Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018

Προμελετημένο σχέδιο από το Κίεβο: Γεμάτα με πράκτορες τα 3 Ουκρανικά πλοία – Ζιρινόφσκι: «Ετοιμαζόμαστε να καταλάβουμε έδαφος της Ουκρανίας»

Προμελετημένο σχέδιο από το Κίεβο: Γεμάτα με πράκτορες τα 3 Ουκρανικά πλοία


Police-Voice blog ➤

Κριμαία: Στη φυλακή στέλνει ρωσικό δικαστήριο τους Ουκρανούς ναύτες!


Ξεκίνησε την Τρίτη (27.11.2018) στην Κριμαία η δίκη των Ουκρανών μελών των τριών πολεμικών πλοίων που καταλήφθηκαν από τους Ρώσους.
Για τον πρώτο από τους 24 Ουκρανούς ναύτες το ρωσικό δικαστήριο στην Κριμαία διέταξε την κράτησή του για δύο μήνες, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων TASS.
Οι ναυτικοί κρατούνται από την Κυριακή (25.11.2018) όταν οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν τα πλοία τους ανοιχτά της Κριμαίας, με την κατηγορία της παράνομης εισόδου στα χωρικά ύδατα της Ρωσίας.
Οι Ουκρανοί ναύτες αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης έως έξι ετών, ανέφεραν ερευνητές στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων.
Οι ρωσικές συνοριακές δυνάμεις πυροβόλησαν και κατέλαβαν τα τρία ουκρανικά πλοία στο στενό του Κερτς, το οποίο χωρίζει την Κριμαία από τη ρωσική ενδοχώρα. Τουλάχιστον τρεις Ουκρανοί ναυτικοί τραυματίστηκαν.
Το Κίεβο υποστηρίζει ότι έπλεαν σε κοινά ύδατα σε μια συνήθη διέλευση στη Θάλασσα του Αζόφ, σύμφωνα με διμερή συνθήκη.
Η χερσόνησο της Κριμαίας προσαρτήθηκε από τη Ρωσία το 2014.
Πόλεμος προπαγάνδας από την Ουκρανία. Σύμφωνα με το Κίεβο, παράλληλα με την έφοδο με ειδικό σκάφος CB-90HCG των σκληροτράχηλων Ρώσων κομάντος στα ουκρανικά πολεμικά πλοία, Su-30 έριξαν πυραύλους κατά αυτών.
«Τα πλοία των Ναυτικών Δυνάμεων δέχθηκαν επίθεση εκτός από τα ρωσικά πολεμικά πλοία και από τα αεροσκάφη, ιδιαίτερα από μαχητικά Su-30SM».
Αυτό δήλωσε ευθαρσώς ο επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας αντιστράτηγος Βίκτορ Muzhenko κατά τη διάρκεια μιας έκτακτης συνεδρίασης του κοινοβουλίου, όπου επικυρώθηκε  νομοσχέδιο για την πολεμική ετοιμότητα της χώρας σύμφωνα με τοπρακτορείο ειδήσεων UNN.
«Σήμερα λάβαμε πρόσθετες πληροφορίες ότι κατά τη διάρκεια της επίθεσης στα ουκρανικά πλοία δέχθηκαν επίθεση από αεροσκάφη Su-30SM τα οποία εκτόξευσαν δύο πυραύλους» , είπε ο ίδιος.
Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί, ότι η στοχευμένη χρήση μαχητικών αεροσκαφών Su-30SM ενάντια στα σκάφη και το ρυμουλκό του ουκρανικού ναυτικού θα οδηγούσε σαφώς στην πλήρη καταστροφή των πλοίων, άρα είτε οι Ρώσοι «αστόχησαν» επίτηδες, είτε δεν έγινε τίποτα.
Η ρωσική πλευρά το διαψεύδει και θεωρεί την δήλωση του Muzhenko ως άκρως προκλητική.
Θέση στο χθεσινό περιστατικό πήρε και ο γνωστό μας εθνικιστής Ρώσος βουλευτής της Δούμας Β. Ζιρινόφσκι, ο οποίος ειρωνικά ανέφερε ότι «η Ουκρανία αποφάσισε χθες να αποδείξει πόσο ικανό είναι το ναυτικό της.
Μόνο που η Ρωσία το αντιλήφθηκε ως πρόκληση και ένα είδος απειλής κατά της της ακεραιότητας της.
Ο Ποροσένκο ενέργησε γελοιωδώς μετά το περιστατικό, θεωρώντας το ως σοβαρό λόγο για να κηρύξει  στρατιωτικό νόμο και να σώσει τον εαυτό του από τους εκλογείς και την αγωνία να επιλέξουν έναν νέο πρόεδρο.
Σας δηλώνω ότι ο Ουκρανός πρόεδρος θα εξακολουθήσει για όλη την τρέχουσα περίοδο να έχει σε ισχύ τον στρατιωτικό νόμο, ενώ  είναι σε θέση να τον επεκτείνει .
Για εμάς όμως η χθεσινή ημέρα ήταν μια ευτυχισμένη μέρα, καθώς αυτή η ακατανόητη κατάσταση με την Ουκρανία σύντομα θα τελειώσει πολύ καλά για τη Ρωσία.
Ο Ποροσένκο μας έχει ήδη δώσει την Κριμαία, το Ντονέτσκ  και τώρα θέλει ακόμα να μας δώσει και την υπόλοιπη Ουκρανία, είμαστε έτοιμοι να την καταλάβουμε», κατέληξε ο  Ζιρινόφσκι σχετικά με την ουκρανική πρόκληση στη Μαύρη Θάλασσα
Πολλοί Ρώσοι σχολιαστές  ονόμασαν τον οραματιστή Ζιρινόφσκι ως «προφήτη», καθώς οι προβλέψεις του γίνονται σχεδόν πάντα πραγματικότητα.

Την ίδια στιγμή, ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU), Βασίλ Χριτσάκ επιβεβαίωσε πως αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών της Ουκρανίας βρίσκονταν στα τρία πλοία του ουκρανικού ναυτικού που κατασχέθηκαν στα στενά του Κερτς.
Η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) δήλωσε σήμερα πως στα πλοία του ουκρανικού ναυτικού που εισήλθαν στα ρωσικά χωρικά ύδατα επέβαιναν στελέχη της ουκρανικής αντικατασκοπείας.
«Η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα εντός του πεδίου αρμοδιοτήτων της για την απελευθέρωση των Ουκρανών αιχμαλώτων και την επιστροφή τους στις οικογένειές τους. Ταυτόχρονα, η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας ζητά από την ανώτατη διοίκηση της Ρωσικής Υπηρεσίας Πληροφοριών να σταματήσει την ψυχολογική και σωματική πίεση στους Ουκρανούς στρατιώτες, που ασκείται επί του παρόντος για να δικαιολογήσουν την πράξη της επιπόλαιης εισβολής»,ανέφερε ο επικεφαλής της SBU, Βασίλ Χριτσάκ.

Ο ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕ! ΑΠΟ ΕΔΩ  ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΑΝΟΙΧΤΑ…

Η απόφαση της Ουκρανίας να κηρύξει στρατιωτικό νόμο εγείρει ενδεχόμενο κλιμάκωσης της βίας σε περιοχές της χώρας που ελέγχονται από αντάρτες, προειδοποίησε το Κρεμλίνο.
Ο στρατιωτικός νόμος «μπορεί να προκαλέσει κίνδυνο κλιμάκωσης των εντάσεων στην περιοχή που έχει πληγεί από την σύρραξη, συγκεκριμένα στα νοτιοανατολικά», είπε ο εκπρόσωπος του προέδρου Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Tass , αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς στις επαρχίες Ντονέτσκ και Λουχάνσκ όπου εδρεύουν οι ρωσόφιλοι μαχητές.
Το Κίεβο, οι Ηνωμένες Πολιτείες και πολλές ευρωπαϊκές χώρες καταγγέλλουν πως η Ρωσία εξοπλίζει και στηρίζει τους αντάρτες, κάτι που η Μόσχα αρνείται.
Ο κ. Πεσκόφ διευκρίνισε πως δεν προεξοφλεί την τοποθέτηση του κ. Πούτιν η οποία αναμένεται να γίνει δημόσια τις επόμενες ημέρες, πιθανώς στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του G20 που θα φιλοξενηθεί στην Αργεντινή στα τέλη Νοεμβρίου και στις αρχές Δεκεμβρίου.
Το βράδυ της Δευτέρας η ουκρανική Βουλή ενέκρινε την εισήγηση του προέδρου Πέτρο Ποροσένκο για κήρυξη στρατιωτικού νόμου για 30 ημέρες σε περιοχές που συνορεύουν με την Ρωσία, αρχής γενομένης από αύριο Τετάρτη. Το στράτευμα έχει ήδη τεθεί σε κατάσταση επιφυλακής.
Κρίση στην θάλασσα
Η κίνηση του Κιέβου ήλθε μία ημέρα αφότου η Μόσχα αιχμαλώτισε τρία ουκρανικά πλοία και τα πληρώματά τους στην Θάλασσα Αζόφ, ανοιχτά της Χερσονήσου της Κριμαίας, αναζωπυρώνοντας απότομα την ένταση στην περιοχή. Οι ναύτες παραμένουν κρατούμενοι, ενώ δρομολογείται δίωξη σε βάρος τους.
Η Ρωσία υποστηρίζει πως τα ουκρανικά πλοία εισήλθαν παράνομα στα χωρικά ύδατά της. Την Τρίτη η ομοσπονδιακή υπηρεσία ασφαλείας FSB δημοσιοποίησε βίντεο όπου τρεις ουκρανοί ναύτες εικονίζονται να παραδέχονται την παραβίαση. Δεν είναι σαφές εάν μιλούσαν υπό καθεστώς φόβου.
Η Δύση έχει εν πολλοίς λάβει το μέρος της Ουκρανίας.
Την Δευτέρα, κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, η πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών κατηγόρησε το Κρεμλίνο για απαράδεκτη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και της κυριαρχίας της Ουκρανίας, ενώ παράλληλα έκανε λόγο για συστηματική πολιτική κλιμάκωσης εκ μέρους της Ρωσίας.
Το NATO έχει ζητήσει, δια στόματος του γενικού γραμματέα του, την άμεση απελευθέρωση των ουκρανικών πλοίων και πληρωμάτων.

Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου