Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

Η συμμορία με τις μάσκες με τον Αλβανό αρχηγό: 71 χρόνια φυλακή και δραπέτευσε σα να ήταν σε παιδική χαρά

Η συμμορία με τις μάσκες με τον Αλβανό αρχηγό: 71 χρόνια φυλακή και δραπέτευσε σα να ήταν σε παιδική χαρά


Police-Voice blog ➤
Με αφορμή την δολοφονία του Κ.Κατσίφα από την αλβανική Αστυνομία αποκτάει ακόμα πιο μεγάλο ενδιαφέρον και προκαλεί μάλιστα και ερωτηματικά η υπόθεση της συμμορίας που λήστευε κοσμηματοπωλεία φορώντας τρομακτικές μάσκες σιλικόνης οι οποίες θύμιζαν ταινίες του Τζον Κάρπεντερ όπως το θρυλικό «Η Νύχτα με τις Μάσκες» και της οποίας ο Αλβανός αρχηγός είχε καταδικαστεί σε 71 χρόνια κάθειρξη και παρόλα αυτά μεταφέρθηκε σε αγροτικές φυλακές για να… δραπετεύσει πιο εύκολα.
Ένας αρχηγός ο οποίος ήταν αδίστακτος και κυκλοφορούσε με πιστόλι Beretta με γεμάτο γεμιστήρα και τις δυο πρώτες σφαίρες να είναι hollow-point (κοίλης αιχμής).
Οι συγκεκριμένες σφαίρες δεν αφήνουν περιθώρια επιβίωσης στο θύμα, που σημαίνει ότι ο άνθρωπος αυτός θέλει και του αρέσει να σκοτώνει.
Ακόμα κι αν επιβιώσει το θύμα θα έχει υποστεί δια παντός μόνιμες αναπηρίες λόγω καταστροφής ζωτικών οργάνων και άκρων.
Είχε πλαστό δελτίο ταυτότητας με τα στοιχεία Thoma Bare και φορούσε μάσκα σιλικόνης με τη μορφή ηλικιωμένου για να μην αναγνωρίζεται, αφού ήταν δραπέτης και το όνομα του φιγουράριζε στην κόκκινη λίστα με τους πιο επικίνδυνους κακοποιούς.
Ο 33χρονος αρχηγός της άγριας συμμορίας που χτύπαγε κοσμηματοπωλεία, είχε εκπαιδεύσει τα μέλη της στα πρότυπα μιλιταριστικών ομάδων, το στρατηγείο του από τον περασμένο Αύγουστο που δραπέτευσε το έστησε στο άβατο του Ζεφυρίου για να μην έχει περίεργες επισκέψεις και είχε απαγορεύσει στους τέσσερις “στρατιώτες” του να χρησιμοποιούν κινητά τηλέφωνα για να είναι ηλεκτρονικά “αόρατοι” από τις αρχές.
Έτσι, μέσα σε μόλις δύο μήνες κατάφεραν να πραγματοποιήσουν τουλάχιστον 13 επιθέσεις και να αποκομίσουν κέρδη που ξεπερνούν τις 800.000 ευρώ.
Η συμμορία πραγματοποιούσε επιθέσεις σε κοσμηματοπωλεία με τελευταία αυτή στην Πανεπιστημίου στις 5 Οκτωβρίου όταν συνεπλάκησαν με δύο γυναίκες ιδιοκτήτριες του καταστήματος με αποτέλεσμα να τους πέσουν οι τσάντες με τα κλοπιμαία.
Μια ληστεία που σήμανε την αρχή του τέλους για την ομάδα, αφού οι κινήσεις τους καταγράφηκαν από πολλές κάμερες ενώ άφησαν και πίσω τους πολλά στοιχεία παρά το γεγονός ότι έκαψαν τις δύο μηχανές που χρησιμοποίησαν για τη διαφυγή τους για να σβήσουν όλα τα ίχνη τους.
Βέβαια, μεγάλο ερώτημα είναι πως ένας τόσο σκληρός κακοποιός και τελικά δραπέτης είχε καταφέρει να “μετακομίσει” σε “light” Αγροτικές Φυλακές, έχοντας εκτίσει μόλις ενάμισι χρόνο από τα 71 που συνολικά του είχαν επιβληθεί.
Ο 33χρονος αρχηγός που τους τελευταίους μήνες κυκλοφορούσε με το ψευδώνυμο Thoma Bare είναι ένα πρόσωπο με πολύ σκοτεινό παρελθόν και αβέβαιο μέλλον. Άκρως επικίνδυνος, αδίστακτος και αποφασισμένος να “καθαρίσει” όποιον σταθεί εμπόδιο στην εγκληματική του διαδρομή.
Γεννημένος στην Αλβανία πέρασε πολλά χρόνια στη χώρα μας και στις 17 Σεπτεμβρίου του 2012 πέρασε το κατώφλι των φυλακών καταδικασμένος σε κάθειρξη 71 ετών για ληστείες, απόπειρα ανθρωποκτονίας, παράνομη οπλοφορία, κλοπές κ.λ.π, όμως στις 24 του περασμένου Αυγούστου δραπέτευσε από τις εξωτερικές εγκαταστάσεις των Αγροτικών Φυλακών Τίρυνθας.
Ωστόσο, είναι απορίας άξιον, πως ένας τόσο σκληρός κακοποιός από τις 12 Απριλίου του 2014, δηλαδή χωρίς να έχουν συμπληρωθεί ούτε δύο χρόνια από τον εγκλεισμό του μετήχθη σε τόσο … light σωφρονιστικό κατάστημα που σε κάθε περίπτωση θα τον διευκόλυνε να την … κοπανήσει, όπως και έκανε.
Οι αστυνομικοί χρειάστηκε να επιστρατεύσουν την ΕΚΑΜ για να τους συλλάβουν καθώς ο αρχηγός όχι μόνο οπλοφορούσε πάντα έχοντας στο σπίτι καλάζνικοφ και πιστόλια αλλά κατάφερε να προμηθευτεί τις απαγορευμένες – με οδηγία της Ευρωπαικής Ένωσης – σφαίρες για όπλα τρίτης γενιάς “hollow point” (κοίλης αιχμής). Οι συγκεκριμένες σφαίρες είναι κατασκευασμένες για να σκοτώνουν, καθώς μετά την πρόσκρουση στο σώμα, η βολίδα όπως χαρακτηριστικά λένε οι ειδικοί ανοίγει σαν τριαντάφυλλο, μεγαλώνει δηλαδή η διάμετρος της, προκαλώντας μεγαλύτερη ζημιά στα ζωτικά όργανα. Μάλιστα, στα ψυχογραφήματα των κακοποιών που κάνουν οι αναλυτές της ΕΛ.ΑΣ λένε ότι η επιλογή των συγκεκριμένων πυρομαχικών αποκαλύπτει άτομο το οποίο είναι αποφασισμένο να σκοτώσει.
Ο ίδιος, είχε εκπαιδεύσει τα μέλη της συμμορίας του να τηρούν παλαιάς κοπής κανόνες συνομωτικότητας κατά τη διάρκεια των επιθέσεων, να μην χρησιμοποιούν τα τηλεφωνά τους και όλες οι συνομιλίες που αφορούν στις δουλειές να γίνονται κωδικοποιημένα.
“Ήταν ιδιαίτερα προσεκτικοί στη χρήση των κινητών τους τηλεφώνων. Στις μεταξύ τους τηλεφωνικές επικοινωνίες χρησιμοποιούσαν κωδικές λέξεις όπως “φωτογραφία” όταν αναφέρονταν στη μάσκα σιλικόνης, “ρόδα” όταν αναφέρονταν σε αυτοκίνητο, “σκεπή” σε σπίτι και “ομίχλη” όταν αναφέρονταν στο αντικλεπτικό σύστημα καπνού που διέθεταν τα κοσμηματοπωλεία”αναφέρει το διαβιβαστικό.
Σύμφωνα με τη δικογραφία την οποία παρουσιάζει η κυριακάτικη εφημερίδα «Θέμα», την πρώτη επίθεση την έκαναν το πρωί της 27ης Αυγούστου σε κοσμηματοπωλείο στη Χαλκίδα, όπου με την απειλή καλάζνικοφ και πιστολιού αφαίρεσαν κοσμήματα και τιμαλφή αξίας 240.000 ευρώ. Μάλιστα φεύγοντας και κατά τη διάρκεια καταδίωξης με αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ πυροβόλησαν και δύο φορές εναντίον τους.
“Την 11:15 ώρα της 5 Σεπτεμβρίου 2018 ένας εκ των κατηγορουμένων ο οποίος φορούσε τη μάσκα σιλικόνης εισήλθε προσποιούμενος τον πελάτη στο επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου στους Αγίους Αναργύρους κοσμηματοπωλείο, κράτησε ανοικτή την πόρτα και εισήλθαν σε αυτό τρεις ακόμη συνεργοί του οι οποίοι με την απειλή τουλάχιστον δύο καλάζνικοφ που έφεραν ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους και τους πελάτες που βρίσκονταν στο κατάστημα. Ακολούθως και ενώ αφαιρούσαν κοσμήματα ένας εξ αυτών έθραυσε με το κοντάκι του καλάζνικοφ βιτρίνα πάγκου κοσμημάτων με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθεί ο ειδικός μηχανισμός καπνού (αντικλεπτική ομίχλη) που διαθέτει το κατάστημα και τότε οι κατηγορούμενοι αφού είχαν αφαιρέσει κοσμήματα αξίας 26.000 ευρώ, εξήλθαν του καταστήματος” αναφέρεται στη δικογραφία.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο αρχηγός της συμμορίας ο 33χρονος με την πλαστή ταυτότητα στο όνομα Thoma Bare διέθετε μια ειδική μάσκα σιλικόνης η οποία έχει μπει στο μικροσκόπιο της Ασφάλειας. Μάλιστα, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η συγκεκριμένη φαίνεται να είναι επαγγελματική σαν αυτές που κατασκευάζονται σε ειδικά εργαστήρια για κινηματογραφικές παραγωγές. Full face προσωπεία φτιαγμένα από λεπτό στρώμα σιλικόνης και αποτελούν τα ειδικά εφέ, ακριβών ταινιών του παγκόσμιου blockbuster όπως για παράδειγμα αυτές που χρησιμοποιούνται σε κάθε παραγωγή των ταινιών “Mission Impossible”.
Οι πληροφορίες λένε πως τέτοιες μάσκες βρίσκονται εξαιρετικά σπάνια στην Ελλάδα, έρχονται συνήθως από το εξωτερικό και η τιμή τους αγγίζει τα 700 ευρώ. Αξίζει να επισημανθεί πως είναι η δεύτερη φορά στην Ελλάδα που κακοποιοί χρησιμοποιούν μάσκες σιλικόνης.
Η πρώτη ήταν στη ληστεία πριν δυο χρόνια στο υποκατάστημα της Πειραιώς στη λεωφόρο Κηφισίας 64 στους Αμπελόκηπους. Τότε αξιωματικοί της Ασφάλειας λένε οι πληροφορίες θα έρχονταν σε επαφή με τους Έλληνες μετρ των ειδικών εφέ Γιώργο και Ρούλη Αλαχούζο προκειμένου να συνδράμουν με στοιχεία και πληροφορίες για το που μπορεί κάποιος να προμηθευτεί αν υπάρχει αυτή η δυνατότητα στην Ελλάδα, ή να κατασκευάσει τέτοιες λεπτές μάσκες σιλικόνης.
Βέβαια, μέχρι στιγμής οι αστυνομικοί δεν έχουν βρει στοιχεία που να συνδέουν τις δύο περιπτώσεις όμως το γεγονός ότι βρέθηκαν και στις δύο περιπτώσεις προσωπεία σιλικόνης επαγγελματικού επιπέδου τους κάνει να ξεσκονίζουν τα αρχεία αφού η υπόθεση της τράπεζας παραμένει ανεξιχνίαστη.
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου