδιοκτήτες ανασφάλιστων και χωρίς ΚΤΕΟ οχημάτων θα βρεθούν αντιμέτωποι με υπέρογκα πρόστιμα και βέβαια χωρίς πινακίδες και άδειες κυκλοφορίας!
Παράλληλα την ίδια περίοδο θα πρέπει να πραγματοποιηθεί και η δεύτερη διασταύρωση των στοιχείων για τον εντοπισμό των ιδιοκτητών ανασφάλιστων οχημάτων καθώς ο νόμος ορίζει πως πρέπει να διενεργείται δύο φορές το χρόνο…
Αν πάλι δεν συμβεί τίποτα από τα παραπάνω οι νόμιμοι ιδιοκτήτες οχημάτων που πληρώνουν κανονικά τα ασφάλιστρα των οχημάτων τους μάλλον θα αισθανθούν περίεργα καθώς για ακόμη μία φορά αντιλαμβάνονται ότι οι παραβάτες δεν τιμωρούνται αλλά αντίθετα ευνοούνται στη χώρα μας.
Επίσης οι συνεχείς παρατάσεις επιβολής των προστίμων είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει σε ραγδαία αύξηση ανασφάλιστων οχημάτων όπως ακριβώς έχει γίνει και με τους ελέγχους ΚΤΕΟ που δεν έχουν επιβληθεί ποτέ τα πρόστιμα που ορίζει η νομοθεσία με αποτέλεσμα να κινούνται χωρίς ΚΤΕΟ πάνω από 1,5 εκατ. οχήματα!
Οι ιδιοκτήτες ΚΤΕΟ σχετικά με συνεχείς αναβολές επιβολής των προστίμων επισημαίνουν στο Newsauto πως: «Αν η Πολιτεία αποφασίσει για ακόμη μία φορά να μην εφαρμόσει τη νομοθεσία και να μην επιβάλει τα πρόστιμα στους ιδιοκτήτες που δεν περνούν τα οχήματά τους από Τεχνικό Έλεγχο είναι πολύ πιθανό να καταγραφεί έκρηξη στη μη διελευσιμότητα των οχημάτων από τα ΚΤΕΟ με ότι και αν σημαίνει αυτό για τα κρατικά έσοδα αλλά πρωτίστως για την οδική ασφάλεια καθώς πάνω από 1,5 εκατ. οχήματα κυκλοφορούν ήδη στους ελληνικούς δρόμους χωρίς να έχουν ελεγχθεί από κανέναν!»
Επίσης η μη διέλευση των οχημάτων από τα ΚΤΕΟ θα δημιουργήσει νέα προβλήματα στους επιχειρηματίες του κλάδου καθώς δεν θα υπάρχει μια σταθερή πορεία στον όγκο εργασιών με αποτέλεσμα να σημειωθούν απολύσεις εξαιτίας της μεγάλης πτώσης στα έσοδα.
Πάντως σύμφωνα με το άρθρο 55 του νόμου τα πρόστιμα των 150 ευρώ αναμένεται να ενεργοποιηθούν τον Οκτώβριο του 2018. Χαρακτηριστικά το άρθρο 55 αναφέρει ότι: «Τροποποίηση του άρθρου 18A του ν. 3446/2006
1. Οι παράγραφοι 3 και 4 του άρθρου 18A του ν. 3446/2006 αντικαθίστανται ως εξής:
«3. Πρόστιµο ύψους εκατόν πενήντα (150) ευρώ, το οποίο βεβαιώνεται ταµειακά από την φορολογική διοίκηση και εισπράττεται κατά τις διατάξεις του ΚΕΔΕ επιβάλλεται από το Υπουργείο Υποδοµών και Μεταφορών στους ιδιοκτήτες οχηµάτων για τα οποία συµπληρώνεται χρονικό διάστηµα:
α. έξι (6) µηνών από την καταληκτική ηµεροµηνία εµπρόθεσµης διενέργειας περιοδικού τεχνικού ελέγχου,
β. έξι (6) µηνών από την ηµεροµηνία κατά την οποία υποχρεούνται, σύµφωνα µε τις περιπτώσεις στ΄ και ζ΄ της παραγράφου 4 του άρθρου 5 του ν. 1350/1983 (Α΄ 55), να υποβληθούν αντί του επαναληπτικού ελέγχου σε αρχικό έλεγχο.
Το πρόστιµο επιβάλλεται κάθε φορά που προκύπτει από τη διαδικασία εντοπισµού, όπως αυτή προβλέπεται στην κοινή υπουργική απόφασης της παραγράφου 4, ότι οι παραβάτες δεν συμμορφώνονται µε την υποχρέωση προσκόµισης των οχηµάτων τους σε Κ.Τ.Ε.Ο. για τη διενέργεια του τεχνικού ελέγχου.
Σε όσους επιβάλλεται το ανωτέρω πρόστιµο δεν επιβάλλεται το πρόστιµο της παραγράφου 4 του άρθρου 86 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ν. 2696/1999 Α΄ 57).
Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονοµικών και Υποδοµών και Μεταφορών ορίζεται ο τρόπος πληρωµής του µειωµένου πρόσθετου τέλους της παραγράφου 1, τα όργανα, η διαδικασία και ο τρόπος πληρωµής του προστίµου της παραγράφου 3, ρυθµίζονται τα σχετικά µε τις διασταυρώσεις αρχείων για τον εντοπισµό των εκπρόθεσµων σε τεχνικό έλεγχο οχηµάτων και κάθε άλλο θέµα σχετικό µε την εφαρµογή του παρόντος.»
H ισχύς του παρόντος άρθρου αρχίζει έξι (6) µήνες από τη δηµοσίευση του παρόντος νόµου στην Εφηµερίδα της Κυβερνήσεως».
newsauto.gr
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου